انتقال پایتخت باید در قالب استراتژی توسعه فضایی ملی بررسی شود
به گزارش سردبیر پرس از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، غلامرضا کاظمیان معاون وزیر راه و شهرسازی در نشست «بازخوانی مطالعات امکان سنجی جابهجایی پایتخت»، با اشاره به اینکه سال ۱۳۹۴ مجلس قانونی را تحت عنوان امکانسنجی انتقال مرکز اداری، سیاسی کشور، ساماندهی و تمرکززدایی تهران مصوب کرد، گفت: بر اساس این قانون، مقرر […]
به گزارش سردبیر پرس از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، غلامرضا کاظمیان معاون وزیر راه و شهرسازی در نشست «بازخوانی مطالعات امکان سنجی جابهجایی پایتخت»، با اشاره به اینکه سال ۱۳۹۴ مجلس قانونی را تحت عنوان امکانسنجی انتقال مرکز اداری، سیاسی کشور، ساماندهی و تمرکززدایی تهران مصوب کرد، گفت: بر اساس این قانون، مقرر شد تا شورای ساماندهی انتقال پایتخت به ریاست رئیسجمهوری یا معاون اول وی به همراه سازمانهای مرتبط و ذیربط این شورا تشکیل شود. همچنین کارگروه تخصصی انتقال مرکز اداری سیاسی کشور و ساماندهی و تمرکز زدایی از تهران به ریاست وزیر راه و شهرسازی باید تشکیل میشد.
وی با بیان این مطلب که سال ۹۸ کتابچه سند سیاستگذاری تهران در شواری ساماندهی ارائه شد، افزود: این در حالی بود که طی سال ۱۴۰۰ تا ماههای گذشته، موضوع مذکور پیگیری نشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه دو جلسه شورای مذکور به ریاست رییسجمهوری و معاون اول وی برگزار شده است، تصریح کرد: در سند سیاستگذاری تهران به ۸ ابر مسئله اشاره شده که آلودگی، آب و پراکنده رویی توسعه کالبدی از جمله این مسائل است.
کاظمیان با بیان اینکه تهران ظرفیتهای بسیار زیادی در حوزه اقتصادی، فرهنکی، سیاسی و… دارد، گفت: وقتی از ساماندهی تهران صبحت میکنیم، منظور کدام تهران است؟ شهر تهران، شهرستان تهران، استان تهران با مجموعه شهری یعنی تهران و البرز. واقعیت این است که سرنوشت شهر تهران از مجموعه شهر تهران (تهران و البرز) جدایی ناپذیر است.
وی افزود: در بحث انتقال باید بدانیم مبدا و مقصد چه وضعیتی دارند و اینکه وضعیت پس از انتقال مبدا و مقصد چگونه خواهد بود. چه اتفاقی در مبدا میافتند.
این مقام مسئول افزود: مطالعات نشان میدهد با جابهجایی پایتخت حداکثر ۶۰۰ هزار نفر جمعیت آن هم مربوط به کارکنان وزارتخانهها و دستگاه حکومتی منتقل خواهند شد و از تهران ۹ میلیون نفری، ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت با همان مشکلات باقی خواهند ماند.
وی ادامه داد: در جابهجایی پایتخت باید الزامات و ملاحظات سیاسی، جغرافیایی، امنیتی، اقتصادی و غیره را نیز مد نظر داشت، زیرا صرفاً یک پروژه ساختمانی یا طرح شهرسازی نیست، بلکه یک سیاست کلان است که باید به همه ابعاد آن پرداخته شود.
کاظمیان با برشمردن چهار سناریو برای ساماندهی پایتخت، گفت: اول اینکه هیچ کاری نکنیم. این یک اتفاق عجیب نیست، خیلی وقت است کاری نمیکنیم. دوم اینکه تمرکززدایی در تهران را انجام دهیم. سوم استراتژی توزیع قدرت سیاسی، اجتماعی و… را اجرا کنیم. چهارم اینکه مرکز سیاسی کشور منتقل شود.
وی در ادامه با بیان اینکه خانواده کارکنان دولت حاضر نیستند در موضوع انتقال پایتخت، جابهجا شوند، اضافه کرد: لازم است، سناریوهای گفته شده را اولویت بندی کنیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰