آخرین وضعیت واکسیناسیون دانشجویان علوم پزشکی علیه کرونا

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، بر اساس سند ملی واکسیناسیون علیه بیماری کرونا فهرست اولویت‌ها برای دریافت واکسن در فاز اول شامل کارکنان خط اول ارائه خدمت به بیماران کووید ۱۹ که در معرض خطر بالای ابتلا و انتقال عفونت به سایر اعضای جامعه هستند و فراگیران و دانشجویان و دستیاران فعال در دوره آموزشی […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، بر اساس سند ملی واکسیناسیون علیه بیماری کرونا فهرست اولویت‌ها برای دریافت واکسن در فاز اول شامل کارکنان خط اول ارائه خدمت به بیماران کووید ۱۹ که در معرض خطر بالای ابتلا و انتقال عفونت به سایر اعضای جامعه هستند و فراگیران و دانشجویان و دستیاران فعال در دوره آموزشی بالینی پرسنل محسوب می‌شوند.

سایر پرسنل تشخیصی، درمانی، خدمات، انتظامات، اداری، عملیاتی مرتبط با بیماران کووید ۱۹ در این سند فهرست شده‌اند.

در همین زمینه معاونت آموزشی وزارت بهداشت اولویت‎بندی تزریق واکسن کرونا برای دانشجویان و اعضای هیئت علمی علوم پزشکی را به دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام کرد.

بر همین اساس برنامه اولویت بندی واکسیناسیون دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی به ترتیب زیر است.

اولویت اول دانشجویان: دستیاران تخصص، فوق تخصص و فلوشیپ، دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی در مرحله کارآموزی و کارورزی، پرستاران در مرحله کارآموزی در عرصه.

اولویت دوم دانشجویان: دانشجویان سال سوم تا پنجم رشته پزشکی و رشته‌های مرتبط با بیماران.

اولویت سوم دانشجویان: دانشجویان سایر رشته‌های علوم پایه پزشکی.

بررسی‌های مهر نشان می‌دهد تاکنون بخش زیادی از دانشگاه‌های علوم پزشکی دانشجویان خود را واکسینه کرده‌اند اما در این میان تخلفاتی از جمله تزریق بدون اولویت همسر معاون دانشگاه علوم پزشکی گلستان و متعاقب آن برکناری این معاون و واکسینه کردن تعداد زیادی از دانشجویان سال اولی در علوم پزشکی شیراز نیز اعتراض‌هایی را برانگیخته است.

جدول وضعیت واکسیناسیون دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی

ردیف
دانشگاه
وضعیت واکسیناسیون

۱
دانشگاه علوم پزشکی بجنورد
دانشجویان بالینی دانشگاه علوم پزشکی بجنورد به صورت ۱۰۰ درصدی واکسن کرونا را دریافت می‌کنند.

۲
دانشگاه علوم پزشکی گلستان
اولویت دانشجویان رزیدنت، این ترن و استاجرهای بخش‌های کرونایی، عفونی و داخلی هستند و تاکنون ۹۵ درصد دانشجویانی که داوطلب تزریق واکسن در دانشگاه بوده‌اند واکسن دریافت کرده‌اند.

۳
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
کارورزان و کارآموزان دانشگاه علوم پزشکی تبریز واکسینه شده‌اند.

۴
دانشگاه علوم پزشکی اراک
واکسیناسیون دستیاران پزشکی، دانشجویان کارورزی پزشکی دندانپزشکی و پرستاری تکمیل شد و دانشجویان سال آخر بالینی پزشکی دندانپزشکی اتاق عمل و پیراپزشکی در حال انجام است.

۵
دانشگاه علوم پزشکی اهواز
کارورزان و کارآموزان دانشگاه علوم پزشکی اهواز واکسینه شده‌اند.

۶
دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
اول دانشجویان بالینی واکسینه شده‌اند و دانشجویان سال پایین‌تر (استاجرها) در اولویت بعدی قرار گرفته‌اند. دانشجویان کارورز پرستاری و مامایی نیز واکسینه شدند.

۷
دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
دانشجویان بالینی واکسینه شده‌اند.

۸
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
واکسیناسیون استاجرها نیز انجام می‌شود.

۹
دانشگاه علوم پزشکی ایران
۱۳۰۰ نفر از دستیاران تخصصی و فوق تخصصی دانشگاه علوم پزشکی ایران واکسینه شدند. ۷۰۰ نفر از این ترن‌های دانشگاه واکسینه شدند. استاجرها (دانشجویان سال سوم و چهارم) که قرار است کارورزی خود را آغاز کنند در اولویت بعدی قرار دارند. کارورزان رشته‌های پرستاری، هوشبری، اتاق عمل هم دوز نخست واکسن را دریافت کردند.

۱۰
دانشگاه علوم پزشکی زابل
دانشجویان حاضر در دانشگاه که در دوره‌های کارآموزی و کارورزی پزشکی هستند، واکسینه شدند.

۱۱
دانشگاه علوم پزشکی تهران
واکسیناسیون ۵۷۰ دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تهران و سایر دانشجویان دانشگاه به نوبت و اولویت بندی‌های اعلام شده است.

۱۲
دانشگاه علوم پزشکی همدان
واکسیناسیون کلیه دستیاران دانشکده‌های پزشکی، دندانپزشکی و همچنین کارورزان دانشکده‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی انجام شد.

۱۳
دانشگاه علوم پزشکی جیرفت
تزریق مرحله اول واکسن دانشجویان علوم پزشکی جیرفت به دانشجویان پزشکی، پرستاری، مامایی این دانشگاه

۱۴
دانشگاه علوم پزشکی مازندران
کلیه دانشجویان بالینی دانشگاه علوم پزشکی مازندران که در بخش‌های کرونایی در حال خدمت بوده‌اند واکسینه شدند و اکنون در حال واکسینه دانشجویان بالینی، این ترن‌ها و رزیدنت‌هایی هستیم که فعال در بخش‌های درمانی غیر کرونایی هستند.

۱۵
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
۹۵ درصد رزیدنت‌ها در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دوز اول واکسن کووید ۱۹ را دریافت کرده‌اند. در مرحله نخست دستیاران رشته‌های بیهوشی، داخلی، طب اورژانس و عفونی که بیشترین مواجهه را داشتند، در اولویت بودند و سپس همزمان کار واکسیناسیون مابقی رشته‌ها نیز آغاز شد.

۱۶
دانشکده علوم پزشکی شوشتر
تاکنون ۶۰ دانشجوی کارورز رشته‌های پرستاری، مامایی، اتاق عمل، فوریت‌های پزشکی به همراه مربیان آنان علیه بیماری کووید -۱۹ واکسینه شده‌اند.

۱۷
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
برنامه واکسیناسیون کرونا برای تمام دانشجویان در همه رشته‌ها که در بیمارستان حضور دارند اجرا می‌شود. سایر رشته‌ها نیز بر اساس اولویت که در مراکز درمانی حضور دارند، واکسینه می‌شوند.

۱۸
دانشگاه علوم پزشکی قزوین
این ترن‌های پزشکی و دانشجویان بخش‌های جراحی، داخلی، عفونی، مغز و اعصاب و اورژانس، واکسینه شدند.

نکته‌ای که در فضای مجازی و در بین دانشجویان علوم پزشکی مطرح شده است این است که در برخی از دانشگاه‌ها اعتراض‌هایی در زمینه واکسیناسیون مطرح شده است.

در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در یک اقدام عجیب به همه دانشجویان حتی دانشجویان سال اولی که در بالین حضور نداشته‌اند نیز واکسن داده شده است.

در دانشگاه علوم پزشکی مازندران برخی کارآموزان که در سال‌های پایین‌تر قرار دارند اعتراض کرده‌اند که چرا همانند سایر کارآموزان در سایر دانشگاه‌ها واکسن دریافت نکرده‌اند.

در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به دلیل تفاوت در نوع واکسن، ابتدا واکسیناسیون متوقف شد و پس از آن حدود ۸۰ درصد دانشجویان در اولویت واکسن دریافت کردند.

اما برخی از دانشجویان واحدهای دانشگاه آزاد که در گروه علوم پزشکی هستند نیز اعتراض کرده‌اند که دانشگاه آزاد دانشجویان در اولویت را واکسینه نکرده است.