احیاء یک پیشه سنتی؛ تراش سنگ عقیق منبع اشتغالزایی در خراسان رضوی شد
علی محمدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: عقیق بایگ بهترین خاصیت رنگپذیری را در سطح کشور دارد و به رنگهای طبیعی مختلفی مثل سبز و زرد و قرمز یافت میشود.
وی افزود: سنگ عقیق بهصورت رگهای در داخل سنگ سخت بازالت قرار دارد و برای استخراجش باید با بیل مکانیکی یا بولدوزر سنگ را کنار بزنند.
محمدی تصریح کرد: منطقه بایگ موقعیت مناسبی از نظر ظرفیت و تنوع ذخایر معدنی دارد و از مشهورترین معادن آن میتوان به معدن طلا ، عقیق و گرانیت اشاره کرد.»
او اظهار کرد: «سنگ عقیق هم خاصیت درمانی دارد و هم بهواسطه زیباییاش در ساخت زیورآلات، کیف و کفش، تسبیح و… استفاده میشود و در طب سنتی گفتهشده که سنگ عقیق برای تسکین درد و گرفتگیهای عضلانی مناسب است.
محمدی گفت: سنگ عقیق با وجود زیبایی و خاصیت درمانیاش میتواند بهعنوان یک محصول تجاری هم موردتوجه قرار گیرد و این صنعت گوهرتراشی، اگر رونق بگیرد، میتواند علاوه بر ایجاد فرصت شغلی سالانه صدها هزار گردشگر را روانه این شهرستان کند.
وی افزود: تماشای مراحل استخراج سنگ، تراش و رنگآمیزی آن جذابیت بالایی دارد و خودش بهتنهایی یک جاذبه گردشگری محسوب میشود.
در حال حاضر کارگاههای تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در سطح شهرستان تربتحیدریه بهصورت فعال هستند و آموزش دو بخش بایگ و کدکن نیز در حال اقدام است، سال گذشته نیز جشنوارهای با عنوان «سرخ و سفید» در تربتحیدریه برگزار شد که هدفش معرفی دو محصول استراتژیک منطقه یعنی عقیق و ابریشم بود.
ساماندهی مجموعه فرهنگی تاریخی شیخ حیدر کدکنی
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان تربتحیدریه همچنین از ساماندهی مجموعه شیخ حیدر کدکنی با مشارکت میراث فرهنگی و شهرداری کدکن خبر داد.
محمدی افزود: عملیات ساماندهی مجموعه شیخ حیدر کدکنی شامل جمعآوری آلاچیقها و الحاقات نامتناسب محوطه، آواربرداری نخالههای اطراف بنا، آجرفرش و محوطهسازی سنتی مجموعه خواهد بود.
وی ادامه داد: مجموعه معماری شیخ حیدر کدکنی بهعنوان یکی از مجموعههای معماری شاخص استان، مربوط به دوران سلجوقی، ایلخانی و تیموری و شامل مسجد، ایوان و مزار است.
محمدی اظهار کرد: مهمترین ویژگی معماری این بنا وجود تزیینات آجرکاری، نقاشی روی گچ و کاشیکاری بوده است.بخشی از مسجد این بنا با مشارکت واحد موزههای اداره کل در حال تبدیل به موزه تاریخ کدکن است.
رئیس میراث فرهنگی تربت حیدریه درباره ظرفیتهای گردشگری این شهر اظهار کرد: شهر کدکن به شهر علم و ادب و عرفان معروف است و زادگاه مشاهیر مختلفی ازجمله شیخ عطار، شفیعی کدکنی بوده و این منطقه دارای طبیعتی سرسبز با باغات فراوان آلو و آلوچه است.
وی گفت: همچنین قله ۳۰۱۳ متری ملکوه بهعنوان علمکوه خراسان در دامن رشتهکوه چهلتن است، قلهای که همهساله طبیعت دوستان و کوهنوردان را در فصل بهار و زمستان به سمت خود روانه میکند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰