تعدد مراکز فرهنگی در جامعه‌ اندیشه ورزی افراد را تقویت می کند

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، احمدرضا احسانی ظهر پنج شنبه آئین پایانی اولین دوره انتخاب کتاب سال استان همدان (جایزه قلم هگمتانه) اظهار کرد: فرهنگ و هنر با توجه به اهمیتی که به عنوان زیرساخت جامعه دارد، هیچگاه نمی‌تواند تعطیل شود بنابراین با توجه به شرایط کنونی برنامه‌های فرهنگی و هنری شکل دیگری به خود […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، احمدرضا احسانی ظهر پنج شنبه آئین پایانی اولین دوره انتخاب کتاب سال استان همدان (جایزه قلم هگمتانه) اظهار کرد: فرهنگ و هنر با توجه به اهمیتی که به عنوان زیرساخت جامعه دارد، هیچگاه نمی‌تواند تعطیل شود بنابراین با توجه به شرایط کنونی برنامه‌های فرهنگی و هنری شکل دیگری به خود گرفته و از طریق فضای مجازی پیگیری می‌شود.
احسانی با تاکید بر اینکه شرایط کرونا دشواری‌هایی ایجاد کرده است، گفت: به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت‌ها، مراسم تجلیل از برگزیدگان جایزه قلم هگمتانه هم از طریق فضای مجازی پوشش داده شد.
وی با تاکید بر جایگاه کتاب به عنوان یک کالای فرهنگی، عنوان کرد: ابزارهای جدیدی که در این سال‌ها ارائه شده نتوانسته به عنوان جایگزینی برای کتاب معرفی شود چراکه کتاب به عنوان گنجینه‌ای ارزشمند در کنار آموزش و آگاهی‌رسانی، تأثیر قابل توجهی هم در اصلاح رفتارهای اجتماعی دارد.
احسانی از کتاب به عنوان یکی از شاخص‌های مهم توسعه فرهنگی و کالاهای اساسی یاد کرد و گفت: هر اندازه که مراکز فرهنگی در جامعه‌ای وجود داشته باشد، به همان میزان در حوزه اندیشه ورزی و خردورزی جامعه سالم‌تری برای زندگی وجود خواهد داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان تأکید کرد: وقتی از کالای اساسی صحبت می‌کنیم یعنی دسترسی افراد باید به آن بیشتر از سایر موارد باشد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان همدان هم در این مراسم گفت: تفکر بزرگ است که می‌تواند انسان‌های بزرگی خلق کند و کتاب مناسب‌ترین ابزار برای این جریان اصیل بشری است.
سردار مهدی ظفری با تأکید بر اینکه در دنیای کنونی، مخاطب شناسی و درک درست از نیازها جزو ضروریات است، عنوان کرد: امروز قلم هر نویسنده و روایت هر روایتگر باید رویکرد جهانی داشته و احساس مسئولیت جمعی باید مورد توجه قرار گیرد تا سهمی در ایجاد تحول در جامعه جهانی داشته باشیم.
وی عنوان کرد: فعالیت‌های اجتماعی برگرفته از اندیشه‌هایی است که از طریق حوزه فرهنگ بیان می‌شود بنابراین توجه به ماهیت ادبیات و پردازش آن به عنوان پایه‌های فرهنگی می‌تواند در این حوزه تأثیرگذار باشد.
در ادامه این مراسم از سه کتاب حوزه دفاع مقدس با عنوان «ایستاده در مجنون» تألیف جمشید طالبی و ربابه جعفری، «سپهر آفتاب» به اهتمام علیرضا زنگنه و جعفر دزفولیان و «حاج جلال» تألیف لیلا نظری‌گیلان‌ده رونمایی و در پایان مراسم از برگزیدگان نخستین دوره کتاب سال استان تجلیل شد.