افتتاح مرکز فرهنگی یهودیان در پاریس/مقابله با جریانات ضدصهیونیست
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، سرانجام در ژوئن ۲۰۲۱ پروژه پرهزینه و مدرن فرهنگی یهودیان در شهر لیون بطور رسمی افتتاح شد و مورد بازدید عمومی قرار گرفت. این مرکز بزرگ و نو آوارانه فرهنگی ترکیبی از موزه، مرکز اسناد و خانه فرهنگی با امکانات بسیار پیشرفته صوتی و تصویری و فضاهای مدرن مجازی است. […]
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، سرانجام در ژوئن ۲۰۲۱ پروژه پرهزینه و مدرن فرهنگی یهودیان در شهر لیون بطور رسمی افتتاح شد و مورد بازدید عمومی قرار گرفت. این مرکز بزرگ و نو آوارانه فرهنگی ترکیبی از موزه، مرکز اسناد و خانه فرهنگی با امکانات بسیار پیشرفته صوتی و تصویری و فضاهای مدرن مجازی است.
این مرکز بدنبال شناساندن «هویت یهودی» در دنیای امروز برای شهروندان فرانسوی از زوایای مختلف است. هدف اکتشاف «عالم یهودیت» در ابعاد مختلف مذهبی، فرهنگی و تاریخی آن با استفاده از اسناد و مدارک و حتی آثار باستانی با بهرهوری از تکنولوژیهای مدرن است. در این مرکز فرهنگی جدیدترین فناوریها در زمینه سمعی-بصری و ایجاد فضاهای نوآورانه مورد استفاده قرا گرفته است.
استفاده از تکنولوژی مدرن و ابزار و وسایل فوق پیشرفته بیشتر بمنظور جذب مخاطبان جوان و نوجوان و ارتباط دهی آنان با دنیای یهودیت بوده است. البته بمنظور جلوگیری از مشکلات احتمالی، اصرار بر این است که انستیتوی جدید یهودی به عنوان مرکزی کاملاً فرهنگی و نه تبلیغی-مذهبی معرفی شود. از نظر آقای فیتوشی مدیر موسسه یهود، هدف از افتتاح مرکز مذکور ایجاد فضایی مناسب برای دیالوگ بوده تا از این طریق پیش داوریهایی که باعث اوج گیری جریانات ضد صهیونیستی در اروپا شده، کاهش پیدا کند.
به منظور همخوانی بیشترِ مرکز جدیدالتاسیس با اصول لائیسیته فرانسوی، هانری فیتوشی میگوید: «امروزه دیگر یهودی بودن الزاماً به معنی برخورداری از اعتقادات مذهبی نیست، بلکه حفاظت از ارزشها و پاسداری از سنتها و یا حتی دنبال کردن سبک خاصی از زندگی بدون انجام مناسک مذهبی کفایت میکند.» او در ادامه میگوید که برای نیل به هدف مذکور وقت آن رسیده که از هویت یهودی بتدریج تقدس زدایی صورت گیرد بدین معنی که قوم یهود نیز میتواند لائیک باشد.
اگرچه بخشی از موسسه فرهنگی یهود، به معرفی اقدامات یهودی ستیزی جدیدی که در طول سالهای اخیر در فرانسه صورت گرفته است اختصاص دارد، اما دیگر به موضوعاتی تکراری همچون مبحث هولوکاست و جنایات نازیها بر علیه یهودیان در طول جنگ جهانی دوم پرداخته نمیشود. به نظر میرسد که مقامات یهودی به این نتیجه رسیدهاند که تبلیغات گسترده و تکراری بر روی قربانی شدن یهودیان در قرن گذشته، دیگر تاثیر گذاری لازم خود را از دست داده و باید به دنبال راهکارهایی جدید برای مظلوم نمایی بشیوه نوآورانهتر و عامه پسندتری باشند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰