تسلط بیگانگان بر اساس تاریخ و فرهنگ اصیل ایرانی قابل پذیرش نیست
به گزارش سردبیر پرس، به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی، اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در آئین گشایش گنجینه اسناد وکیلالرعایا در بیرم فارس با اشاره به دغدغهمندی اهالی فرهنگ نسبت به آینده کشور گفت: امام خمینی (ره) در قبل از انقلاب اسلامی به ما […]
به گزارش سردبیر پرس، به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی، اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در آئین گشایش گنجینه اسناد وکیلالرعایا در بیرم فارس با اشاره به دغدغهمندی اهالی فرهنگ نسبت به آینده کشور گفت: امام خمینی (ره) در قبل از انقلاب اسلامی به ما یادآوری میکند که مردم باید خودشان آقا و سرپرست خودشان باشند و هم اکنون در آستانه دهه فجر انقلاب اسلامی باید این جمله امام عظیم الشان را بار دیگر مورد توجه قرار دهیم چرا که آینده با مشارکت و به دست شما مردم عزیز ساخته شود.
وی با تأکید بر اینکه آینده از آن مردم است، گفت: طبق آیه قرآنی «ان الله لایغیر ما بقوم حتی یغیرو ما بانفسهم»، مردم اگر نسبت به آنچه در کشور رخ میدهد بی تفاوت باشند دیگران بر شما حکومت میکنند، بنابراین تلاش ملت و حرکت جمعی مردم میتواند کمک بزرگی به کشور کنند و جوانان باید با گفتوگو و ایجاد حلقههای مباحث علمی به توسعه فضای گفتوگو و تحول در جامعه کمک کنند.
مردم باید سازنده فرهنگ اصیل سرزمینی باشند
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در ادامه با اشاره به اینکه ایران یکی از کشورهایی است که بیشترین آثار ثبت شده در سطح جهانی دارد، گفت: تعلق خاطر به سرزمین و تعلق خاطر به فرهنگ و تاریخ به ما یادآوری میکند که تسلط بیگانگان بر اساس تاریخ و فرهنگ اصیل ایرانی قابل پذیرش نیست و به خصوص نسل جوان با مطالعه این اسناد تاریخی باید به این نکته توجه داشته باشند که خودشان سازنده فرهنگ سرزمینشان باشند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در ادامه با اشاره به گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی گفت: بر همه ما واجب است که در این عصر سازنده فرهنگ اصیل و غنی ایرانی اسلامی باشیم. جوانان کشور از طریف قدمت تاریخی و فرهنگ اصیل ایرانی است که میتوانند هویت خودشان را اثبات کنند.
بروجردی با پرداختن به تاریخ سرزمینی به عنوان یکی از شاخصهای فرهنگی سرزمینی افزود: تعلق خاطر سرزمینی باید از راه علم آموزی و دانش اندوزی شکل گیرد و جوانان کشور ما باید خودشان را به زینت علم مزین کنند. هدایت و رشد یک جامعه با دانش و علم و دوری از جهل و خرافه محقق میشود چرا که علم یک مسیر هدایت و تعالی است.
وی با طرح این پرسش که چه چیزی میتواند علم را برای ما معنا کند، به ارزش میراث مکتوب اشاره کرد و افزود: یکی از نکات بسیار مهم همین بحث اسناد و کتاب است یعنی دانشی که از گذشته در اختیار ما قرار گرفته است و ما در دوره معاصر میتوانیم جامعه را در پرتو همین علم و دانش و تجربیات تاریخی رشد دهیم.
فرهنگ بیشترین کاربرد را در میان ملتها دارد
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به راه اندازی گنجینه اسناد وکیل الرعایا (اسناد حاج سیدعلی تاجر، وکیل الرعایای بیرمی و مشاهیر بیرم) در مرکز اسناد و مطالعات راهبردی شاه زندو (ع) گفت: اسناد به ما قدرت شناخت بیشتری میدهد و اصالت و دیرینه و فرهنگ را نیز میتوانیم از طریق همین اسناد دنبال کنیم.
وی افزود: این سرزمین برای مردم مهم است و مهمتر از قدمت و دیرینه فرهنگی و باستانی، حفظ و نگهداری و انتقال میراث تاریخی است که جا دارد از عزیزانی که در این خطه، اسناد ماندگار این سرزمین را حفظ و نگهداری کردند تشکر کنم. باید به جوانان تلاشکر و غیوری که این اسناد را جمع آوری کردهاند و این مجموعه اسناد تاریخی را شکل دادهاند ارج نهاد.
بروجردی اضافه کرد: همت دوستداران فرهنگی در این مجموعه اسنادی موجب شده است که انتقال میراث فرهنگی به مثابه یک چراغ راه برای نسلهای آینده باشد. حافظه ملی در خانه هر ایرانی که شعار کتابخانه ملی است از خلال همین اسناد و مدارکی که جنبه سندی دارد بدست میآید. اعتقادم بر این است که فرهنگ بیشترین کاربرد را در میان بین ملتها دارد و دیپلماسی فرهنگی از ارزش بالایی برخوردار است.
طبق این گزارش، این مرکز اسنادی با نام گنجینه اسناد وکیل الرعایا (اسناد حاج سیدعلی تاجر، وکیل الرعایای بیرمی و مشاهیر بیرم) در شهر بیرم لارستان در استان فارس واقع شده است و شامل گونههای متعدد اسناد تاریخی شامل سیاسی، تجاری و اجتماعی از دوره قاجار است. این گنجینه اسناد تاریخی به عنوان یک کار فرهنگی مردمنهاد در محل مرکز اسناد و مطالعات راهبردی حضرت شاه زندو (ع) به صورت رسمی افتتاح شده است و علاوه بر اسناد تاریخی شامل بخشهای دیگری همانند نمایشگاه کتاب، نمایشگاه صنایع دستی، مردم شناسی، موزه شهدا و… است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰