جامعه را دچار فوبیای فرزند آوری ساخته اند

به گزارش سردبیر پرس، حجت‌الاسلام علی ابوترابی، درباره تجرد و کم جمعیتی از بحران تا خطرات، اظهار داشت: در سی سال اخیر تلاش شد با قالب کردن ترس از فرزند آوری کنترل جمعیت انجام شود و حتی با تبلیغ اینکه بارداری در سنین ۳۵ سال به بالا موجب به دنیا آمدن فرزند سندروم داون می‌شود، […]

به گزارش سردبیر پرس، حجت‌الاسلام علی ابوترابی، درباره تجرد و کم جمعیتی از بحران تا خطرات، اظهار داشت: در سی سال اخیر تلاش شد با قالب کردن ترس از فرزند آوری کنترل جمعیت انجام شود و حتی با تبلیغ اینکه بارداری در سنین ۳۵ سال به بالا موجب به دنیا آمدن فرزند سندروم داون می‌شود، یک نگاه وحشت و فوبیای فرزند آوری ایجاد و میل به فرزند آوری کاهش یابد در حالی که به لحاظ علمی میزان احتمال این پدیده از میزان ترسی که قالب می‌کنند کمتر است.
وی افزود: در سی سال گذشته با تبلیغات نسنجیده در بحث کاهش جمعیت شرایطی را گذراندیم که به لحاظ فرهنگی و حقارت اجتماعی مفهوم خانواده تحقیر شد و نگاه‌ها به فرزند آوری و بارداری زنان تحقیر آمیز بود.
عضو شورای راهبردی جمعیت با تاکید بر لزوم تغییر نگاه‌های فرهنگی و تغییر نگرش به فرزند آوری تصریح کرد: در چند دهه گذشته فرزند آوری ضد ارزش بود و خانواده‌ای که ۳ فرزند داشت خائن به اجتماع محسوب می‌شد و اکنون برای تغییر این نگرش و اصلاح دیدگاه باید دلایل علمی و پژوهشی ارائه دهیم.
حجت‌الاسلام ابوترابی با بیان اینکه دیدگاه غرب بر این است که فرزند بیشتر موجب تحکیم روابط می‌شود ابراز داشت: دیدگاه محققین غربی بر این است که تک فرزندی پیامدهای بسیار زیادی از جمله اضطراب منتشره در والدین، کمال زدگی و دیگر مشکلات تربیتی را در پی دارد. برخی معتقدند که بحث تجرد ناشی از مشکلات اقتصادی است اما متأسفانه ما شاهد هستیم که در طبقه مرفه جامعه نیز فرزند آوری و ازدواج مشاهده نمی‌شود و جوانان حاضر به مواجهه با ازدواج نمی‌شوند.
وی با بیان اینکه به دلیل عدم اطلاع رسانی‌ها مردم از پیامدهای بحران جمعیت و کاهش آن وقوف کامل ندارند و نمی‌دانند که این بحران غیر قابل جبران است گفت: اگر فقط پیامدهای این بحران در زمینه اقتصادی آگاه سازی صورت می‌گرفت آن وقت با تغییر نگرش و بسط فرزند آوری مواجه بودیم.
عضو شورای راهبردی جمعیت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آمار وزارت بهداشت در سقط جنین عنوان کرد: سالانه ۳۰۰ هزار سقط جنین در کشور انجام می‌شود که بر اساس آموزه‌های دین اسلام ما نهی از کشتن شده‌ایم و این سقط جنین‌ها پیامدهای بدی در مقدرات و ارزشهای دینی ما می‌گذارد.
منبع : مهر نیوز