بررسی مدل‌های مختلف کمپرسور هوا

کمپرسور یا متراکم کننده دستگاهی است که حجم سیال را با افزایش فشار کاهش داده و آن را با فشار تخلیه می‌کند. در واقع کمپرسورها با صرف انرژی مکانیکی زیاد، سیال را به سرعت درون خود مکیده و آن را متراکم می‌کنند. در نتیجه‌ی این عمل، دمای سیال فشرده شده افزایش می‌یابد. در بازار انواع […]

کمپرسور یا متراکم کننده دستگاهی است که حجم سیال را با افزایش فشار کاهش داده و آن را با فشار تخلیه می‌کند. در واقع کمپرسورها با صرف انرژی مکانیکی زیاد، سیال را به سرعت درون خود مکیده و آن را متراکم می‌کنند. در نتیجه‌ی این عمل، دمای سیال فشرده شده افزایش می‌یابد. در بازار انواع گوناگونی از کمپرسور وجود دارد که برای مصارف صنعتی یا عمومی طراحی شده‌اند. در این مقاله با بهره گیری از دانش مهندس صفوی که مالک کمپانی کمپرسور صفوی هستند، سعی در معرفی انواع کمپرسور هوا و ویژگی هریک را داریم.
انواع پمپ باد بنا بر فشار و حجم هوای تولیدی (دبی) طبقه بندی می‌شوند. بیشتر پمپ بادهای مورد استفاده در صنعت برای تأمین فشار حداکثر ۱۰ بار مورد استفاده قرار می‌گیرند. زیرا جک‌ها و شیرآلات برقی ماشین آلات صنعتی برای اینکه عملکرد خوبی داشته باشند باید هوایی با حداکثر فشار ۶ بار وارد آنها شود بنابراین به فشار بالای ۱۰ بار نیاز ندارند.

برخی از انواع کمپرسور هوا مانند پمپ باد پیستونی و پمپ باد اسکرو هر دو قابلیت تأمین هوا با فشار ۱۰ بار را دارند. اما هر چه تعداد ماشین آلات مصرف کننده هوا بیشتر باشد به حجم هوای بیشتری احتیاج داریم. به طور مثال اگر یک ماشین cnc با یک پمپ باد ۳۵۰ لیتری کار می‌کند در صورتی که افزایش تولید داشته باشیم و ۱۰ ماشین cnc به مجموعه اضافه کنیم بنا براین به ۳۵۰۰ لیتر هوا نیاز داریم که بهتر است از یک کمپرسور اسکرو ۳۵۰۰ لیتری استفاده کنیم.

قیمت کمپرسور اسکرودر مقایسه با کمپرسور پیستونی بیشتر است و این به دلیل اجزا و قطعات بیشتری است که در آن به کار رفته است. به طور مثال یک پمپ باد اسکرو علاوه بر هواساز و الکتروموتور دارای رادیاتور و فن برای خنک کردن روغن می‌باشد همچنین تابلو برق با قطعات اجزا بیشتر، سیستم کنترل پی ال سی، و فیلتراسیون از دیگر امکاناتی است که کمپرسور اسکرو در مقایسه با کمپرسور پیستونی دارد.