تولیدکنندهای که امید را به ۲۲ زندانی بجنوردی هدیه داد
سردبیر پرس؛ گروه استانها: آسیبهای اجتماعی همواره یکی از دغدغههای مهم جوامع بوده است زیرا هزینههای بالایی را برای دولتها به بار میآورد؛ هزینههایی از جنس مادی و یا معنوی که باعث میشود جامعه دچار مشکلات فراوان شود. یکی از راه کارهای مهم در این حوزه، پیشگیری از وقوع این آسیبها است. به نظر کارشناسان […]
سردبیر پرس؛ گروه استانها: آسیبهای اجتماعی همواره یکی از دغدغههای مهم جوامع بوده است زیرا هزینههای بالایی را برای دولتها به بار میآورد؛ هزینههایی از جنس مادی و یا معنوی که باعث میشود جامعه دچار مشکلات فراوان شود.
یکی از راه کارهای مهم در این حوزه، پیشگیری از وقوع این آسیبها است. به نظر کارشناسان علاوه بر مسائل فرهنگی و تربیتی، مسائل مالی نیز در وقوع و گسترش آسیبهای اجتماعی خصوصاً در قشر جوان مؤثر است لذا ایجاد اشتغال همواره به عنوان یکی از راههای مهم کاهش آسیب در کشور مطرح شده است.
با این حال مشکلات معیشتی و کاهش اشتغال باعث شده که برخی آسیبها پررنگتر به چشم بیایند. یکی از این آسیبهای جدی وقوع جرمهای ریز مانند سرقت است که باعث میشود یک فرد نه تنها راه نجاتی نیابد بلکه با دستگیری و زندانی شدن، بیش از پیش در مشکلات فرو رود؛ از سوی دیگر خانواده آن فرد نیز عموماً دچار مشکلات بیشتر معیشتی میشوند.
اما اگر یک فرد وارد زندان شد باید او را رها کرد؟ اگر زندانیانی که عموماً به دلیل قرض، مشکلات مالی و یا سرقتهای خرد گرفتار حبس شدهاند با یافتن شغل مناسب باری دیگر این مسیر را طی خواهند کرد؟
فقط ۲ درصد زندانیان آموزش دیده به زندان برمیگردند
عبدالرحیم گرجی، مدیرکل امور زندانهای خراسان شمالی در خصوص وضعیت زندانیان استان میگوید: بیشترین میانگین سن زندانیان استان ۴۵-۲۶ سال است که نباید اجازه بدهیم پای جوانان به داخل زندان باز شود.
وی افزود: اصلاح و تربیت، کاهش جمعیت کیفری و ایجاد فرصتهای اشتغال برای زندانیان پس از آزادی، تأمین معیشت خانوادههای زندانیان، کمک به کاهش آسیبهای اجتماعی، ایجاد اشتغال و حرفه آموزی از جمله اولویتهای کاری سازمان زندانیان است.
گرجی با بیان اینکه ایجاد اشتغال برای زندانیان در دوران حبس نقش عمدهای در ارتقای امنیت و آرامش محیط زندان دارد، گفت: زندانیانی که شرایط کار در بیرون از زندان را نیز داشته باشند در کارگاههای بخش خصوصی، خدماتی و مشارکت با شهرداری مشغول به کار خواهند شد.
مدیرکل امور زندانهای خراسان شمالی اظهار داشت: اگر اصلاح و تربیت زندانیان از حوزه زندانها فراتر رود و خانوادهها، اقوام و نزدیکان و کارفرمایان پس از آزادی زندانی را بپذیرند نرخ بازگشت به زندان بسیار کاهش خواهد یافت.
وی نرخ بازگشت به زندان را برای مددجویانی که زیر برنامههای آموزشی، روان شناسی و حرفه آموزی قرار گرفتند، ۲ درصد دانست و گفت: این نرخ برای سایر زندانیان حدود ۲۳ درصد است.
تولیدکنندهای که برای زندانیان اشتغال ایجاد کرد
علاوه بر کلاسها، دورها و کارگاههایی که درون زندان برگزار میشود، برخی از صاحبان کارگاههای تولیدی نیز در این امر وارد شده و با بهکارگیری زندانیان سعی دارند علاوه بر آموزش حرفه خاص به زندانیان، محلی برای کسب درآمد نیز برای این قشر بسازند.
امیر حسینی یکی از این تولیدکنندگان است که در اقدامی قابل ستایش با بهکارگیری زندانیان بجنوردی مسیر بازگشت آنها به جامعه را آغاز کرده است.
این صنعتگر که دارای یک کارخانه تولیدات صنایع چوبی است، اکنون ۲۲ زندانی را در کارخانه خود جای داده است. این فعال صنعتی در گفتگو با مهر اظهار کرد: اشتغالزایی و تولید امر مهمی است؛ لذا با اینکه در آستانه تعطیلی قرار گرفتیم اما کارخانه را حفظ کردیم و برای اینکه ثابت کنیم اهل دلالی نیستیم کار را دوباره شروع کردیم.
وی افزود: ابتدا کار را با به کار گیری ۵ زندانی آغاز کردیم و اکنون ۲۲ نیروی زندان در کارگاه حضور دارند و تا اردیبهشت ماه این تعداد را به بیش از ۴۰ نفر افزایش خواهیم داد.
حسینی تصریح کرد: افراد به جای اینکه در زندان و در حبس قرار داشته باشند در کارگاه آموزش داده میشوند و علاوه بر اشتغالزایی، درآمدی برای خانوادهشان نیز ایجاد میشود.
زندانیان را استخدام میکنیم
این تولیدکننده بیان داشت: نیروها از صبح وارد کارخانه شده و تا عصر در آنجا حضور دارند و سپس میتوانند چند ساعت در منزل خود استراحت کرده و بعد خود را به زندان معرفی کنند.
وی با تاکید بر اهمیت آموزش، افزود: برخی نیروها پس از سه یا چهار هفته بیشتر کار با چوب را فرا گرفته و میتواند پس از آزادی برای خود اشتغال ایجاد کند؛ همچنین قصد داریم این افراد را پس از طی دوران محکومیت خود به صورت رسمی بهکارگیری کنیم.
حسینی به بازدهی بسیار بالا حضور زندانیان در کارخانه اشاره داشت و گفت: این شرایط باعث شده بسیاری از زندانیان علاقه مند حضور در کارخانه باشند.
این فعال اقتصادی از ارائه طرحی به امور زندانها خبر داد و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه زندان چرخ خیاطی دارد میخواهیم سرپرست خود را به زندان فرستاده تا بانوان و آقایان را آموزش داده و از آن پس فعالیتهای خیاطی خود را نیز به زندان بسپاریم.
وی در انتها با اشاره به گرانی مواد اولیه گفت: قدرت خرید مردم کاهش یافته و سطح فروش ما نیز پایین آمده؛ از سوی دیگر کرونا باعث شده صادرات ما نیز متوقف شود اما اکنون سفارشات خارجی را تهیه کردیم و بناست تاجر آنها را صادر کند.
امیدهایی که زنده شد
یکی از زندانیان مشغول به کار در کارخانه نیز به خبرنگار سردبیر پرس گفت: خوشبختانه از زمانی که وارد این کارخانه شدم کسب درآمدی دارم و آن را به خانوادهام میرسانم.
وی افزود: بسیاری از اوقات بیشتر از حد نیاز در کارخانه میایستم تا این حرفه را یاد بگیرم.
این زندانی بیان داشت: چنین طرحهایی که باعث میشود زندانی در دوران محکومیت خود یک حرفه را یاد بگیرد بسیار عالی است و میتواند آینده ما را تغییر دهد.
زندانی دیگری نیز در گفتگو با مهر اظهار کرد: بسیاری از زندانیان خراسان شمالی به دلیل جرمهای خرد مانند فروش مواد و یا سرقت در زندان هستند اما اگر شغل خاصی یاد بگیرند و بتوانند در آینده کار کنند دیگر خلاف نمیکنند.
وی افزود: زندان باید یک محیط تربیتی باشد و نه صرفاً طوری باشد که وقت انسان را بگیرد؛ این آموزشها و کارگاههای مختلف، مفید هستند.
این زندانی که اکنون در کارخانه صنایع چوبی کار میکند در انتها گفت: با این کار بخشی از هزینههای خانوادهام تأمین میشود و از این نظر نگرانی ندارم.
آموزش حرفههای مختلف به زندانیان میتواند یکی از راههای بسیار مهم در جلوگیری از بازگشت آنها به چرخه جرم باشد که این قبیل کارخانهها میتوانند در این مسیر یاریگر امور زندانها و زندانیان باشند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰