انتقاد استاندار کرمانشاه از کندی بررسی طرحهای اشتغالزایی در استان
به گزارش روز چهارشنبه سردبیرپرس از روابط عمومی استانداری کرمانشاه، منوچهر حبیبی در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان همچنین با اشاره به عملکرد ضعیف یکی از بانکهای بزرگ استان در پرداخت تسهیلات، تصریح کرد: در ۱۱ ماه امسال این بانک تنها به پنج طرح تسهیلات پرداخت کرده است؛ این کمکاری و کوتاهی در پرداخت […]
به گزارش روز چهارشنبه سردبیرپرس از روابط عمومی استانداری کرمانشاه، منوچهر حبیبی در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان همچنین با اشاره به عملکرد ضعیف یکی از بانکهای بزرگ استان در پرداخت تسهیلات، تصریح کرد: در ۱۱ ماه امسال این بانک تنها به پنج طرح تسهیلات پرداخت کرده است؛ این کمکاری و کوتاهی در پرداخت تسهیلات تکلیفی شامل ازدواج، فرزندآوری، اشتغال و مشاغل خانگی به هیچ وجه قابل توجیه نیست.
وی با بیان اینکه گزارش پرداخت تسهیلات باید هر دو روز یکبار به دفتر سرمایهگذاری ارائه شود، تأکید کرد: در صورت عدم تغییر در روند پرداختها، جلسات کارگروه تا پاسی از شب ادامه خواهد داشت تا مشکلات موجود برطرف شود. شرط ماندن مدیران کنونی پرداخت تسهیلات بهطور کامل است.
او تصریح کرد: دستگاههای اجرایی نیز در زمینه ارائه طرحها کوتاهی میکنند و حاضر نیستند طرحهای اشتغالزایی متعددی به بانکها معرفی کنند.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه شرایط فعلی قابل قبول نیست و نیازمند یک تحول اساسی در نگرشها و روشهای اجرایی هستیم افزود: با روند فعلی تغییری در استان کرمانشاه به ویژه در نرخ بیکاری استان که اکنون در رتبه نخست کشور است، حاصل نخواهد شد.
حبیبی دستگاههای اجرایی را نیز مورد خطاب قرار داد و از آنها خواست تا با پیگیری جدی، زمینه جذب کامل تسهیلات بانکی را فراهم کنند و افزود: دستگاههای اجرایی باید آمادگی معرفی سه تا پنج برابر طرحهای مورد نیاز را داشته باشند زیرا باید از سیستم بانکی جلوتر باشیم و بدانیم که ممکن است برخی طرحها رد شوند.
استاندار کرمانشاه در ادامه سخنانش با اشاره به آغاز دیرهنگام تدوین برنامه راهبردی استان توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی بر اهمیت این موضوع تأکید کرد.
حبیبی با انتقاد از اینکه استان فاقد یک برنامه مدون و راهبردی برای توسعه است تأکید کرد: اگر چه تدوین این برنامه راهبردی تأخیر دارد و باید از سالها پیش تدوین شده بود اما وجود آن بسیار مهم است زیرا بدون برنامه نمیتوان کار کرد و از شرایط کنونی استان میتوان دریافت که اقدامات بدون برنامه بوده است.
وی با بیان اینکه برنامه راهبردی برای استان کرمانشاه که ظرفیتهای بسیاری دارد ضروری است بیان کرد: این برنامه باید منطبق بر برنامه هفتم توسعه، سند توسعه و سند آمایش استان کرمانشاه باشد و از سوی دیگر قابلیت اجرایی داشته باشد و صرفاً یک سند بدون قابلیت اجرایی نباشد.
استاندار کرمانشاه از سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و دانشگاهها خواست تا با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود و با در نظر گرفتن شناخت کافی از استان، برنامهای کاربردی و قابل اجرا تدوین کنند.
حبیبی خاطرنشان کرد: این برنامه باید دارای زمانبندی مشخص باشد و هرچه سریعتر تهیه شود تا سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی بتوانند بر اساس آن، فعالیتهای خود را در استان ساماندهی کنند زیرا فردی که میخواهد به استان کمک کند یا سرمایهگذاری انجام دهد، باید بداند که برنامه و اولویتهای توسعه استان چیست.
وی با اشاره به لزوم برنامهریزی دقیق، تأکید کرد: صرف اینکه ساعت ۸ صبح تا ۲ بعدازظهر کار انجام شود، کافی نیست و اگر فقط به این چیزها اکتفا کنیم، نتیجهاش همین وضعیت فعلی خواهد بود.
استاندار کرمانشاه با تأکید بر اهمیت توسعه منطقه اورامانات، بیان کرد: طرحهای شیلاتی و گردشگری در منطقه اورامانات نباید رد شوند؛ در این منطقه، غیر از گردشگری و شیلات، چه چیزی میتواند اشتغال ایجاد کند؟
وی با اشاره به رد طرح احداث هتل در این منطقه به دلیل چهار میلیارد تومان تسهیلات گفت: منطقه اورامانات دارای ظرفیتهای گردشگری فراوانی است و باید از این ظرفیتها برای ایجاد اشتغال استفاده کنیم.
حبیبی از مدیران دستگاههای اجرایی و سیستم بانکی خواست تا در این مدت باقیمانده، تلاش کنند تا تسهیلات و طرحهای موجود به نتیجه برسند.
افزایش نرخ بیکاری در کرمانشاه
به گزارش سردبیرپرس؛ مرکز آمار ایران نرخ بیکاری استان کرمانشاه در پاییز امسال را ۱۱.۸ درصد اعلام کرد که نسبت به پاییز سال گذشته که ۱۱.۲ درصد بود، شش دهم درصد افزایش یافته است.
بررسی آمارنامههای مرکز آمار ایران در بخش نرخ بیکاری افراد ۱۵ ساله و بیشتر در پاییز امسال نشان میدهد متوسط نرخ بیکاری در کشور ۷.۲ درصد است که بر این اساس نرخ بیکاری استان کرمانشاه در این فصل ۴.۶ درصد از میانگین کشور نیز بالاتر است.
در پاییز امسال استان های سیستان و بلوچستان با ۱۲.۵ درصد، خوزستان با ۱۱.۹ درصد، کرمانشاه با ۱۱.۸ درصد ، لرستان با ۱۱.۵ درصد و اردبیل با ۱۰.۱ درصد به ترتیب بالاترین نرخ بیکاری را در بین استان های کشور دارند.
نرخ بیکاری استان کرمانشاه در فصل بهار امسال ۱۲ درصد و در تابستان ۱۲.۶ درصد بوده است، نرخ بیکاری کرمانشاه در سال ۱۴۰۲ (مجموع فصول) هم ۱۲.۳ درصد بود.
بر همین اساس نسبت اشتغال در استان کرمانشاه نیز در پاییز امسال ۳۸.۳ درصد اعلام شده است که در مقایسه با میانگین کشوری ۳.۴ درصد کاهش و نسبت به پاییز پارسال استان پنج دهم درصد افزایش نشان می دهد.
همچنین نرخ مشارکت اقتصادی استان کرمانشاه در پاییز سال گذشته ۴۲.۶ درصد بود که در پاییز امسال به ۴۳.۴ درصد افزایش یافت.
نرخ بیکاری کرمانشاه طی سه سال اخیر روندی کاهشی داشته و از ۱۴.۹ درصد در سال ۱۴۰۰ با کاهش به ۱۲.۳ درصد در سال ۱۴۰۲ بهبود یافته است.
استان کرمانشاه که با ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان ۱.۵ درصد از مساحت و ۲.۴ درصد جمعیت کشور را در بر میگیرد، از سال ۱۳۵۵ یکی از استان های با نرخ بیکاری بالا بوده و تاکنون نرخ بیکاری آن از میانگین کشوری پایینتر نیامده است بطوریکه چهار درصد از بیکاران کشور در این استان قرار دارند.
بر اساس اعلام اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه برای سال ۱۴۰۳ ایجاد ۲۶ هزار و ۲۴۷ فرصت شغلی در استان کرمانشاه هدفگذاری شده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰