اصول زیست محیطی در طرحهای توسعه ای مورد توجه قرار میگیرد
به گزارش پایگاه خبری سردبیر و به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست استان کردستان، بهمن مرادنیا در نشست هم اندیشی با سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی، با اشاره به اینکه یکی از ظرفیتهای استان وجود معادن و مواد معدنی است، اظهار داشت: بهرهبرداری از معادن باید اصولی و با رعایت مسائل زیست […]
به گزارش پایگاه خبری سردبیر و به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست استان کردستان، بهمن مرادنیا در نشست هم اندیشی با سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی، با اشاره به اینکه یکی از ظرفیتهای استان وجود معادن و مواد معدنی است، اظهار داشت: بهرهبرداری از معادن باید اصولی و با رعایت مسائل زیست محیطی همراه باشد و اگر در این مسیر مشکلی وجود دارد باید آن را با همکاری و تعامل رفع کرد.
وی افزود: بحثهای متنوعی در این نشست مطرح شد که تعدادی از آنها تلنگری است و موجب توجه جدیتر به محیط زیست میشود فقط برای دستیابی به نتیجه ثمربخش باید از بیان مباحث پراکنده پرهیز کرد.
استاندار کردستان در پاسخ به مسائل مطرح شده در خصوص تخریبهای زیست محیطی که در نتیجه فعالیت معادن در استان ایجاد شده است، ادامه داد: معادن در تمام دنیا وجود دارد و از آن بهرهبرداری میشود و این بخش تنها مربوط به استان ما نیست.
مرادنیا یادآور شد: آنچه در این بین حائز اهمیت است بهرهبرداری درست و اصولی از معادن است و اگر ایرادی در این رابطه وجود دارد باید در راستای رفع آن اقدام شود نه اینکه خواستار عدم فعالیت معادن شد.
وی با اشاره به اینکه معدن طلای قروه برای ۹۰۰ نفر از جوانان منطقه شغل ایجاد کرده و از ظرفیتهای ارزشمند استان است، بیان کرد: آلودگی آب و خاک قروه به آرسنیک را نمیتوان ناشی از فعالیت معدن طلای در این شهرستان دانست چرا که این مشکل در اکثر مناطق استان وجود دارد.
استاندار کردستان با بیان اینکه هیچکدام از مسئولان حاضر نیستند به قیمت به خطر افتادن سلامت مردم اقدام و فعالیت صنعتی و تولیدی انجام دهند، گفت: دو سال است که پیگیر مباحث مربوط به معدن طلای قلقله سقز هستیم و تا موافقت محیط زیست هم در این زمینه اخذ نشود فعالیت آن شروع نخواهد شد.
مرادنیا با اشاره به اینکه تخلف یک فرد را نباید به کل جامعه تعمیم داد، اظهار داشت: از آنجا که مردم اهمیت ویژهای برای سخنان اعضای سازمانهای مردم نهاد قائل هستند انتظار میرود این اعضا هم نظراتشان کارشناسی شده و از روی اصول باشد.
وی با بیان اینکه زمینخواری چه در حیطه منابعطبیعی و چه محدوده شهرها اتفاق ناخوشایندی است، افزود: قوه قضائیه به طور جدی به این حوزه ورود کرده و پیگیر مباحث مربوط به زمین خواری در استان است.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه هر پروژهای در استان اجرا میشود با مشکل معارض ملکی مواجه خواهد شد و نمونه آن پروژه راه آهن همدان – سنندج است، ادامه داد: اگر هر مساله و مشکلی در زمان خود مورد بررسی قرار میگرفت امروز با این وسعت از مشکلات مواجه نبودیم.
مرادنیا در ارتباط با موضوع آتش سوزی مراتع و جنگلها استان نیز یادآور شد: دو سال است که برای خرید تجهیزات اطفای حریق به ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اعتبار اختصاص میدهیم.
وی با اشاره به اینکه از سال گذشته تاکنون حدود ۸۰ هکتار درختکاری در استان انجام شده است، بیان کرد: این اقدام در راستای جلوگیری از تخریب محیط زیست و افزایش سرانه فضای سبز در داخل شهرها انجام شد و براساس برنامهریزی و هدفگذاری صورت گرفته شده امسال هم در ورودی تمام شهرهای استان اقدام به درختکاری میشود.
۳۴ هکتار از مناطق تحت مدیریت محیط زیست کردستان رفع تصرف شد
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان نیز در این نشست گفت: از سال ۹۷ تاکنون ۳۴ هکتار و ۷۰۰ مترمربع از اراضی موجود در مناطق چهارگانه تحت مدیریت این سازمان در استان رفع تصرف شد.
فریبا رضایی با بیان اینکه پنج مورد ساخت و ساز غیرمجازی در حوزه منطقه حفاظت شده شاهو کوسالان با مساحت یک هزار و ۶۴۸ مترمربع شناسایی و تخریب شد، اظهار داشت: ۱۱ مورد از اراضی رفع تصرف شده مربوط با مساحت ۳۷ هزار مترمربع در منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان هم مربوط به جنگلها و مراتع بود.
وی یکی از مشکلات مشترک بین ادارات کل محیط زیست و منابع طبیعی استان را وجود ناوگان خودرویی فرسوده دانست و افزود: علاوه بر فرسوده بودن این ناوگان افزایش قیمت بنزین هم بر مشکلات مربوط به بخش گشت و بازرسی افزوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان وضعیت این ادارهکل از لحاظ تجهیزات اطفای حریق را ضعیف اعلام کرد و ادامه داد: سال گذشته ۵۰ میلیون تومان از اعتبار ملی به استان اختصاص داده شد ولی این مبلغ جوابگوی نیاز ما در تأمین تجهیزات اطفای حریق نیست.
رضایی با بیان اینکه انتظار میرود ستاد بحران استان حمایت مالی در زمینه خرید تجهیزات موردنیاز برای اطفای حریق در مناطق حفاظت شده به این ادارهکل اختصاص دهد، یادآور شد: سال ۹۴ استعلامی از محیط زیست گرفته شده که در پاسخ این استعلام آمده که هر اقدامی در این تپه باید براساس طرح توجیهی باشد.
وی با اشاره به اینکه محیط زیست در هر حوزهای نمیتواند ورود کند، بیان کرد: این مسئله بیشتر متوجه ارگانهایی است که با تغییر کاربری در این تپه موافقت کردند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: حدود ۱۰ تا ۱۲ سال است که با مشکل جایگاه زباله در شهرستان قروه مواجه هستیم و با تغییر پنج، شش شهردار هم هنوز این مسئله به قوت خود باقی است.
رضایی اظهار داشت: چندین سال است که تأسیسات بازیافت زباله در روستای شیخ جعفر جایگاه قبلی دفن زباله شهر قروه مستقر شده ولی هنوز به بهرهبرداری نرسیده است.
وی با بیان اینکه شرکتی حاضر به سرویس و راهاندازی این تأسیسات شده ولی شهرداری تاکنون در این رابطه اقدامی انجام نداده است، افزود: در حال حاضر روزانه ۷۵ تن زباله قروه به بستر رودخانه جنیان منتقل میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: شهرداری قروه به دلیل همین موضوع دفن زباله به دستگاه قضائی معرفی و ۱۰۰ میلیون هم جریمه شد ولی این اقدام هم بازدارنده نبود و هنوز مشکل حل نشده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰