برنامهریزی برای حضور در بازار ۲۰ میلیارد دلاری دارو و تجهیزات پزشکی روسیه
به گزارش سردبیر پرس، علیرضا پیمانپاک، رئیس سازمان توسعه تجارت در همایش راهبردی توسعه صادرات تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و دارویی به کشور روسیه که با هدف تبیین نحوه مشارکت در نمایشگاه هفته سلامت مسکو برگزار شد، گفت: تجهیزات پزشکی از جمله گروه کالاهایی است که در دولت برای صادرات آن برنامه خاص وجود دارد. وی […]
به گزارش سردبیر پرس، علیرضا پیمانپاک، رئیس سازمان توسعه تجارت در همایش راهبردی توسعه صادرات تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و دارویی به کشور روسیه که با هدف تبیین نحوه مشارکت در نمایشگاه هفته سلامت مسکو برگزار شد، گفت: تجهیزات پزشکی از جمله گروه کالاهایی است که در دولت برای صادرات آن برنامه خاص وجود دارد.
وی ادامه داد: رویکرد دولت این است که برای کالاهایی که بازار مناسب و تولیدکنندگان ما نیز توان رقابت با کالاهای خارجی در آن بازار را دارا هستند، برنامهریزی ویژه انجام دهیم که شرکت در نمایشگاههای تخصصی یکی از آنهاست.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه حضور در نمایشگاههای تخصصی باید با برنامه از پیش تعیین شده و با توجه با اهداف مشخص شده باشد، تاکید کرد: نمونه این برنامهریزی را در نمایشگاه اتوموبیلیتی مسکو دیدیم که دستاورد مناسبی برای صنعت خودرو و قطعهسازی ما داشت.
وی افزود: با مشارکت اتحادیهها و تولیدکننده تجهیزات پزشکی میتوانیم چنین حضوری را تکرار کنیم و سازمان توسعه تجارت نیز مجموعههای متناظر خود و خریداران و اتحادیههای مهم و بزرگ روس را پای میز مذاکره میآورد تا در این مذاکرات با حاصل شدن شناخت طرف مقابل از توانمندی ایرانیها، توافقات نهایی انجام شود.
پیمانپاک با بیان اینکه طبق آمارها واردات دارو و تجهیزات پزشکی روسیه در سال ۲۰ میلیارد دلار است، گفت: با خروج شرکتهای غربی از این کشور به علت تحریمها، بازار مناسبی پیش روی شرکتهای ایرانی قرار گرفته که میتوان از آن بهره برد.
وی با اشاره به برنامهریزی برای حضور در این بازار خاطرنشان کرد: کار از چند ماه پیش آغاز شده و اکنون توافقات خوبی در خصوص صادرات داروهای ضد سرطان انجام شده است.
رئیس سازمان توسعه تجارت همچنین به پشتیبانی این سازمان از صادرات تجهیزات پزشکی اشاره کرد و افزود: در این راستا حل مشکلات تبادلات مالی، افتتاح حساب کارگزاری میان بانکهای ایرانی و روس، تامین مالی برای اعتبار خرید، صدور ضمانت و بیمه نامهها و بحث رجیستری سریع دارو و تجهیزات پزشکی در روسیه در حال پیگیری و انجام است.
وی همچنین به رفع مشکلات حمل و نقل و گمرکی صادرات دارو و تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: در این بخش میتوان از ظرفیت کریدور سبز استفاده کرد.
لازم بهذکر است، بعد از این همایش نیز تعدادی از تولیدکنندگان و روسای اتحادیههای تجهیزات پزشکی در جلسهای با رئیس سازمان توسعه تجارت به بیان دغدغهها و مشکلات خود در زمینه صادرات پرداختند.
عمده این مشکلات مرتبط به مسائل رفع تعهد ارزی، حمایت مالی جهت حضور در نمایشگاهها و صدور ضمانتنامههای جایگزین ال.سی میشد که پیمانپاک در این ارتباط از برنامهریزی برای حل مشکلات گفت.
وی در خصوص مشکلات رفع تعهد ارزی افزود: با علم به مشکلاتی که وجود دارد و میراث دولت گذشته است، چند راه برای رفع تعهد در نظر گرفته شده که بزودی با اجرایی شدن آن، مشکلات تجار حل میشود.
رئیس سازمان توسعه تجارت همچنین در خصوص حمایتهای مالی و صدور ضمانتنامهها نیز اظهار کرد: پرداخت بخشی از هزینههای رفت و آمد و اقامت در هتل، کمک هزینه اجاره غرفه، حمایت شرکت شهرکهای صنایع کوچک و صندوق نوآوری از جمله این حمایتها خواهد بود. ضمن اینکه با مشارکت صندوق ضمانت و یک شرکت بیمه روسی، مشکل صدور ضمانتنامه نیز حل شده است.
در پایان این جلسه مقرر شد کارگروهی با عنوان «کارگروه تجارت دارو و تجهیزات پزشکی» با مشارکت تولیدکنندگان این حوزه با هدف پیگیری امور، تشکیل شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰