اهمیت اِلمان ایرانی در بازی‌های رایانه‌ای/ انتشار بازی‌ها در خارج

به گزارش سردبیر پرس، مجتبی رجبی، بازی‌ساز رایانه‌ای از حدود سال ۸۵ وارد این عرصه شده و در ابتدا به قصد ساخت بازی‌های کوچک pc فعالیت داشته است ولی در ادامه به سمت بازی‌های موبایلی رفته است. بازی ماشین آنلاین همان طور که از اسمش مشخص است یک بازی سبک رانندگی است که قسمت اصلی […]

به گزارش سردبیر پرس، مجتبی رجبی، بازی‌ساز رایانه‌ای از حدود سال ۸۵ وارد این عرصه شده و در ابتدا به قصد ساخت بازی‌های کوچک pc فعالیت داشته است ولی در ادامه به سمت بازی‌های موبایلی رفته است. بازی ماشین آنلاین همان طور که از اسمش مشخص است یک بازی سبک رانندگی است که قسمت اصلی آن بخش آنلاین است. کاربرها به صورت دو به دو با هم رقابت می‌کنند و در دسته‌های کوچک ۲۵ تایی به نام لیگ به صورت روزانه با هم رقابت می‌کنند. گلمراد یک بازی جور کردنی است که برای بازار ایران لوکالایز شده است. شخصیت‌ها و دیالوگ‌های ایرانی، آیتم‌های ایرانی چیزهایی است که شما در بازی‌های جور کردنی خارجی پیدا نمی‌کنید. اگرچه بازی از نظر آرت قابل رقابت با بازی‌های خارجی است. مجتبی رجبی درباره ساخت بازی و قدرت ساخت بازی‌های ایرانی با خارجی در گفت‌وگو با خبرنگار سردبیر پرس می‌گوید.
او درباره تولیدات داخلی نسبت به تولیدات خارج اظهار کرد: به نظرم تولید بازی‌های با کیفیت که قابل رقابت در بازار خارج هستند راه چاره است. برای بازار داخلی که مشکل آن‌چنانی نداشتیم یعنی ابزارها هستند که نهایتاً با فیلترشکن باز می‌کنیم و از آن استفاده می‌کنیم. برای انتشار در بازار خارج مجبور شدیم با کسانی که خارج از ایران هستند که یا به صورت بیزینسی این کار را انجام می‌دهند یا به صورت فامیلی، خانوادگی و دوستی ارتباط داشتیم کار انتقال پول را انجام دهیم اما همچنان مشکلاتی است. مثلاً کسانی که در کشورهای خاصی هستند ممکن است مالیات به آنها تعلق بگیرد. مدام در حال سوئیچ کردن بین اکانت افراد مختلف هستیم ولی همچنان مشکلات وجود دارد.
این بازی‌ساز ادامه داد: برای مسئولین پیشنهاد خاصی نمی‌توانم داشته باشم فقط کاری کنند که ما تحریم نشویم. بعید می‌دانم کاری بعد از تحریم بتوانند انجام بدهند. چون این کار اگر به صورت سیستماتیک انجام بشود یعنی مثلاً بازی‌ها را به صورت سیستماتیک در خارج منتشر کنند زیرا تعداد زیاد می‌شود بالطبع کشورهای خارجی متوجه می‌شوند. وقتی آمار و ارقام تبادل مالی بالا می‌رود احتمالاً متوجه می‌شوند و جلوی آن را می‌گیرند.
او درباره قیاس بازار داخلی و بازار خارجی گفت: هنوز راه زیادی داریم. در قسمت فنی و مخصوصاً آرت خیلی رقابت سخت است. ولی اگر بازی‌های ایرانی گیم پلی جدیدی داشته باشند می‌توانند امید به موفقیت در بازار خارج داشته باشند.
رجبی افزود: بعضی از شرکت‌ها خیلی خوب دارند کار می‌کنند. ما هنوز به صورت کلی خیلی راه داریم. خیلی چیزها را شاید به صورت انفرادی خوب باشیم ولی به صورت تیمی خوب نیستیم. بعضی چیزها را علم‌اش را به صورت کامل نداریم. همه به صورت خیلی پله‌ای رفته‌اند و خیلی کم یاد گرفته‌اند. آن زمانی که باید صرف شود مثلاً یک شرکتی در خارج ۲۰ سال کار می‌کند ما این‌گونه نیستیم. در عرض یک سال می‌خواهیم یک شرکت تولید بکنیم. اینکه همه اعضا با هم هماهنگ باشند و بهترین کیفیت و خروجی را داشته باشند این در ایران وجود ندارد. به همین دلیل رقابت خیلی سخت است. حتی از تولید هم که بگذریم از لحاظ شناخت بازار، تبلیغات و از خیلی لحاظ‌ها حتی اگر محصول خوبی هم تولید کنیم نحوه تعامل با ناشران خارجی را بلد نیستیم. به نظرم هنوز عقب هستیم. ولی بعضی از شرکت‌ها شروع کرده‌اند و حرکت‌های خوبی هم شده و امیدوارم که ادامه داشته باشد.
این بازی‌ساز درباره استفاده از المان‌های ایرانی در بازی‌هایش گفت: لوکالایز بودن بازی برای ما مهم است و اینکه المان‌های ایرانی در بازی باشد. المان‌هایی که کسانی که داخل ایران هستند در بازی‌های خارجی نمی‌بینند. به تفاوت بین بازی ایرانی و خارجی بسنده می‌کنیم و سعی می‌کنیم المان‌های ایرانی را بیشتر استفاده کنیم.