تایید دهمین دوره انتخابات نظام مهندسی ساختمان در ۱۶ استان کشور/ سایر استان‌ها در حال بررسی است

حامد حجازی معاون بازرسی و حقوق شهروندان دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و حقوق شهروندان وزارت راه و شهرسازی و عضو دستگاه نظارت کشوری انتخابات دهمین دوره هیات مدیره نظام مهندسی استانهای کشور در گفت‌وگو با خبرنگار سردبیر پرس جزئیاتی از روند برگزاری دهمین دوره انتخابات نظام مهندسی ساختمان را تشریح کرد. وی گفت: در دهمین دوره […]

حامد حجازی معاون بازرسی و حقوق شهروندان دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و حقوق شهروندان وزارت راه و شهرسازی و عضو دستگاه نظارت کشوری انتخابات دهمین دوره هیات مدیره نظام مهندسی استانهای کشور در گفت‌وگو با خبرنگار سردبیر پرس جزئیاتی از روند برگزاری دهمین دوره انتخابات نظام مهندسی ساختمان را تشریح کرد.
وی گفت: در دهمین دوره انتخابات هیئت‌مدیره سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان تعداد ۳۸۵۸ نفر در سامانه جامع انتخابات نظام مهندسی ثبت‌نام کردند که از این تعداد ۲۸۴۵ نفر تکمیل پرونده و مراحل پایانی برای کاندیداتوری را نهایی کردند.
به گفته معاون بازرسی، ارزیابی عملکرد و حقوق شهروندان وزارت راه و شهرسازی، هیئت اجرایی انتخابات هر استان شرایط متقاضیان داوطلب عضویت را طبق ماده ۱۱ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و مواد ۵۸ و ۵۹ آیین‌نامه اجرایی  (اصلاحی سال ۱۳۹۴) بررسی و با همکاری حراست ادارات کل استعلامات لازم اخذ شد. در این مرحله با اعلام انصراف ۷۴۶ نفر در نهایت در سراسر کشور ۱۸۰۷ نفر احراز صلاحیت شده نهایی برای ادامه رقابت شدند.
وی با یادآوری اینکه انتخابات ۳ تا ۸ دی‌ماه در سراسر کشور طبق زمانبندی اعلام شده برگزار شد، توضیح داد: مشارکت استان‌ها در انتخابات رشد داشته و در برخی استان‌ها افزایش مشارکت ۵۰ تا ۶۰ درصدی ثبت شد.
حجازی توضیح داد: در دهمین دور انتخابات هیأت‌مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور از طریق نرم‌افزار با دو درگاه ورودی یکی پنجره ورودی خود سامانه جامع انتخابات و دیگری از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، از حدود ۵۷۰ هزار نفر عضو سازمان نظام مهندسی کشور ، حدود ۲۴۲ هزار نفر از اعضا در انتخابات شرکت کردند.
وی یادآور شد: پس از روز اخذ رای، مهلت قبول شکایات ۵ روز و مدت زمان رسیدگی به شکایات توسط هیأت اجرایی به اتفاق دستگاه نظارت استان ۷ روز پیش‌بینی شد که این پروسه برای تمامی استان‌های کشور انجام گرفته است و تاکنون در استان‌های قزوین، سیستان و بلوچستان، قم، البرز، آذربایجان‌شرقی و آذربایجان‌غربی، هرمزگان، همدان، زنجان، کهگیلویه و بویراحمد، کردستان، سمنان، مرکزی، خوزستان، کرمان و ایلام توسط اعضای هیات اجرایی و اعضای دستگاه نظارت استان روند و کلیت انتخابات تایید شده و به تایید اعضای دستگاه نظارت کشور هم رسیده است. در خصوص بقیه استان‌های کشور هم دستگاه نظارت کشور در حال بررسی و اتخاذ تصمیم است.
حجازی در پاسخ به دغدغه برخی اعضای نظام مهندسی در خصوص بسته نبودن آی پی، گفت: آدرس آی پی متغیر یا داینامیک می‌تواند پیوسته تغییر یابد، یعنی هر بار که کاربر به اینترنت متصل می‌شود. در حال حاضر در دنیا و کشور ما به دلیل دسترسی آسان و گسترده به تلفن همراه و استفاده عمومی در کارها، ارزان بودن خدمات IP داینامیک و امنیت بالای آن، غالب کاربران در حال حاضر با آی پی داینامیک به اینترنت متصل می شوند.  
وی افزود: طبق گزارش تحلیلی از سامانه جامع انتخابات در دور دهم انتخابات با مشارکت حدود ۲۴۲ هزار نفری اعضاء ، تعداد کل IP های مورد استفاده حدود ۱۷۱ هزار عدد بود و پراکندگی استفاده هر عضو نسبت به IP مورد استفاده کمتر از دو نفر بوده که تقریبا در محاسبات باز یا بسته بودن IP در صورت امکان فنی آن تأثیری ندارد. 
حجازی افزود: در مواردی که از یک IP بیش از یک رای داده شده است که پراکندگی وقوع آن بسیار اندک در سطح کشور است، می‌توان تحلیل کرد که رای، اغلب در اماکنی ثبت شده که دارای IP استاتیک مانند مکان‌های عمومی، کافی‌نت‌ها، دانشگاه‌ها و مراکز علمی پژوهشی، سازمان‌های نظام مهندسی کشور، شرکت‌های مهندسی مشاور حقوقی یا حقیقی و یا دفاتر خدمات مهندسی بوده است.