بررسی انواع قوطی و قیمت آنها

به گزارش بازرگانی سردبیر پرس، از جمله مهم ترین تفاوت های پروفیل و قوطی میتوان به شکل مقطع آنها اشاره کرد، به پروفیل ها با مقاطع مربع و مستطیل، قوطی هم گفته می شود ولی مقاطعی که شکلی غیر از مربع و مستطیل دارند، پروفیل نامیده می شوند مانند پروفیل سپری، کلافی، لنگه دری. قوطی […]

به گزارش بازرگانی سردبیر پرس، از جمله مهم ترین تفاوت های پروفیل و قوطی میتوان به شکل مقطع آنها اشاره کرد، به پروفیل ها با مقاطع مربع و مستطیل، قوطی هم گفته می شود ولی مقاطعی که شکلی غیر از مربع و مستطیل دارند، پروفیل نامیده می شوند مانند پروفیل سپری، کلافی، لنگه دری.
قوطی چیست؟
در واقع قوطی ها هم یک نوع پروفیل هستند، اما از لحاظ ظاهری تفاوت هایی دارند. قوطی ها بدون درز یا درزدار هستند، به شکل چهار گوش و تو خالی تولید می شوند و بر اساس مواد اولیه ای که در تولید آن ها استفاده می شود می توانند تقسیم بندی های مختلفی داشته باشند اما تقاضا برای نوع فلزی آن بسیار بیشتر است چرا که در صنایع مختلف بسیار پر کاربرد است. در واقع به خاطر آن که شکل ظاهری آن ها مثل جعبه است به این نام در صنعت معروف شده اند. قوطی ها از جمله محصولات فلزی پر کاربرد در صنعت ساختمان سازی به حساب می آیند.
کاربردهای قوطی فلزی
کاربرد قوطی فلزی در صنعت و مصارف خانگی بسیار گسترده است و تقریبا در همه زمینه ها کاربرد دارند. در صنعت به خاطر قدرت و مقاومت بالایشان در برابر دما و فشار زیاد، بسیار ارزشمند هستند. در مصارف خانگی برای ساخت انواع مبل، نرده، میز اتو از قوطی سبک استفاده می شود چرا که قیمت پروفیل سبک یا قوطی سبک مناسب است و برای مصارف خانگی استحکام و مقاومت مناسبی دارد. در ساختمان سازی بخش عمده مصرف این پروفیل ها برای ساخت درب و پنجره های آهنی است. برای ساخت انواع کالا های پزشکی، وسایل ورزشی، نرده های فلزی ساختمان ها و پیاده رو ها، حصار های فلزی زمین ها و وسایل کمک آموزشی از انواع قوطی های فلزی استفاده می شود. مصرف قوطی های فلزی در صنعت خودرو سازی، طی چند دهه ی اخیر رشد بسیار زیادی داشته است. در بخش های داخلی خودرو، سیستم سوخت و کنترل از آن ها استفاده می شود.
انواع قوطی از جهت متریال
قوطی سنگین: برای تولید قوطی سنگین از ورق سیاه استفاده می شود و دو نوع ورق st۳۷ و st۵۲ جز پرکاربرد ترین ورق ها در ساخت این قوطی ها هستند. به طور کلی قوطی های سنگین به خاطر قدرت و مقاومت بالایی که در برابر تنش دارند، در صنایع سنگین بسیار پر کاربرد هستند.
قوطی آلیاژی: این نوع قوطی فلزی شامل گستره ی زیادی از انواع قوطی ها می شود که مصرف کننده با توجه به نیاز خود می تواند آلیاژ مناسب را انتخاب کند.
قوطی استیل ضد زنگ: در ساخت این نوع قوطی فلزی از ورق استیل ضد زنگ استفاده می شود. استیل ضد زنگ گروهی از فولاد ها هستند که مقاومت بیشتری در برابر زنگ زدگی دارند. گروهی متشکل از ۲۰۰ نوع آلیاژ فولاد هستند که در برابر حرارت و زنگ زدگی مقاومت خوبی دارند. ورق این قوطی ها حاوی حداقل ۱۰.۵% کروم است که مقاومت در برابر زنگ زدگی و استحکام آن را افزایش می دهد.
انواع قوطی از جهت کاربرد
قوطی صنعتی: این نوع قوطی ها به دلیل استحکام بسیار زیاد و ابعاد بزرگی که دارند هم در صنعت و هم در ساختمان سازی کاربرد دارند و یکی از مهمترین مصارف آن ها در ساختمان سازی در ساخت سوله و کارگاه است. در ساخت آن ها از ورق سیاه استفاده می شود و در طول ۱۲ متر و ضخامت ۶ میلی متری تولید می شوند. قیمت ورق سیاه به نسبت مناسب است و مقاومت خوبی هم دارد.

قوطی مبلی: در ساخت این نوع قوطی های فلزی از ورق روغنی استفاده می شود و در صنایع سبک تر مانند دوچرخه سازی مورد استفاده افراد قرار می گیرد. قیمت ورق روغنی به نسبت ورق سیاه بیشتر است اما به دلیل آن که ضخامت کمتر و درنتیجه وزن کمتری دارد در نهایت مقرون بصرفه است.
قوطی گالوانیزه: این نوع قوطی ها از ورق های گالوانیزه تولید می شوند. ورق های گالوانیزه نوع خاصی از ورق فلزی هستند که طی فرآیند گالوانیزاسیون روی اندود می شوند و مقاومت خوبی در برابر زنگ زدگی و فرسایش به دست می آورند. در نتیجه برای صنایعی که احتمال زنگ زدگی در آن ها بالا است، بسیار کاربردی است.
قوطی ستونی: قوطی ستونی نوع خاصی از قوطی مربعی است که ابعاد آن از ۱۰ سانتی متر به بالاست، در شاخه های ۶ و ۱۲ متری تولید می شود. از ورق سیاهی برای ساخت قوطی ستونی استفاده می شود که ضخامت آن در بازه ای از ۲ تا ۲۰ میلی متر می تواند متفاوت باشد.
سخن پایانی
کاربرد قوطی های فلزی به دلیل آن که تنوع بالایی در شکل ظاهری و جنس خود دارند، بسیار زیاد است. از نظر قیمت بسیار متفاوت هستند و در صنایع سبک و سنگین به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و سردبیر پرس در محتوای آن هیچ نظری ندارد.