آخرین وضعیت تدقیق مطالعات مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی کشور
به گزارش سردبیر پرس از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان، هادی حقشناس در سیزدهمین جلسه کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل استان گیلان با بیان اینکه در خصوص صدور مجوز ساخت و ساز در حریم تالاب بینالمللی باید نظارت کافی وجود داشته باشد، اظهار کرد: در تالاب بینالمللی انزلی برای هر ساخت […]
به گزارش سردبیر پرس از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان، هادی حقشناس در سیزدهمین جلسه کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل استان گیلان با بیان اینکه در خصوص صدور مجوز ساخت و ساز در حریم تالاب بینالمللی باید نظارت کافی وجود داشته باشد، اظهار کرد: در تالاب بینالمللی انزلی برای هر ساخت و سازی باید سازمان بنادر و دریانوردی مجوز صادر کرده و در همین راستا نظارت نیز انجام شود، در غیر این صورت با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.
وی با تأکید بر ضرورت کارشناسی دقیق جهت احصای دلایل کاهش سطح آب دریای خزر گفت: یکی از دلایلی که برخی از کارشناسان در خصوص کاهش سطح آب دریای خزر مطرح میکنند تغییرات دمایی هوا است در حالی که یقیناً عوامل موثر دیگری نیز وجود دارد که احصای آن نیازمند واکاوی دقیق و علمی است.
استاندار گیلان، کاهش آب دریای خزر را یک خطر جدی برای گیلان دانست و افزود: البته در دهه ۱۹۷۰ نیز شاهد کاهش سطح آب دریای خزر بودیم و این یک امری اجتنابناپذیر است ولی با این حال باید ابتدا دلایل کاهش سطح آب دریای خزر مشخص و سپس راهکار صحیح جهت افزایش سطح آب خزر را ارائه شود.
تدقیق مطالعات مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی کشور در استان گیلان
مهدی نیکوکار مدیرکل مهندسی سواحل و بنادر سازمان بنادر و دریانوردی هم در این جلسه با اشاره به ماده ۳ آییننامه اجرایی ماده (۶۳) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی و اجتماعی، اظهار داشت: بر اساس قانون وزارت راه و شهرسازی متولی تهیه طرح ساماندهی سواحل کشور اعلام شد.
وی افزود: تدقیق طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی استانهای کشور از سال ۹۳ آغاز و تاکنون طرح مزبور در ۶ استان ساحلی کشور به انجام رسیده است.
مدیرکل مهندسی سواحل و بنادر با بیان اینکه طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی استان خوزستان به عنوان آخرین استان ساحلی در حال انجام است، خاطرنشان کرد: فرآیند تصویب مطالعات در سه استان جنوبی بوشهر، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و مازندران در شمال کشور در حال طی مراحل نهایی قرار دارد.
نیکوکار تصریح کرد: در هفته های گذشته با برگزاری جلساتی مشکلات استان گلستان نیز مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد تا پایان امسال مطالعات آن با لحاظ نمودن نظرات دستگاههای استانی تکمیل و مصوب شود.
گفتنی است، نتایج مطالعات ICZM و همچنین تاثیرات کاهش تراز آب دریای خزر توسط مشاورین و مدیران این پروژه ها نیز در این نشست ارائه شد.
تعیین تکلیف ۵ سازه غیرمجاز در استان گیلان
حسین یونسی مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان نیز در این نشست با اشاره به اینکه این جلسات هر ۳ ماه باید برگزار شود، اظهار داشت: این کمیته براساس قانون، دستورالعمل اجرایی به منظور پایش و ساماندهی مناطق ساحلی و تشکیل کارگروه تخصصی مربوطه در کشور تشکیل شده و تصمیمات این کمیته برای همه ارگان های دولتی و خصوصی لازم الاجرا است.
وی افزود: در این کارگروه در خصوص پایش، هم افزایی دریایی، حفاظت از محیط زیست دریایی و ساحلی و جلوگیری از ساخت و سازهای آن تصمیم گیری می شود.
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان با بیان اینکه پایش از سه طریق هوایی، زمینی و دریایی مورد بررسی قرار میگیرد، خاطرنشان کرد: بار دیگر پایش هوایی به زودی آغاز می شود.
یونسی با اشاره به ۶ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در نوار ساحلی گیلان، تصریح کرد: تاکنون پنج مورد آن تعیین تکلیف شد و دستور قلع و قمع آن نیز صادر شده است و فقط یک مورد در شهرستان آستارا باقی مانده که نیز در دست اقدام است.
وی در مورد تالاب بین المللی انزلی نیز اذعان کرد: طبق قانون پنج متولی برای تالاب انزلی وجود دارد که درخواست کنندگان مجوز برای ساخت و ساز را سرگردان می کند.
گفتنی است، در این جلسه هر یک از اعضای جلسه و کارشناسان حوزه دریا به بیان نکته نظرات خود پرداختند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰