استاندارد سازی میزان توزیع کودهای شیمیایی در زنجان

بهروز فرخی در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس، گفت: امسال نیز از سوی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد UNEP، شعار روز جهانی محیط زیست “تنوع زیستی؛ فراخوان اقدام به مقابله با انقراض فزاینده گونه‌ها و تخریب طبیعت” اعلام شده است. وی با اشاره به جرم بودن آتش زدن بقایای مزارع و باغات، اظهار کرد: […]

بهروز فرخی در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس، گفت: امسال نیز از سوی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد UNEP، شعار روز جهانی محیط زیست “تنوع زیستی؛ فراخوان اقدام به مقابله با انقراض فزاینده گونه‌ها و تخریب طبیعت” اعلام شده است.

وی با اشاره به جرم بودن آتش زدن بقایای مزارع و باغات، اظهار کرد: آتش زدن بقایا به ویژه در مزارعی که در مجاورت زیست‌بوم‌های حساس از جمله جنگل‌های طبیعی و دست کاشت و مناطق حفاظت شده قرار دارند علاوه بر مضرات این اقدام برای خاک، برای طبیعت، تنوع زیستی و حیات آیندگان بسیار خطرناک‌تر و ناپسندتر بوده و طبق قوانین مجازات اسلامی از آنجا که تهدیدی علیه بهداشت عمومی و محیط زیست محسوب می‌شود، به منزله ارتکاب جرم است.

سرپرست گروه محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهاد کشاورزی زنجان، گفت: از آنجایی که گام برداشتن در راستای قوانین طبیعت در دستور کار این سازمان است و با توجه به اینکه خاک از منابع بسیار مهم با تجدید پذیری چند ۱۰۰ ساله در تولید محصولات کشاورزی به شمار می‌رود، به هیچ عنوان نمی‌توان با خاکی که سوزانده و تبدیل به عنصری مرده شده است به تولید محصول کشاورزی قابل توجه، امنیت غذایی و پایداری تولید رسید.

فرخی تاکید کرد: کشاورزانی که اقدام به سوزاندن بقایای مزارع خود می‌کنند به دلیل کم شدن حاصلخیزی خاک در کشت بعدی نیاز به استفاده از کود شیمیایی بیشتری دارند، همچنین این قبیل خاک‌ها به راحتی در معرض فرسایشات بادی و آبی قرار گرفته و کاهش بازده آبیاری از معایب بزرگ آن می‌باشد.

وی افزود: جهاد کشاورزی طلایه دار حفظ محیط زیست می‌باشد و با توجه به نام گذاری سال جهش تولید، توسعه‌ی پایدار در کشاورزی ضمن حفظ محیط زیست موجب بهره وری کیفی و کمی بیشتری می‌گردد و سازمان جهاد کشاورزی طلایه دار و حافظ اصلی محیط زیست می‌باشد.

سرپرست گروه محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهاد کشاورزی زنجان، ابراز کرد: هدف سازمان جهاد کشاورزی هیچگاه تولید به هر قیمت نبوده و همواره استاندارد سازی میزان توزیع کودهای شیمیایی و سموم کشاورزی برای تولید محصول سالم و حفظ محیط زیست، عدم آلودگی آب و خاک، مدیریت و بررسی میزان آلاینده‌ها در محصولات کشاورزی وحفظ سلامت خاک با جلوگیری از آتش زدن بقایای گیاهی رویکرد مدیریتی این سازمان می‌باشد.

فرخی از تشکیل کمیته راهبردی با همکاری معاونت امور اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی زنجان برای طرح ارتقا و کاهش آلاینده در هشت محصول منتخب خبر داد و گفت: با عنایت به ابلاغ مصوبات نشست ملی رؤسای دبیرخانه‌های کارگروه سلامت و امنیت غذایی اصلاح و بهبود میانگین عوامل خطرزای شاخص (سموم آفات نباتی، فلزات سنگین و نیترات) در هشت محصول کشاورزی پرمصرف در استان زنجان صورت می‌گیرد.

وی افزود: سیب درختی، خیار بوته‌ای، خیار گلخانه‌ای، گوجه فرنگی بوته‌ای، گوجه فرنگی گلخانه‌ای، پیاز و سیب زمینی از جمله هشت محصولی هستند که در این طرح در استان مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.