جزئیات مصوبه اعضای اقتصادی هیات دولت برای بخشودگی یا امهال وام زلزله زدگان کرمانشاه

گزارش خبرنگار سردبیرپرس از روابط عمومی استانداری کرمانشاه حاکیست، این نشست امروز یکشنبه ۱۶ دی‌ماه ۱۴۰۳ با حضور عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد، احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محسن پاک‌نژاد وزیر نفت، عباس علی‌آبادی وزیر نیرو، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی، منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه، محمد […]

گزارش خبرنگار سردبیرپرس از روابط عمومی استانداری کرمانشاه حاکیست، این نشست امروز یکشنبه ۱۶ دی‌ماه ۱۴۰۳ با حضور عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد، احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محسن پاک‌نژاد وزیر نفت، عباس علی‌آبادی وزیر نیرو، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی، منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه، محمد حسین رحمتی معاون سازمان برنامه و بودجه و جمع دیگری از مدیران ذیربط ملی و استانی در وزارت اقتصاد برگزار شد.
در این جلسه بخشودگی سود، کارمزد و جریمه دیرکرد تسهیلات پرداختی به زلزله‌زدگان کرمانشاه و همچنین امهال اصل تسهیلات پرداختی به آنان به تصویب رسید.

بر اساس تصمیم اتخاذ شده جزییات این مصوبه قرار است در کمیته‌های فرعی و تخصصی بررسی و نهایی شود تا مراحل اجرایی آن هرچه زودتر آغاز گردد.
این مصوبه در صورت اجرا گام مهمی در حمایت از زلزله‌زدگان استان کرمانشاه و حل مشکلات اقتصادی آنان محسوب می‌شود.
به گزارش سردبیرپرس مرزنشینان غرب کرمانشاه بعد از وقوع زلزله ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان ماه سال ۹۶ از سوی دولت تسهیلات ۴ درصدی را به منظور بازسازی و مقاوم‌سازی منازل مسکونی خود دریافت کردند اما اکنون پس از گذشت هفت سال این وام‌ها با جریمه ۲۴ درصدی محاسبه و ضمن بدهکاری مردم، سد راه دریافت تسهیلات بانکی از جمله اشتغال و زمین‌گیر شدن طرح‌های اشتغالزای منطقه شده است.
منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه در بدو انتصابش از سوی دولت چهاردهم وعده داده بود مشکلات زلزله زدگان کرمانشاه را تا حصول نتیجه پیگیری خواهد کرد.

۱۶۲ هزار فقره تسهیلات زلزله از سال ۹۶ تا به امروز پرداخت شده است
رییس کمیسیون هماهنگی بانک های دولتی کرمانشاه چندی پیش با ارسال گزارشی به سردبیرپرس، تعداد تسهیلات پرداختی از سال ۹۶ تاکنون در مناطق زلزله زده استان را ۱۶۲ هزار و ۱۴۹ فقره به مبلغ ۱۹ هزار و ۸۴۰ میلیارد و ۵۵۵ میلیون ریال و در قالب زیرساخت، جعاله، معیشتی و قرض الحسنه در بخش های روستایی و شهری عنوان کرده بود.

به گفته جلال صفری این تسهیلات از سوی بانک های ملی، صادرات، سپه، تجارت، ملت، کشاورزی، مسکن، رفاه، صنعت و معدن، مهر ایران، پست بانک، توسعه صادرات و توسعه تعاون به مردم زلزله زده استان کرمانشاه پرداخت شده است.
وی با یادآوری اینکه بیشترین پرداختی تسهیلات زلزله در استان کرمانشاه از سوی بانک های ملی، کشاورزی و مسکن بوده است، گفت: بانک ملی به تنهایی ۲۷ هزار و ۳۴۱ فقره تسهیلات به مبلغ سه هزار و ۷۴۲ میلیارد و ۴۲۷ میلیون ریال پرداخت کرده است.
درباره زلزله آبان ۱۳۹۶
ساعت ۲۱:۴۸:۱۶ روز یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ زلزله ای به بزرگی ۷.۳ ریشتر استان کرمانشاه را بشدت لرزاند. کانون زمین لرزه ۱۱ کیلومتری بخش ازگله در شهرستان ثلاث باباجانی، ۳۲ کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب و ۳۱ کیلومتری شهرستان قصرشیرین در غرب استان کرمانشاه بود.
شدت این زمین لرزه به اندازه ای بود که غرب کشور تا بخش هایی از استان تهران را هم لرزاند و حتی چند کشور همسایه غربی ایران آن را احساس کردند اما به واسطه هم مرزی کرمانشاه و عراق، شدت لرزه ها در استان های شرقی عراق هم خسارت هایی به بار آورد.
این زلزله از نظر بزرگی در ۵۰ سال گذشته بی سابقه بود بطوریکه در آن ۱۰ شهرستان استان و ۱۹۳۲ روستا و جمعیتی در حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از هموطنان (بیش از ۱۰۰ هزار خانوار) را درگیر کرد.

این زلزله بین ۴۰ تا ۵۰ ثانیه طول کشید و علت اصلی ویرانی های گسترده هم همین موضوع بود. در مرکز استان کرمانشاه گرچه شدت و مدت تکان ها زیاد بود و مردم را بشدت هراسان و سردرگم کرد اما خسارت قابل توجهی بجا نگذاشت؛ جز ترک های جزئی در دیوار بسیاری از خانه ها و فروریختن دیوار تعدادی از ساختمان ها. همین موضوع سبب شد که تصور اولیه از پیامدهای زلزله خوش بینانه باشد اما با طلوع آفتاب ۲۲ آبان اوج فاجعه و انبوه کشته ها، زخمی ها و خسارت های مالی فراوان خود را نشان داد.
این حادثه در مجموع ۶۲۱ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشت و براساس آخرین ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بیش از ۱۰۷ هزار واحد مسکونی، حدود ۲۳ هزار واحدی صنفی، خدماتی، صنعتی و دامی و در مجموع ۱۳۰ هزار و ۸۷۹ واحد شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دیدند.
مجموع خسارت این زلزله به واحدهای مسکونی، عمومی و بخش تولید و کسب و کار استان کرمانشاه بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان برآورد شد. البته در زلزله ۶.۴ ریشتری یکشنبه چهارم آذر ۱۳۹۷ که کانون آن قصرشیرین و در ۲۳ کیلومتری سرپل ذهاب رخ داد هم ۷۷۱ نفر مصدوم شد و بیش از چهار هزار واحد مسکونی خسارت عمدتا جزیی دید.