برق مازندران فیوز پراند/ مصرف برق در مسیر اوج
سردبیر پرس، گروه استانها: ۷۰ روز در مازندران گرم و طاقت فرسا است اما به اعتقاد متولیان حوزه برق اگر مشترکان روزانه چهار ساعت و در مجموع ۲۸۰ ساعت اقدام به صرفه جویی ۱۰ درصدی برق داشته باشند میتوان از اعمال و فشار بار پیک بر شبکههای برق کاست و منجر به خاموشی نشد. حدود […]
سردبیر پرس، گروه استانها: ۷۰ روز در مازندران گرم و طاقت فرسا است اما به اعتقاد متولیان حوزه برق اگر مشترکان روزانه چهار ساعت و در مجموع ۲۸۰ ساعت اقدام به صرفه جویی ۱۰ درصدی برق داشته باشند میتوان از اعمال و فشار بار پیک بر شبکههای برق کاست و منجر به خاموشی نشد.
حدود دو میلیون مشترک برق در غرب و شرق مازندران وجود دارد و بخش خانگی ۴۶ درصد مصرف برق را تشکیل میدهند و در مجموع با خاموشی یک لامپ ۱۰۰ واحد حدود ۲۰۰ مگاوات برق در مازندران صرفه جویی میشود.
هر سال هفت هزار و ۸۶۰ ساعت دارد که صرفه جویی چهار ساعته در روزهای گرم میتواند بار پیک را کاهش دهد.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق مازندران از پیش بینی همکاری ۱۱۶ مگاواتی مشترکان همکار در طرحهای پاسخگویی بار در تابستان امسال خبر داد.
سید محمد علیان در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس میگوید: در طرحها پاسخگویی بار در تابستان امسال بیش از ۴۰ مگاوات با جلب همکاری مشترکین صنعتی محقق میشود.
وی افزود همچنین بیش از ۶۸ مگاوات نیز از طرحهای جلب همکاری مشترکین اداری، سایر مصارف دیماندی، صنایع کشاورزی و طیور شامل شالیکوبی ها و مرغداریها، سردخانهها، ایستگاههای گاز فشرده طبیعی و دارندگان مولدهای برق خود تأمین تحقق خواهد یافت.
جایگاههای سی ان جی با همکاری ۵ مگاواتی و مشترکین سایر مصارف دیماندی با حدود ۴ مگاوات و مولدهای خود تأمین نیز در ساعات اوج بار حدود ۲ مگاوات در پیک بار تابستان امسال با شرکت توزیع نیروی برق مازندران همکاری میکنند
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق مازندران به همکاری خوب مشترکین سایر مصارف دیماندی، جایگاههای سوخت رسانی سی ان جی و نیز استفاده از مولدهای خود تأمین در ساعات اوج بار پرداخت و خاطرنشان کرد: جایگاههای سی ان جی با همکاری ۵ مگاواتی و مشترکین سایر مصارف دیماندی با حدود ۴ مگاوات و مولدهای خود تأمین نیز در ساعات اوج بار حدود ۲ مگاوات در پیک بار تابستان امسال با شرکت توزیع نیروی برق مازندران همکاری میکنند.
وی تصریح کرد با همکاری ۱۰ درصد مشترکان خانگی مازندرانی در ساعات پیک بار امسال میتوان تابستان کم دغدغهای پشت سر گذاشت.
وی از مشترکان خانگی مازندرانی خواست تا در ساعت اوج مصرف که از ساعت ۱۳ تا ۱۷ است از وسایل برقی پر مصرف و غیر ضرور شامل ماشین لباسشویی، ظرفشویی، جاروبرقی و اتو، خودداری و استفاده از این وسایل را به اوایل صبح و یا اواخر شب منتقل کنند.
در حوزه برق غرب مازندران نیز بیش از ۶۰۰ هزار مشترک وجود دارد که مصرف برق آن در روزهای شروع فصل تابستان به مرز هشدار و خط قرمز رسید و به گفته کیوان فرح زاد مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران اگر مشترکان فقط ۱۰ درصد در مصرف برق صرفه جویی داشته باشند بخشی از زیادی از اعمال بار پیک مصرف کاسته خواهد شد.
وی در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس با بیان اینکه مصرف برق در اول تیرماه به بیش از ۵۸۰ مگاوات رسیده بود، ادامه داد: این مصرف غرب مازندران را به مرز هشدار و خط قرمز سوق داده است.
وی به مشترکان توصیه کرد برای صرفه جویی در مصرف برق، اقدام به نصب سایبان بر روی کولرها، استفاده از پنجرههای دوجداره، استفاده از رنگهای روشنن برای دیوارها داشته باشند و ادامه داد: همچنین از وسایل برقی در ساعت اوج مصرف استفاده نکنند.
به گفته فرح زاد، بهره بردن از نور طبیعی طی روز، تمیز کردن مرتب حباب لامپها، نصب درزگیر برای در و پنجرهها و جایگزین کردن لامپهای خورشیدی در حیاط نیز میتواند به صرفه جویی در مصرف برق کمک کند.
سهم ۲۱ درصدی صنعت در مصرف برق
صنعت مازندران ۷۵ صدم درصد از مشترکان برق مازندران را تشکیل میدهد که ۲۱ درصد مصرف برق استان را به خود اختصاص داده است و برای انتقال بار پیک مصرف برق طرحهایی در این حوزه پیش بینی شده است. سید مصطفی موسوی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی مازندران با بیان اینکه و احدهای تولیدی و صنعتی با تعامل و همکاری در کاهش مصرف برق در زمان اوج مصرف، به شرکت توزیع برق استان کمک میکنند، افزود: مدیریت مصرف نشانه مصرف نکردن برق نیست بلکه درست مصرف کردن و مدیریت کردن آن است.
موسوی تصریح کرد: با اجرای تمهیدات صرفه جویی در مصرف برق در واحدهای تولیدی و صنعتی، از خاموشی احتمالی در بخش خانگی و همچنین واحدهای تولیدی جلوگیری میشود.
وی با اشاره به مدیریت مصرف در واحدهای تولیدی اظهار داشت: واحدهای تولیدی در ساعات اوج مصرف که از ساعت ۱۳ تا ۱۶ است با تغییر شیفت کاری و همچنین جایگزینی سوخت، میتوانند در جلوگیری از قطع احتمالی برق کمک کنند.
وی گفت: با اشاره به نامگذاری سال جهش تولید، تمام تلاش مجموعه توزیع برق، کمک و یاری به صنایع و واحدهای تولیدی در تأمین برق مطمئن و پایدار است.
تنظیم درجه کولر بین ۲۵ تا ۲۶ درجه، استفاده نکردن از ماشین لباسشویی و وسایل برقی پرمصرف در ساعت اوج از جمله توصیههایی است که میتواند مصرف برق را کاهش دهد و طبق برآورد به دلیل گردشگری بودن مازندران و ورود شالیکوبی ها به چرخه فعالیت در تابستان به افزایش بار پیک در استان کمک میکند.
در حال حاضر ظرفیت شبکههای برق مازندران بیش از ۱۸۰۰ مگاوات در فصل گرما است و این پیک در زمان عادی و فصلهای دیگر حدود ۷۰۰ مگاوات برآورد شده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰