تحلیل فرهنگی سیاسی شهرها و رویکردهای جغرافیای شهری
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، این کتاب با عنوان فرعی تجدید حیات شهری، جابهجایی و ایجاد نابرابری در شهرهای جهانی در ۳۱۷ صفحه با قیمت ۶۰ هزار تومان در انتشارات آگاه منتشر شده است. در معرفی این کتاب آمده است: در سالهای اخیر علایق پژوهشی و عمومی زیادی درباره تغییر ماهیت شهرها شکل گرفته است. […]
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، این کتاب با عنوان فرعی تجدید حیات شهری، جابهجایی و ایجاد نابرابری در شهرهای جهانی در ۳۱۷ صفحه با قیمت ۶۰ هزار تومان در انتشارات آگاه منتشر شده است.
در معرفی این کتاب آمده است: در سالهای اخیر علایق پژوهشی و عمومی زیادی درباره تغییر ماهیت شهرها شکل گرفته است. شهرها در سراسر جهان شاهد افزایش سرمایهگذاری در حوزه زمین، ساختمان و تغییر جمعیت شهر مرکزی بودهاند که این امر با بیرون راندن فقرا و بازساخت افراطی فضای شهری تحقق یافته است.
کتاب شهر نابرابر راهنمایی در زمینه شهرگرایی معاصر و روایت سرگذشت تغییرات شهری است. این کتاب به بررسی نقش سرمایه نقدی، تجدید حیات جمعیت، ساخت اَبر پروژهها، میزبانی رویدادهای جهانی بزرگ، نقش ثروتمندان تازه و پیدایش طبقه متوسط تازه پرداخته و دلایل اصلی جابهجایی فقرا به حومهها و آنسوی مرزهای شهری را میکاود. با توجه به مطالعات موردی از سراسر جهان، خوانندگان این کتاب در معرض بررسی پروژههای شهری شامل استفاده مجدد از فضاهای صنعتی قدیمی، سبز سازی شهرها و امنیتی شدن فضاهای عمومی هستند.
اتکای کتاب بر اقتصاد سیاسی، تحلیل فرهنگی- سیاسی و رویکردهای جغرافیای شهری است تا از این رهگذر، ماهیت چندوجهی این فرایند و جلوه جهانی آن را به تصویر بکشد.
کتاب شهر نابرابر اثر ارزنده جغرافیدان شهری بنام پرفسور جان رنی شورت است. او استاد دانشکده سیاستگذاری عمومی دانشگاه مریلند در ایالت بالتیمور آمریکا است.
اهمیت کتاب شهر نابرابر از این جهت است که بعد فضایی به نابرابری میدهد و آن را در عرصههای شهری و منطقهای میکاود. جان رنی شورت به خاطر داشتن تجربههای میدانی ارزشمند در بسیاری از کشورهای جهان، با مهارت خاصی بحثها را طرح میکند و با ارائه مصداقها و نمونههای مختلف، مهر تأییدی بر ایده خود در زمینه نابرابری شهری میزند.
این کتاب بنا به ماهیت موضوعی خود میتواند راهنمای جامعی در زمینه شناخت و درک مسائل نابرابری و فقر شهری باشد و مورد استفاده رشتههایی قرار بگیرد که به هر نحوی دغدغه مسائل شهری و منطقهای را دارند و به طور خاص برای پژوهشگرانی که به مطالعات شهری، جغرافیای اقتصادی، اقتصاد شهری، جامعهشناسی شهری، برنامهریزی شهری و جهانی شدن علاقه دارند، بسیار سودمند و بایسته است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰