استفاده از نظرات نخبگان در تهیه اطلس فرهنگی شهر همدان

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، اکبر کاووسی امید ظهر سه شنبه در جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر همدان که با حضور رؤسای کمیسیون فرهنگی ادوار گذشته شورا برگزار شد، افزو د: باید برای تهیه اطلس فرهنگی همدان GIS تمامی مکان‌ها و مراکز فرهنگ شهر را داشته باشیم که در این راستا تمامی دستگاه‌های […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، اکبر کاووسی امید ظهر سه شنبه در جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر همدان که با حضور رؤسای کمیسیون فرهنگی ادوار گذشته شورا برگزار شد، افزو د: باید برای تهیه اطلس فرهنگی همدان GIS تمامی مکان‌ها و مراکز فرهنگ شهر را داشته باشیم که در این راستا تمامی دستگاه‌های مرتبط برای همکاری اعلام آمادگی کرده‌اند.
کاوسی امید اضافه کرد: در برنامه ریزی های کمیسیون فرهنگی برگزاری جلساتی با حضور رؤسای کمیسیون فرهنگی دوره‌های گذشته شورا مدنظر است که این برنامه سرلوحه کار ما قرار گرفته است.
کاوسی امید بهره گیری از نظرات بزرگان و فرهیختگان را بهترین راهبرد و مسیر برای اجرای برنامه‌ها و تحقق اهداف در حوزه فرهنگی برشمرد و یادآور شد: بهره گیری از تجربیات بازنشستگان و نخبگان می‌تواند ما را در رسیدن به چشم انداز و اهداف کمک کند.
وی با بیان اینکه مباحث و برنامه‌های فرهنگی زمان بر بوده و نتایج آن در بلند مدت مشخص می‌شود افزود: در حوزه فرهنگی اگر مقطعی فکر کنیم نتیجه‌ای در این حوزه حاصل نخواهد شد و لازم است سیاست گذاری ها کمترین تغییر را داشته باشند تا نتایج مطلوبی حاصل شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر همدان اضافه کرد: اختصاص ۲۰ درصد بودجه حوزه فرهنگی شهرداری برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و حرکت در مسیر بیانیه گام دوم انقلاب از جمله تبصره‌های ذیل بودجه بود که در کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای پنجم در برنامه ریزی شده بخش عمده‌ای از آن محقق شده است.
وی توجه به حوزه فرهنگی را حائز اهمیت دانست و افزود: طی ۴۰ سال گذشته در بحث فرهنگی گسسته عمل شده و کار پیوسته انجام نشده است.
شاخصه‌های همدان در تدوین برنامه‌ها لحاظ شود
علی رضایی عضو سابق دوره چهارم شورای شهر همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه بسیاری از امکانات تصمیمات و اجرای کارهای فرهنگی تنها بر عهده مدیریت شهری نیست؛ گفت: همدان سه شاخصه و عنوان مهم شامل پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین، شهر دارالمومنین و دارالمجاهدین دارد که این شاخصه‌ها تنها به این شهر اختصاص دارد و نیاز است در تدوین چشم انداز و برنامه‌های فرهنگی اجتماعی شهر این شاخص‌ها نیز مبنا و پایه و اساس کار قرار گیرد.
رضایی بهره گیری از نظرات افراد صاحب نظر و متخصص را حائز اهمیت دانست و افزود: امروزه بحران‌های اجتماعی گریبانگیر تمامی شهرهای کشور شده و در این راستا تغییر رویکرد نرم افزاری به جای سخت افزار در امور شهری اولویت فرهنگی اجتماعی قرار گیرد و باید این باور در شهر ایجاد شود و در این زمینه شورا و شهرداری به تنهایی نمی‌توانند موفق شوند بر این اساس باید از نخبگان و بزرگان فرهنگی شهر کمک گرفته شود تا این رویکرد در جامعه نهادینه شود.
وی با بیان اینکه همدان نیازمند طرح جامع فرهنگی است، اضافه کرد: برای اجرای این طرح باید دستگاه‌های مرتبط به ویژه دستگاه‌های بالادستی وارد عمل شده و سند جامع فرهنگی تهیه شود.
وی برگزاری جشنواره شهروندان برگزیده را اقدامی ارزشمند توسط شورای پنجم دانست و یادآور شد: برای اثرگذاری این جشنواره باید از مراسم و برنامه‌های محلات شروع شود تا همه شهروندان درگیر جشنواره شده و از دلایل برگزاری این جشنواره آگاه شوند.
رضایی همچنین تدوین و تهیه برنامه همیاران محلات را اقدام مهمی دانست و افزود: این یک اقدام و کارآمد فرهنگی برای مدیریت شهری است که می‌تواند در ارتقای سرمایه اجتماعی شهروندان و تقویت اعتماد شهروندان نسبت به مدیریت شهری مؤثر باشد.
۳۰ درصد بودجه شهرداری به حوزه فرهنگی اختصاص یابد
رضا غلامی خجسته عضو دوره چهارم شورای اسلامی شهر همدان نیز ضمن اشاره به اقدامات صورت گرفته در دوره چهارم شورا، گفت: بحث بودجه مهمترین موضوع برای حوزه فرهنگی محسوب می‌شود که به اعتقاد بنده باید حدود ۳۰ درصد بودجه شهرداری به این حوزه اختصاص یابد.
خجسته ایجاد مراکز فرهنگی ورزشی و تفریحی در محلات را لازم برشمرد افزود: بهره گیری از افراد توانمند در مناطق کمتر برخوردار می‌تواند مدیریت شهری را در پیشبرد اهداف به حوزه فرهنگی اجتماعی کمک کند.
وی اضافه کرد: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را باید سرلوحه کارها قرار گیرد و از ظرفیت فرهنگسراها و مراکز فرهنگی به نحو مطلوب بهره گرفته شود.
مقوله فرهنگ در بلندمدت جوابگو است
فاطمه باغبان بهار دیگر عضو سابق شورای شهر همدان در دوره سوم افزود: مقوله فرهنگ در بلندمدت جوابگو است و باید در این حوزه از افراد نخبه متخصص استفاده شود.
وی با بیان اینکه موضوع فرهنگ در کشور ما آسیب جدی دیده است افزود: چراکه سند و چشم اندازی برای این حوزه نداشته‌ایم و افراد بر اساس سلیقه خود کار را انجام می‌دهند و آسیبی به حوزه فرهنگی شهری نیز وارد کرده است.
وی گفت: آموزش فرهنگ شهروندی به روش‌های مختلف باید انجام شود به ویژه از فضای مجازی در این حوزه باید بهره گرفته شود.