آمریکا پیش‌نویس قطعنامه ضد ایرانی خود را اصلاح کرد

به گزارش سردبیر پرس، خبرگزاری رویترز به نقل از خبرنگار خود سازمان ملل گزارش داد که واشنگتن در پیش‌نویس قطعنامه تحریم تسلیحاتی علیه ایران اصلاحاتی انجام داده است. آمریکا در این پیش‌نویس به زبان ساده از اعضای شورای امنیت خواسته است که تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را تا زمانی که شورای امنیت تصمیم دیگری بگیرد، […]

به گزارش سردبیر پرس، خبرگزاری رویترز به نقل از خبرنگار خود سازمان ملل گزارش داد که واشنگتن در پیش‌نویس قطعنامه تحریم تسلیحاتی علیه ایران اصلاحاتی انجام داده است. آمریکا در این پیش‌نویس به زبان ساده از اعضای شورای امنیت خواسته است که تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را تا زمانی که شورای امنیت تصمیم دیگری بگیرد، تمدید کنند.
از دیگر اصلاحات اعمال شده در این پیش‌نویس قطعنامه می‌توان به تقلیل آن از ۳۵ پاراگراف به ۲ یا ۴ پاراگراف؛ حذف تحریم مقام‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی؛ عدم تمدید تحریم‌ها برای مدت نامعلوم و در عوض، تمدید این تحریم‌ها تا زمان اتخاذ تصمیم مقتضی دیگر از سوی شورای امنیت؛ و همچنین حذف بندی که خواستار بازرسی از کشتی‌های حامل کالاهای ایرانی می‌شود.
افزون بر این، آمریکا از اعضای شورای امنیت خواسته است که تا ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه (به وقت محلی) نظر خود را درباره این پیش‌نویس قطعنامه ارائه دهند.
به گزارش مهر، آمریکا در ادامه تلاش‌های خود برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران روز سه شنبه پیش‌نویس دیگری را در اختیار اعضای شورای امنیت سازمان ملل قرار داد.
یکی از دیپلمات‌های چینی حاضر در سازمان ملل به شرط افشا نشدن نامش در خصوص تلاش‌ها برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران گفت: «تمدید تحریم تسلیحاتی ایران فاقد بنیان قانونی بوده و تلاش‌ها برای حفظ برجام را تضعیف می‌کند. پیش‌نویس ارائه شده هیچ شانسی برای تصویب ندارد».
اما در عوض «کیلی کرافت» نماینده آمریکا در سازمان ملل مدعی شد: «روسیه و چین می‌خواهند از پایان تحریم تسلیحاتی ایران سود برده و تسلیحات خود را به تهران بفروشند». وی همچنین اعلام کرد که رای‌گیری درباره پیش‌نویس تمدید تحریم تسلیحاتی ایران یک هفته به تعویق افتاده است.
«ریچارد گووان» از مدیران گروه بحران بین‌المللی نیز می‌گوید: «شانس پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده از سوی آمریکا برای تصویب صفر است. این راهی است برای بازگشت تحریم‌ها. هرکسی در سازمان ملل می‌داند که این پیش‌نویس فقط پیش درآمدی است برای تقابل بزرگ‌تر در خصوص برنامه هسته‌ای ایران».