تولید ماهانه ۳۰ میلیون دوز واکسن کرونا تا شهریور ماه

‌به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، محمد مخبر صبح سه‌شنبه در مراسم رونمایی از نخستین محصول تولید شده واکسن کووایران برکت در فاز یک کارخانه تولید واکسن ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) که در محل شهرک دارویی برکت صورت گرفت، اظهار کرد: شهرک صنعتی دارویی برکت به بزرگترین سایت تولید واکسن در منطقه تبدیل شده […]

‌به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، محمد مخبر صبح سه‌شنبه در مراسم رونمایی از نخستین محصول تولید شده واکسن کووایران برکت در فاز یک کارخانه تولید واکسن ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) که در محل شهرک دارویی برکت صورت گرفت، اظهار کرد: شهرک صنعتی دارویی برکت به بزرگترین سایت تولید واکسن در منطقه تبدیل شده است و این امر حاصل ۱۵ ماه تلاش بی‌وقفه و شبانه روزی همکاران در ستاد فرمان اجرایی امام (ره) است.
وی بیان کرد: این امر در ستاد فقط به خاطر مردم شکل گرفت و هیچکس در ستاد به دنبال مسائل مالی و قدرت نبود.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با بیان اینکه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شاهدند هر کاری از دست ما برآمد انجام دادیم، تصریح کرد: اگر ۵ سرفصل اساسی را در مسئله کرونا مورد بررسی قرار دهیم، محور آن ستاد اجرایی فرمان امام (ره) است.
وی خاطرنشان کرد: وقتی ظرفیت تولید ماسک در کشور ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار در روز بود ما کارخانه ۵ میلیون تولید ماسک در روز را زیر ۲۳ روز شکل دادیم و به محض اینکه کشورهای خارجی جلوی واردات را گرفتند ما به این موفقیت دست پیدا کردیم.
مخبر با بیان اینکه در ماه جاری یک میلیون دوز، در خرداد ماه بین ۳ تا ۴ میلیون دوز، در تیر ماه ۱۲ میلیون دوز و در مرداد ۲۰ میلیون دوز واکسن کووایران برکت تولید می‌کنیم، گفت: در شهریور ماه سال جاری می‌توانیم ۳۰ میلیون دوز واکسن تحویل دهیم.
وی اظهار کرد: همان‌گونه که به مردم قول داده بودیم تا در اردیبهشت ماه یک میلیون دوز واکسن تحویل وزارت بهداشت دهیم، امروز نخستین محموله واکسن را که شامل ۳۰۰ هزار دوز است تحویل می‌دهیم.
آمریکا ججلوی ورود کیت تشخیص کرونا از کره به ایران را گرفت
مخبر با بیان اینکه در کیت تشخیص کرونا در دولت مصوب شد تا از بودجه خودمان کیت را از کره وارد کنیم و آمریکایی‌ها جلوی این امر را گرفتند، گفت: ظرف سه هفته این تست به سرعت در کشور ساخته شد و به این وسعت در اختیار طرح شهید سلیمانی قرار گفت و اصل اقدام آنها توسط کیت‌هایی است که توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ساخته می‌شود.
وی با بیان اینکه در تولید دارو هم به این شیوه عمل کردیم، اظهار کرد: هر کجای دنیا دارویی احتمال اثر گذاری داشت در ستاد تولید کردیم زیرا داروی رمدسیویر در بازارهای سیاه تهران یک دوز آن تا ۸۰ میلیون خرید و فروش شد و هر فرد در ۶ نوبت تزریق باید ۵۰۰ میلیون تومان هزینه می‌پرداخت. کمتر از یک ماه و نیم این دارو در کشور تولید و در اختیار مردم قرار گرفت.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با بیان اینکه ستاد اجرایی فرمان امام (ره) فی البداهه به دنبال تولید واکسن نبود، تصریح کرد: زیرا ۵ سال قبل در سفری به خارج از کشور مشاهده کردیم به دختران کم سن واکسن ضد سرطان رحم تزریق می‌شد و مدت‌ها از این بیماری مصون می‌شوند، به همین دلیل مرکزی در کشور به نام بالسان سرطان راه اندازی شد.
وی با بیان اینکه واکسنی که از طریق DNA و ساب یونیت در کارخانه صنعتی برکت قابل تولید است‌، خاطر نشان کرد: علاوه بر اینکه اولین تولید خط یک این واکسن به بهره برداری رسید از ۶ مسیر دیگر که دنبال کرده بودیم MRNA, DNA, ویروس سرخک و … به تست انسانی رسیده است.
مخبر بیان کرد: به یمن حضور جوانان غیرتمند مردم هر زمانی تصمیم بگیرند از چه واکسنی استفاده کنند، امکان ساخت آن در داخل کشور وجود دارد.
توانایی تولید واکسن مبتنی بر MRNA را داریم
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با بیان اینکه اکنون در کشور قادر به تولید واکسن فایزر هستیم، گفت: این واکسن در تمام مراحل موش، خرگوش، میمون و خوکچه به بهترین وجه جواب داده و اکنون در مرحله تست انسانی است به محض اینکه وزارت بهداشت و درمان و کمیته اخلاق نیز، اجازه بدهد ما می‌توانیم تست MRNA را آغاز کنیم.
وی با بیان اینکه ما به مردم قول داده بودیم ظرف دو تا سه ماه یک خاطر جمعی در رابطه به تولید واکسن در داخل کشور نیز، ایجاد کنیم، اظهار کرد: در مؤسسه رازی، انستیتو پاستور و سیناژن و شرکت‌های دانش بنیان بسیاری موفق شدند در حد آزمایشگاهی این واکسن را تولید کنند.
مخبر با بیان اینکه دست یافتن به این مهم بسیار افتخار بزرگی است و باید سجده شکر به درگاه الهی داشته باشیم، تصریح کرد: چرا که در کل دنیا تنها ۵ و ۶ کشور به این مهم دست یافتند. اکنون منطقه و دنیا گرفتار این بیماری هستند و هیچ تناسبی بین تولید و تقاضای واکسن در دنیا وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در آینده این واکسن به کشورهای منطقه نیز، صادر می‌شود، خاطر نشان کرد: در اردیبهشت ماه سال جاری یک میلیون دوز واکسن را تحویل خواهیم داد و با توجه به اثرگذاری فاز یک و دو تولید انبوه واکسن را شروع کردیم.
تولید ۳میلیون واکسن در خرداد ماه
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با بیان اینکه در خرداد ماه تولید واکسن از خط یک بین ۳ تا ۴ میلیون دوز خواهد رسید، گفت: در تیر ماه خط دوم در مدار خواهد آمد و بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون دوز واکسن تولید می‌شود. همچنین در مرداد ۲۰ میلیون دوز و از شهریور ماه قادر به تولید ۲۵ تا ۳۰ میلیون دوز واکسن خواهیم بود.
وی با بیان اینکه وزارت و بهداشت و درمان هم کمک کند تا اطمینان از تولید واکسن داشته باشیم، گفت: زیرا نگرانی وجود دارد بر اساس حجم تولید ممکن است زمانیکه این واکسن‌ها تولید می‌شوند امکان مصرف در داخل نباشد، زیرا تزریق محدویت‌هایی دارد که ممکن است تناسب با تولید ما نداشته باشد.
مخبر متذکر شد: این واکسن در کل دنیا جزو واکسن‌هایی است که نسبتاً بیشترین اثر را داشته و قطعاً کمترین عارضه را خواهد داشت.