افزایش ۴ درصدی سهم عربستان از بازار نفت
به گزارش پایگاه خبری سردبیر به نقل از رویترز، جیپی مورگان در گزارشی اعلام کرد که سهم عربستان سعودی از بازار نفت در این دهه به بالاترین سطح خود از دهه ۱۹۸۰ افزایش مییابد، زیرا سرمایهگذاری در تولید دیگر کشورها به دلیل بحران کرونا رخ نمیدهد. بر اساس اعلام این بانک وال استریت، قیمت نفت […]
به گزارش پایگاه خبری سردبیر به نقل از رویترز، جیپی مورگان در گزارشی اعلام کرد که سهم عربستان سعودی از بازار نفت در این دهه به بالاترین سطح خود از دهه ۱۹۸۰ افزایش مییابد، زیرا سرمایهگذاری در تولید دیگر کشورها به دلیل بحران کرونا رخ نمیدهد.
بر اساس اعلام این بانک وال استریت، قیمت نفت امسال بیش از ۴۰ درصد کاهش یافته که سبب سقوط بیسابقه تقاضا شده است و شرکتهای نفت و گاز را وادار به اعلام کاهش هزینهها میکند که مجموع آن در پایان این دهه ۶۲۵ میلیارد دلار خواهد بود.
کریستین ملک، تحلیلگر جیپی مورگان، در این باره گفت: بحران سرمایهگذاری سبب از بین رفتن تولیدی میشود که قرار است قیمت شاخص نفت خام برنت را طی دو سال به ۶۰ دلار برای هر بشکه برساند.
قیمت شاخص نفت خام برنت در ماه آوریل به دلیل محدودیتهای اعمالشده برای مهار ویروس کرونا به ۱۶ دلار برای هر بشکه رسید. این شاخص اکنون حدود ۴۰ دلار برای هر بشکه معامله میشود.
این بانک آمریکایی انتظار دارد میزان تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۰ بهطور میانگین ۹۱ میلیون بشکه در روز – ۹ میلیون کمتر از برآوردهای پیشین – باشد، این در حالی است که مقدار مصرف نفت در ماه نوامبر ۲۰۲۱ به سطح ۱۰۰ میلیون بشکه در روز پیش از شیوع ویروس کرونا باز خواهد گشت.
این در حالی است که جیپی مورگان پیشبینی میکند تغییر الگوهای مصرف سبب کاهش دائمی تقاضای ۳ میلیون بشکه در روز در مقایسه با پیشبینیهای پیشین خواهد شد.
در همین حال، به دلیل نبود سرمایهگذاری برای تولید جدید و بسته شدن برخی میدانها، قرار است عرضه نفت ۵ میلیون بشکه در روز کاهش یابد. این بانک اعلام کرد با کمترین هزینه تولید و بیشترین ظرفیت، عربستان سعودی بهترین گزینه برای جبران این کاهش است.
ملک گفت: عربستان در رقابت برای سهم بازار در حالی به رتبه نخست صعود خواهد کرد که تولید کشورهای غیر اوپک و ایالات متحده کاهش خواهد یافت.
جیپی مورگان انتظار دارد اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) شکاف عرضه را پر کنند تا قیمت نفت به ۶۰ دلار برای هر بشکه برسد، این همان قیمتی است که کشورهای اوپک بهطور میانگین برای برقراری تعادل در بودجه خود نیاز دارند.
در حالی که سهم بازار اوپک از اوج ۳۹ درصد کل عرضه نفت در سال ۲۰۱۶ به ۳۳ درصد در سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ رسیده است، این بانک انتظار دارد این سازمان تا سال ۲۰۲۵ سهم بازار حدود ۴۰ درصدی را بهدست آورد.
ملک گفت: انتظار میرود سهم بازار عربستان از ۱۱.۶ درصد در سال ۲۰۲۰ در این بازه زمانی به ۱۵ درصد برسد، سطحی که از دهه ۱۹۸۰ مشاهده نشده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰