جزییات برگزاری آنلاین جشنواره فیلم کودک/چراغی که نبایدخاموش می‌شد

به گزارش سردبیر پرس به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان، در بخشی از برنامه تلویزیونی «شهرفرنگ» با موضوع «روزگار سینمای ایران»، حمیدرضا مدقق درباره برپایی آنلاین این دوره از جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان که فراخوان آن روز پنجشنبه سی مرداد منتشر شده، پرسید که علیرضا تابش دبیر این جشنواره […]

به گزارش سردبیر پرس به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان، در بخشی از برنامه تلویزیونی «شهرفرنگ» با موضوع «روزگار سینمای ایران»، حمیدرضا مدقق درباره برپایی آنلاین این دوره از جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان که فراخوان آن روز پنجشنبه سی مرداد منتشر شده، پرسید که علیرضا تابش دبیر این جشنواره گفت: این دوره جشنواره به صورت مجازی و آنلاین در دو بخش رقابتی سینمای ایران و سینمای بین‌الملل برگزار خواهد شد و بنیاد سینمایی فارابی، شهرداری اصفهان و سازمان سینمایی برگزار کنندگان اصلی این رویداد هستند.

وی اظهار کرد: ما از آغاز بهار امسال که با شیوع کرونا مقارن شده بود، مطالعات و جلسات مختلفی داشتیم و نسبت به رصد و تحقیق بین‌المللی از برپایی جشنواره‌های مهم جهانی اقدام کردیم.

دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان در پاسخ به این پرسش که آیا برگزاری جشنواره به شکل مجازی، از بابت سرقت آثار نگران‌کننده نیست؟ گفت: به این نکته لطفاً توجه کنید که وقتی از نمایش فیلم در یک جشنواره به شکل آنلاین صحبت می‌کنیم، قرار نیست فیلمی را مثل اکران‌آنلاین دائماً پخش کنیم، بلکه قرار است فیلم در نوبت‌ها و ساعات مشخص، توسط کسانی که در پورتال جشنواره ثبت‌نام می‌کنند و به پلتفرم‌ها وصل می‌شوند، دیده شود.

وی اضافه کرد: در واقع آن‌ها با ثبت‌نام می‌توانند فیلم‌ها را ببینند و از سویی، در جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، فیلم‌های سینمایی بلند و کوتاه و انیمیشن به رقابت می‌پردازند و تنوع فیلم‌های خارجی و داخلی بالا است، این حساسیت که مطرح می‌شود، بیشتر در مورد فیلم‌های بلند داستانی وجود دارد که چند تایی در بخش سینمای ملی و چندتایی هم در بخش سینمای بین‌المللی داریم. طبعاً نمایش آنلاین فیلم‌های بلند داستانی در تعامل با تهیه کننده و صاحب اثر اتفاق خواهد افتاد.

تابش تأکید کرد: من طی این مدت با تهیه‌کنندگان داخلی جلساتی داشته‌ام. جلسات خیلی خوبی با مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات داشته‌ایم تا آنها به لحاظ زیرساختی جشنواره را حمایت کنند. برخی از رویدادهای ما که احتمالاً در اصفهان برگزار شود، لایو و زنده است. همچنین کارگاه‌های آموزشی جشنواره که اتفاقاً در دوران کرونا به‌خاطر آنلاین برگزار شدن، می‌تواند از گستردگی و سطح کیفی بالاتری برخوردار باشد و بتوانیم تعداد بیشتری مهمانان درجه یک را هم مشارکت بدهیم. همین طور نوع مشارکت داوران جشنواره که با یک لینک اختصاصی که برایشان ارسال می‌شود، آثار را داوری می‌کنند.

وی در پایان تصریح کرد: برپایی جشنواره به شکل مجازی، تصمیمی است که شورای سیاستگذاری جشنواره گرفت و ما به هر حال نمی‌توانستیم چراغ جشنواره کودک را به عنوان یک جشنواره تخصصی ۳۳ ساله که در منطقه معتبر و قدیمی است، خاموش کنیم. کار ما سخت است و به مشارکت و همراهی صداوسیما، آموزش و پرورش، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و دستگاه‌های مختلف نیاز داریم و آنها باید جشنواره فیلم کودک را همراهی کنند. این یک جشنواره نو، در خدمت خانواده‌های ایرانی و کودکان و نوجوانان و البته در جهت ارتقای سینمای تخصصی کودک و نوجوان در ایران است.