تامین بیش از ۲۰ هزار دستگاه پنل خورشیدی برای خانوارهای عشایر
به گزارش سردبیر پرس، شایان نادری، رئیس سازمان امور عشایر ایران به مناسبت هفته جهاد کشاورزی گفت: تعداد پنلهای خورشیدی توزیع شده در مناطق عشایری از ۷۰۰ دستگاه در ابتدای دولت سیزدهم به ۲۰ هزار و ۴۷۰ دستگاه تا پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است. این پنلها از طریق وزارت نیرو توزیع میشود و ۹۰ درصد […]
به گزارش سردبیر پرس، شایان نادری، رئیس سازمان امور عشایر ایران به مناسبت هفته جهاد کشاورزی گفت: تعداد پنلهای خورشیدی توزیع شده در مناطق عشایری از ۷۰۰ دستگاه در ابتدای دولت سیزدهم به ۲۰ هزار و ۴۷۰ دستگاه تا پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است. این پنلها از طریق وزارت نیرو توزیع میشود و ۹۰ درصد هزینههای آنها را دولت و تنها ۱۰ درصد هزینه را خود عشایر پرداخت میکنند.
وی افزود: آبرسانی سیار به مناطق عشایری نیز از حدود ۶ میلیون مترمکعب برای ۴۴ درصد از جمعیت عشایر ایران در ابتدای دولت سیزدهم، با رشد ۳۶ درصدی به حدود ۸.۲ میلیون مترمکعب برای ۶۰ درصد از جمعیت عشایر ایران در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است.
وی تاکید کرد: میزان تأمین و توزیع نهادههای دام عشایری هم از ۵۸۴ هزار تن در ابتدای دولت به ۱۵۰۷ هزار تن در پایان مهرماه ۱۴۰۲ رسیده است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با قدردانی از همت والای عشایر گرانقدر برای تحقق شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» ادامه داد: جامعه عشایری پاسداران امنیت غذایی کشور هستند و یک چهارم از گوشت قرمز و یک سوم از صنایع دستی کشور را تولید میکنند.
وی یادآور شد: رئیسجمهور شهید در سفر استانی به کهگیلویه و بویراحمد دستورالعمل ویژه و ۱۰ بندی را برای گسترش خدمات و افزایش رفاه جامعه عشایری ابلاغ کردند که نشان از توجه وی به برطرف شدن مشکلات جامعه زحمتکش عشایری داشت؛ یکی از بندهای این دستورالعمل، راهاندازی ۳۸۰ خانه بهداشت عشایری است که با تحقق آن، شاخصهای بهداشتی در مناطق عشایری رشد قابل توجهای مییابند.
نادری خاطرنشان کرد: یکی دیگر از بندهای این دستورالعمل، تهیه و توزیع ۲۲۰ هزار پنل خورشیدی بین خانوارهای عشایری است که با اجرای آن گام بلندی برای تأمین برق و افزایش رفاه در مناطق عشایری برداشته میشود.
رئیس سازمان امور عشایر ایران، تولید گیاهان دارویی را یکی از ظرفیتهای مهم در جهان برشمرد و گفت: عشایر کشور نیز ۳۵ میلیون هکتار مرتع در اختیار دارند که تعاونیهای عشایری میتوانند از این ظرفیت برای کشت و جمعآوری گیاهان دارویی در مناطق عشایری و بازاریابی آن استفاده کنند.
وی با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای مطرح جهان در زنبورداری است، بر لزوم توسعه زنبورداری در مناطق عشایری تاکید کرد.
نادری افزود: حفظ و صیانت از فرهنگ عشایر یکی از دغدغههای مهم مسؤولان است زیرا یقین داریم هویت تاریخی و فرهنگی این قشر یک گنجینه بینظیر برای کشور محسوب میشود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰