تاثیر منفی کرونا بر اقتصاد جهانی از سارس بیشتر است

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، در شرایطی که اقتصاد چین نسبت به زمان شیوع ویروس سارس، بسیار بزرگ‌تر شده است، شیوع ویروس کرونا می‌تواند تأثیری بسیار بزرگ‌تر بر اقتصاد جهانی بر جای بگذارد. در سال ۲۰۰۳ که ویروس سارس در چین شیوع پیدا مرد، اقتصاد این کشور تنها ۴.۲ درصد از […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، در شرایطی که اقتصاد چین نسبت به زمان شیوع ویروس سارس، بسیار بزرگ‌تر شده است، شیوع ویروس کرونا می‌تواند تأثیری بسیار بزرگ‌تر بر اقتصاد جهانی بر جای بگذارد.
در سال ۲۰۰۳ که ویروس سارس در چین شیوع پیدا مرد، اقتصاد این کشور تنها ۴.۲ درصد از اقتصاد جهانی را تشکیل می‌داد و این کشور ششمین اقتصاد بزرگ جهان بود، اما چین حالا دومین اقتصاد بزرگ جهان است که ۱۶.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی دنیا را به در اختیار دارد.
صندوق بین‌المللی پول تخمین زده است که ۳۹ درصد از رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۱۹ مربوط به اقتصاد چین بوده است.
آی‌اچ‌اس مارکیت هم پیش‌بینی کرد هرگونه کند شدن اقتصاد چین موج بزرگی را در اقتصاد جهانی به وجود می‌آورد.
شیوع ویروس سارس در چین ۸۰۰۰ نفر را مبتلا کرد و ۸۰۰ نفر را به کام مرگ فرستاد. این باعث شد رشد اقتصادی این کشور ۰.۵ تا ۱ درصد در سال ۲۰۰۳ افت کند.
تحلیل‌گران تخمین می‌زنند شیوع ویروس سارس در چین بیش از ۴۰ میلیارد دلار به اقتصاد جهانی خسارت وارد کرده است.
گلوریا گوئوارا، رئیس انجمن جهانی سفر و توریسم، می‌گوید: بیشتر هزینه‌های اقتصادی شیوع بیماری مربوط به خود بیماری نیست بلکه به وحشت از آن ارتباط دارد.
آی‌اچ‌اس مارکیت در گزارش خود اعلام کرد که اگر وضعیت مبهم و نامشخص ویروس و محدودیت‌های وضع شده برای مقابله با آن تا پایان فوریه در چین برقرار بماند، رشد اقتصادی این کشور در ۳ ماهه اول ۰.۸ درصد و در سه ماهه دوم ۰.۵ درصد کمتر خواهد بود.