توسعه پرورش کرم ابریشم منجر به بهبود وضعیت اشتغال خواهد شد

به گزارش پایگاه خبری سردبیر و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان، محمدفرید سپری با اشاره به اینکه در هر هکتار می‌توان پنج تا هشت هزار نهال توت اصلاح شده را کشت کرد، اظهار داشت: برای هر جعبه تخم نوغان ۲۰۰ نهال توت اصلاح شده جوابگو است. وی با بیان اینکه هر […]

به گزارش پایگاه خبری سردبیر و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان، محمدفرید سپری با اشاره به اینکه در هر هکتار می‌توان پنج تا هشت هزار نهال توت اصلاح شده را کشت کرد، اظهار داشت: برای هر جعبه تخم نوغان ۲۰۰ نهال توت اصلاح شده جوابگو است.
وی با بیان اینکه هر جعبه تخم نوغان دارای ۲۴ تا ۲۷ هزار تخم است، افزود: اگر از این تعداد ۲۰ هزار لارو به پیله بروند، با توجه به وزن ۱.۸ تا ۲.۲ گرم هر پیله کرم ابریشم، حدود ۴۰ کیلوگرم پیله تر خواهیم داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه مکان مناسب پیله تنی برای هر جعبه ۲۰ مترمربع فضا است، ادامه داد: در صورت مهیا بودن این میزان فضا از ۴۰ کیلوگرم پیله تر حدود ۱۶ کیلوگرم پیله خشک برداشت می‌شود.
سپری یادآور شد: تفریخ تخم نوغان ۱۰ تا ۱۲ روز، پرورش ۲۴ تا ۲۷ روز و پیله تنی نیز هفت روز زمان می‌برد.
وی بیان کرد: با توجه به نامگذاری سال به عنوان سال جهش تولید، سازمان جهاد کشاورزی استان در اسفند ماه سال ۹۸ اقدام به توزیع رایگان نهال توت اصلاح شده کرد و علاوه بر آن تخم‌های نوغان و مواد و وسایل ضدعفونی هم به طور رایگان در اردیبهشت امسال توزیع شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه نهال‌های توت بعد از سه سال قابلیت برداشت دارند، گفت: زمین‌های درجه سه برای کاشت این نهال‌ها که بسیار مقاوم هستند و همچنین حواشی زمین‌های باغی یا زراعی، مناسب است.
سپری اظهار داشت: به همت کارکنان معاونت تولیدات دامی سازمان ترویج این حرفه در استان آغاز شده و امیدواریم بتوانیم با توسعه آن شاهد جهش تولید و افزایش بهره وری باشیم.
وی افزود: طی ۴۰ تا ۴۶ روزی که برای این کار صرف می‌شود در هر هکتار با حداقل قیمت موجود در بازار می‌توان ۶۰ میلیون تومان سود به دست آورد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: در شهرستان بانه ۱۲ تا ۱۴ کیلوگرم پیله خشک برداشت کردند و این نشان از ظرفیت بالای استان در پرورش کرم ابریشم است و باید آن را تقویت کنیم.