استاندار کرمانشاه: صنعت فرش نیازمند توجه است

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه ساختار صنعت فرش نیازمند توجه بیشتر است، گفت: ضرورت دارد در جهت تقویت فرهنگ فرش بافی در کشور و صادرات آن که دارای قدمت ویژه‌ای در جهان می‌باشد، نهایت تلاش خود را بکار گیریم.

«هوشنگ بازوند» در جلسه کارگروه فرش استان که با حضور رافع رئیس مرکز ملی فرش ایران در محل سرسرای شهدای دولت استانداری برگزار شد، اظهار داشت: ضرورت دارد که ساختار مرکز ملی فرش ایران تقویت شود زیرا این موضوع منجر به توسعه بیشتر صنعت فرش که اشتغالزایی و رونق اقتصادی را به دنبال دارد، خواهد شد.

وی افزود: می‌توان با استفاده از ظرفیت زنجیره فرش دستباف از «پشم تا فرش» بطور متوسط در هر استان سه هزار شغل یعنی ۱۰۰ هزار شغل در کشور ایجاد کرد اما متاسفانه این صنعت با چالش‌هایی همراه است که قابل حل هستند.

استاندار کرمانشاه با اشاره به اختصاص ۶۰ تا ۷۰ هزار میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه در کشور توسط بانک مرکزی تصریح کرد: سازمان مرکز ملی فرش ایران می‌تواند با گرفتن اعتباری حدود سه هزار میلیارد تومان از این تسهیلات بانک مرکزی بیش از پیش به توسعه صنعت فرش و ایجاد اشتغال در این صنعت کمک کند.

بازوند ادامه داد: باید توسعه صنعت فرش و استفاده از زنجیره فرش دستباف به عنوان یک اولویت قرار بگیرد و هر موضوعی که برای رونق بخش‌های مختلف و اشتغالزایی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم مطرح شده، مورد حمایت قرار گرفته لذا این صنعت هم باید از سوی متولیان هر چه بیشتر به عنوان اولویت مهم مطرح شود.

استاندار کرمانشاه با اشاره به اولویت قرار گرفتن طرح تحول سلامت در نظام اجرایی کشور توسط دولت دکتر روحانی در چند سال گذشته گفت: هم چنان که این طرح مورد توجه قرار گرفت و امروز اگر قادر شدیم که اقدامات تاثیرگذاری در برابر ویروس کرونا انجام دهیم به جهت اجرای این طرح تحول ساز و اثربخش بود لذا با مطرح کردن ویژگی‌ها و اولویت‌های مهم مانند توسعه صنعت فرش می‌توانیم این صنعت را مورد توجه بیشتری قرار دهیم که منجر به اثربخشی گسترده تر این صنعت شود.

بازوند گفت: باید توسعه صنعت فرش در هئیت دولت توسط متولیان این صنعت به عنوان اولویت مورد توجه قرار گیرد و جایگاه این صنعت هر چه بیشتر در وزارتخانه‌ها مشخص و تبیین شود.

وی همچنین با تاکید بر ایجاد کارکاه‌های بزرگ و متمرکز برای توسعه صنعت فرش، اظهارداشت: با تدوین برنامه ای می‌شود بنیاد مسکن را برای ساخت مکان‌ها و یا واحدهایی در روستاها برای استفاده فرادی که در صنعت فرش اشتغال دارند، ترغیب نمود لذا باید هر چه بیشتر به تقویت ساختار این صنعت حرکت کنیم.

نماینده عالی دولت در استان با اشاره به تاریخچه درخشان صنعت فرش در کشور بیان داشت: ضرورت دارد در جهت تقویت فرهنگ فرش بافی کشور و صادرات آن که دارای قدمت ویژه ای در جهان می‌باشد، نهایت تلاش خود را بکار گیریم.

بازوند در پایان اظهار امیدواری کرد که سفر رییس مرکز ملی فرش ایران به استان منجر به تقویت و توسعه هر چه بیشتر صنعت فرش در استان شود.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اعلام حمایت این مرکز از صنعت فرش کرمانشاه گفت: موزه فرش کرمانشاه با همکاری مرکز ملی فرش ایران راه‌اندازی می‌شود.

«فرحناز رافع» اظهارکرد: این موزه قرار است در محل خانه «زرشکیان» کرمانشاه راه اندازی شود.

وی، راه اندازی زنجیره فرش در استان کرمانشاه را مورد تحسین قرار داد و گفت: برای تکمیل این زنجیره مرکز ملی فرش ایران حمایت کامل خواهد کرد.

رییس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به ظرفیت‌های استان کرمانشاه در زمینه تولید فرش گفت: کیفیت مرغوب پشم و فعالیت بافندگان حرفه‌ای در کرمانشاه از جمله ظرفیت‌های این استان برای رونق صنعت فرش محسوب می‌شود.

رافعی، آموزش را یکی از اصول اساسی رونق صنعت فرش دانست و گفت: باید مدیران استانی تمام تلاش خود را به کار گیرند تا نهضت آوزش و تولید بیشتر فرش در کرمانشاه راه‌اندازی شود.

وی صنعت فرش را یکی از راهکارهای برای برون رفت کرمانشاه از معضل بیکاری دانست و گفت: باید برند و نقشه‌های ویژه فرش کرمانشاه توسط بافندگان این استان احیا شود تا بتواند جایگاه این نوع بافت را در بازار کشور و جهان باز کنیم.

رئیس مرکز ملی فرش، تجمیع قالیبافان در قالب کارگاه‌های متمرکز و مجتمع‌های بزرگ قالیبافی را نیز در کرمانشاه ضروری اعلام کرد و یادآور شد: از مسوولین استان تقاضا داریم سوله‌های خالی و متروکه را برای این منظور اختصاص دهند.

رافع با اشاره به ظرفیت ۴۶۰ هزار نفری بیمه ای در نظر گرفته شده برای قالیبافان گفت: تاکنون برای ۳۴۰ هزار نفر این کار را انجام دادیم. همچنین بسته‌های بیمه‌ای خوبی با همکاری بیمه ایران در زمینه بیمه درمان و بیمه تکمیلی در نظر گرفته شده است.

گفتنی است، قدمت فرش سنقر به بیش از ۵۰۰ سال پیش بر می‌گردد و طرح‌های «حسین آباد سنقر، دارگل سنقر، سیخ کباب سنقر، عبداللهی سنقر، شاپرک سنقر، ترنج لنجاب سنقر، سترنج سنقر، کله‌گاوی سنقر، ماهی سنقر، گل رز سنقر» از جمله طرح‌هایی است که ثبت جهانی شده است و طرفداران بسیاری در کشورهای آلمان، ایتالیا، آمریکا و یونان دارد.

استان کرمانشاه ۳۰ هزار قالی‌باف دارد که در ۱۷۵ کارگاه متمرکز و غیرمتمرکز مشغول کار هستند این در حالی است که آمارهای غیررسمی از فعالیت بیش از ۵۰ هزار قالی‌باف در استان خبر می‌دهد.

از مجموع قالی بافان استان فقط هشت هزار نفر از آنها بیمه هستند و آمار بیمه شده‌ها هم سال به سال کمتر می‌شود بطوریکه در یکی ۲ سال گذشته حدود ۱۵ هزار قالی‌باف در استان بیمه شده بودند.