جشنواره فیلم فجر برخورد مناسبی با فیلم‌های کوتاه ندارد

سیدمهدی موسوی کارگردان فیلم کوتاه «عزیز» که در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد، در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس درباره این اثر گفت: فیلم ۱۵ دقیقه‌ای «عزیز» درباره خانواده‌ای است که نسبت به مشکلاتی که ما هر روزه با آن مواجه هستیم، باید تصمیماتی بگیرند از همین رو یک سری پنهان کاری‌ها […]

سیدمهدی موسوی کارگردان فیلم کوتاه «عزیز» که در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد، در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس درباره این اثر گفت: فیلم ۱۵ دقیقه‌ای «عزیز» درباره خانواده‌ای است که نسبت به مشکلاتی که ما هر روزه با آن مواجه هستیم، باید تصمیماتی بگیرند از همین رو یک سری پنهان کاری‌ها و قضاوت‌ها نسبت به یکدیگر دارند و در مجموع این موارد باعث درگیری بین اعضای خانواده می‌شود یعنی حضور زنی غریبه باعث برملایی برخی از رازها، از بین رفتن حرمت‌های خانواده و در نهایت منجر به بهم ریختن مراسم چهلم پدر می‌شود به این صورت که فیلم با دعوای خانواده تمام می‌شود.
موسوی عنوان کرد: من مشابه این داستان را از نزدیک دیده بودم و تجربه زیست من بود. به نظرم جامعه به این مساله گرفتار شده است به این صورت که پدر و مادر نادیده گرفته می‌شود و در نهایت حرمت‌ها از بین می‌رود چون افراد به فکر منافع شخصی هستند و می‌خواهند هر کاری کنند تا به برخی منافع برسند. درواقع نادیده گرفتن مفاهیم انسانی در جامعه امروزی دغدغه من بود و می‌خواستم تلنگری بزنم و بگویم چرا ما باید در وضعیت امروزه با شک و تردید رفتارهایی کنیم که این حرمت‌ها را زیر پا بگذاریم و نسبت به هم قضاوت نابجایی داشته باشیم.

این کارگردان عنوان کرد: حضور فیلم کوتاه در جشنواره فیلم فجر اتفاق بزرگی است به هر حال ماحصل یک ساله سینمای ایران در این جشنواره به نمایش در می‌آید و فیلم کوتاه هم یک بخش از سینماست اینکه ما فیلم کوتاه را حذف کنیم و بگوییم فیلم کوتاه شامل سینمای نمی‌شود در سال‌های گذشته رخ داده است اما در یکی دو سال گذشته این گونه سینمایی هم به جشنواره راه پیدا کرده با این وجود برخورد مناسبی با فیلم کوتاه در جشنواره فیلم فجر نمی‌شود و به آن اهمیت داده نمی‌شود.
وی ادامه داد: برای مثال این فیلم‌ها در جشنواره فیلم فجر نشستی ندارند و اکران هایشان در آخرین ساعات روز است که نه منتقدان حضور دارند و نه اصحاب رسانه و حتی تبلیغات مناسبی هم ندارند در این وضعیت فیلمساز احساس می‌کند نسبت به او و کارش بی‌توجهی شده این در حالی است که اتفاقات خوبی برای فیلم کوتاه در زمینه حضورهای بین‌المللی رخ می‌دهد اما در مهمترین رویداد داخلی ما یعنی جشنواره فیلم فجر برنامه‌ریزی‌ای برای فیلم کوتاه وجود ندارد، چون فکر می‌کنند آثار کوتاه به اندازه کافی در جشن مستقل و جشنواره فیلم کوتاه به رقابت می‌پردازند و دیگر نیازی نیست به آنها توجه شود.
این فیلمساز افزود: در حالی که به نظر من جشنواره فیلم فجر باید برای خود شخصیت جداگانه‌ای داشته باشد و فیلم‌ها بتوانند این امکان را پیدا کنند که به صورت مستقل داوری شوند و به همان میزان به آن‌ها توجه شود. این بی توجهی و کم جلوه دادن اهمیت فیلم کوتاه مناسب سینمای کوتاه نیست.
وی در پایان عنوان کرد: خیلی از بچه‌هایی که الان در بخش نگاه نو اثری دارند از بچه‌های فیلم کوتاه هستند و به نظرم باید این بخش جدی‌تر گرفته شود. با این وجود نمایش مردمی فیلم‌های کوتاه کار خوب و مبارکی است اما در کنار این موضوع باید به مسایل دیگر هم توجه شود.