توسعه ارتباطات فرهنگی ایران و افغانستان با محور کتاب و کتابخانه

به گزارش سردبیر پرس، بهادر امینیان، سفیر ایران در افغانستان با مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی دیدار کرد. در این دیدار مهدی رمضانی به معرفی  نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور پرداخت و گفت: نهاد متولی اداره بیش از ۳۵۰۰ کتابخانه عمومی در سراسر کشور است؛ از کتابخانه‌های مرکزی در مراکز استان‌ها تا کتابخانه‌هایی در […]

به گزارش سردبیر پرس، بهادر امینیان، سفیر ایران در افغانستان با مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی دیدار کرد. در این دیدار مهدی رمضانی به معرفی  نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور پرداخت و گفت: نهاد متولی اداره بیش از ۳۵۰۰ کتابخانه عمومی در سراسر کشور است؛ از کتابخانه‌های مرکزی در مراکز استان‌ها تا کتابخانه‌هایی در روستاها که در این کتابخانه‌های عمومی ۷۵۰۰ کتابدار مشغول ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی به جامعه مخاطبان خود هستند.

وی با معرفی فعالیت‌های فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در کنار مدیریت کتابخانه‌های عمومی، با ارائه برنامه‌های متنوع فرهنگی و ترویجی در راستای بهبود کیفیت ارائه خدمات و همچنین در جهت ترویج کتابخوانی و افزایش سرانه مطالعه در کشور فعالیت می‌کند.

رمضانی به بازطراحی فضاهای کتابخانه‌ای که‌ اخیراً مورد توجه ویژه نهاد قرار گرفته است، اشاره کرد و توضیح داد: بررسی پلان کتابخانه ها، فضاسازی، تقسیم کاربری فضاها و بخش‌بندی قسمت‌های مختلف ساختمان کتابخانه ها بر اساس استانداردها و با تأکید استفاده حداکثری از فضاهای کتابخانه و با توجه به چشم‌انداز کتابخانه با رعایت اصل دسترسی آسان مراجعه ‌کنندگان در کتابخانه های مرکزی استان ها چون مشهد، یزد، بجنورد و … مورد توجه قرار گرفته است.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد افزود: خدمات جدیدی چون مدیریت تحویل مدرک، خدمات دولت الکترونیک، بخش مادر و کودک، بخش مدیریت آموزش و ارتباطات سازمانی، مهد کتاب و مرکز مدیریت پایگاه‌های اطلاعاتی و منابع الکترونیکی و … برای نخستین بار به خدمات کتابخانه‌های عمومی کشور اضافه شده است.

رمضانی در ادامه گفت: سالانه برنامه‌های متنوع  فرهنگی در کتابخانه‌های عمومی برای اقشار و گروه‌های سنی مختلفی چون کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان، مادران و زنان خانه‌دار و … به اجرا درمی‌آید که از آن جمله می‌توان به نشست‌های کتاب‌خوان، کلاس‌های آموزش کاربران در موضوعات مختلف، نقد و بررسی کتاب، فعالیت‌های بخش کودک، محافل ادبی و همچنین جشنواره‌های مروج کتابخوانی مانند جشنواره کتابخوانی رضوی، جشنواره کتاب شعر دفاع مقدس، جشنواره هدهد سفید، دوسالانه بین المللی کارتون کتاب و بسیاری دیگر اشاره کرد.

وی ادامه داد: برگزاری جلسات نقد و بررسی و رونمایی کتاب از منابعی که نویسندگان اتباع دارند همانند نقد و بررسی و رونمایی از کتاب «از دشت لیلی تا جزیره مجنون، اثر محمد سرور رجایی از انتشارات دفتر نشر معارف» در استان های قم، خراسان رضوی و تهران در راستای تکریم خانواده شهدای فاطمیون (شهدای افغانستانی) و حفظ ارزش‌های دفاع مقدس و انقلاب اسلامی از اقدامات ارزشمند نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای اتباع بوده است.

رمضانی با اشاره به انتشار جلد چهارم هدهد سفید و پرداختن به ادبیات افغانستان در بخشی با عنوان «از قند سمرقند تا دیار ابریشم و معرفی نویسندگان آن دیار» معرفی ادبیات افغانستان اشاره کرد و افزود این نهاد در معرفی ادبیات غنی آن خطه همواره کوشیده است.

در پایان دو طرف بر تبادل تجربیات مشترک، توسعه همکاری‌ها و استفاده از ظرفیت طرفین در انتقال دانش کتابداری و مدیریت کتابخانه‌ ها و در عرصه‌های فرهنگی-ترویجی اعم از نشست های فرهنگی، ارتباط نخبگان افغانستانی با ایران، محافل ادبی مجازی و نیز تقویت زمینه‌های اطلاع رسانی و تبلیغی تاکید کردند.