انتخاب رشته درست و کسب مهارت بهترین راه تضمین آینده شغلی دانش‌آموزان

به گزارش سردبیرپرس، به گفته مسوولان اقتصادی و صاحب نظران از عوامل اصلی و موثر نرخ بالای بیکاری کرمانشاه نداشتن مهارت افراد جویای کار آن است. به اعتقاد آنها در حوزه های فنی و خدماتی استان مشاغل زیادی وجود دارد اما به دلیل عدم برخورداری مهارت جوانان کرمانشاهی نصیب افراد ماهر غیر بومی می شود. […]

به گزارش سردبیرپرس، به گفته مسوولان اقتصادی و صاحب نظران از عوامل اصلی و موثر نرخ بالای بیکاری کرمانشاه نداشتن مهارت افراد جویای کار آن است. به اعتقاد آنها در حوزه های فنی و خدماتی استان مشاغل زیادی وجود دارد اما به دلیل عدم برخورداری مهارت جوانان کرمانشاهی نصیب افراد ماهر غیر بومی می شود.
مختار احمدی کارشناس و مدیرکل سابق اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دومین رویداد اشتغال استان که اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شد؛ اظهار کرد که ۸۰ درصد کل بیکاران استان کرمانشاه فاقد مهارت هستند و در این میان دانش آموختگان دانشگاهی بیشترین آمار بیکاری یعنی ۴۰ هزار نفر از جمعیت ۹۸ هزار نفری بیکاران استان را تشکیل می‌دهند؛ زیرا فاقد مهارت هستند.
عزیز نوری مدیرکل سابق آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه نیز عنوان کرد که ۸۰ درصد دانش آموزان رشته های هنرستانی استان پس از پایان تحصیل و با کسب مهارت مستقیما وارد بازار کار می شوند و ۲۰ درصد باقی مانده نیز طبق پایش های انجام شده حتما در رشته و کار دیگری مشغول می شوند.
به اذعان اکثر مسوولان، صاحب نظران و کارشناسان از مهمترین اولویت های کاهش نرخ بیکاری استان در میان مدت و بلند مدت باید ترویج فرهنگ مهارت آموزی در خانواده ها بویژه در بحث هدایت تحصیلی باشد زیرا سرنوشت کاری اکثر افراد جامعه در انتخاب رشته رقم می خورد، بنابراین خانواده ها و دانش آموزان نسبت به مزایای کاری و درآمدی کسب مهارت باید کاملا توجیه شده باشند.
چند درصد دانش آموزان کرمانشاهی جذب دانشگاه یا بازار کار می‌شوند؟
معاون آموزش متوسطه دوم آموزش و پرورش استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار سردبیرپرس؛ گفت: در سال تحصیلی جاری ۳۵ درصد دانش آموزان متوسطه دوم در رشته های هنرستانی و ۶۵ درصد در رشته های نظری مشغول به تحصیل هستند.
ماشاالله پروین همچنین از رشد ۱۰ درصدی تعداد دانش آموزان هنرستانی امسال استان نسبت به پارسال خبر داد و افزود: بیش از ۲۳ هزار نفر از دانش آموزان متوسطه دوم استان در رشته های فنی و حرفه ای و هنرستانی و کاردانش مشغول به تحصیل هستند.
وی گفت: طبق سند تحول بنیادین، برنامه هفتم توسعه و همچنین آسیب شناسی های نرخ بیکاری در کشور و استان بنا داریم تا چند سال آینده ۵۰ درصد دانش آموزان جذب رشته های مهارتی شوند.
پروین اضافه کرد: ۶۵ درصد دانش آموزان کرمانشاهی به رشته نظری و تجربی می روند در حالی شاید کمتر از یک درصد آنها به دانشگاه بروند و در چند رشته آن یعنی پزشکی، پیراپزشکی، دندان پزشکی و داروسازی قبول شوند.
این کارشناس آموزش و پرورش در ادامه عمده مشکل بزرگ هدایت تحصیلی درست دانش آموزان کرمانشاهی را نگرش و طرز تفکر خانواده ها نسبت به رشته های نظری مانند تجربی دانست و گفت: حتی اگر خانواده به دانش آموز خود اجازه انتخاب رشته ای مانند ریاضی هم بدهند باز به آینده شغلی او نمی توان امیدوار بود.
پروین با بیان اینکه فرزندش در رشته های هنرستانی ادامه تحصیل می دهد به خانواده ها تاکید کرد: از بهترین راه های تضمین آینده شغلی فرزندشان انتخاب رشته های مهارتی و هنری است و یا حدقل برحسب استعداد، توانایی و علاقه خود دانش آموز تصمیم بگیرند.
معاون آموزش متوسطه دوم آموزش و پرورش استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود به کمبود نیروی کار ماهر در استان با وجود خیل زیاد افراد بیکار اشاره کرد و گفت: کار دولتی و اداری و یا موفقیت در رشته های مانند پزشکی بسیار محدود و سخت است بنابراین خانواده ها نباید فقط به دانشگاه و اخذ مدرک اکتفا کنند بلکه برای کسب مهارت دانش آموزشان حتما اقدام کنند.
به گزارش سردبیرپرس، استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۳۳ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا، نزدیک به چهار هزار مدرسه دارد و حدود ۳۷۰ هزار نفر دانش آموز و ۲۶ هزار معلم در این مدارس مشغول تحصیل و فعالیت آموزشی هستند.