جنگ تمام عیار با دشمن نامرئی/ پرستار بیرجندی نذر عشق را ادا کرد

پایگاه خبری سردبیر؛ گروه استان‌ها: هفته سلامت، هفته‌ای که امسال با شرایط ویژه نام هفته حمایت همگانی از مدافعان سلامت بر آن نهادند، مدافعانی که در یک هرم یک رنگ از رأس تا قاعده آن همه برای یک هدف و آن هم حفظ سلامت مردم تلاش می‌کنند. از روز اولی که کرونا وارد ایران شد […]

پایگاه خبری سردبیر؛ گروه استان‌ها: هفته سلامت، هفته‌ای که امسال با شرایط ویژه نام هفته حمایت همگانی از مدافعان سلامت بر آن نهادند، مدافعانی که در یک هرم یک رنگ از رأس تا قاعده آن همه برای یک هدف و آن هم حفظ سلامت مردم تلاش می‌کنند.
از روز اولی که کرونا وارد ایران شد و چند بیمار را به کام مرگ کشید و خطر و ریسک پذیری آن مشخص شد کادر درمان لباس رزم پوشیده و ثانیه به ثانیه برای کاهش مرگ بر اثر کرونا تلاش کردند، یادمان هست که تصاویر جالبی از این رزمایش فضای جامعه را پر کرده بود از تصویر پزشک و فرمانده نظامی که هر دو ماسک مخصوص بر چهره دارند تا پرستاری که نقشه ایران را همانند طفلی در آغوش گرفته است. هر فردی با توانایی خود تلاش این عزیزان را به نمایش گذاشت.
صحنه‌هایی که یادآور دوران دفاع مقدس است
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس با تقدیر از تلاش مدافعان سلامت در خراسان جنوبی گفت: با رشادت‌هایی که از این عزیزان در بیمارستان‌ها دیدم یاد ۳۰ سال قبل و ایام جنگ افتادم.
سید حسن سیدی معتقد است: ۳۰ سال قبل مردم ایران در هر صنف و سنی در خط مقدم و پشت خط مقدم برای دفاع از هم میهنانشان و کشورشان از هیچ تلاشی فروگذار نبودند. امروز نیز با شیوع این بیماری که چیزی کمتر از یک جنگ ندارد، پزشکان و پرستاران و همه کادر درمانی حتی نظافت چی و خدمه و… در خط مقدم بیمارستان‌ها و مردم خیر ما در پشت این خط مقدم با دوخت ماسک و تولید دستکش و ضد عفونی کردن معابر و حتی تهیه بسته‌های معیشتی برای قشر آسیب دیده دوباره رشادت و همبستگی خود را به رخ دشمن کشیدند.

وی با اشاره به فشار تحریم‌های ظالمانه دشمنان و خیال باطل اینکه مردم ایران نخواهند توانست در این فشار طاقت بیاوردند، می‌گوید: من در بازدیدهایی که از بیمارستان‌های استان داشتم صحنه‌هایی را دیدم که به جز رشادت و از جان گذشتن نمی‌توان نام دیگری بر آن گذاشت.
سیدی از زوج پرستاری می‌گوید که در بحران ابتدایی کرونا در طبس یک ماه در بیمارستان مانده بودند، و یا پرستاران و پزشکانی که داوطلبانه به کمک آمده بودند، از شهروندانی که دست به تولید ماسک زدند تا به پرسنل بیمارستانی کمک کنند و هزاران روایت شیرین همدلی دیگر که کارنامه ایران بارها به خود دیده است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می‌افزاید: اگر این رشادت‌ها و ایستادگی کادر درمان نبود ما امروز به این موفقیت‌ها در کنترل بیماری دست نمی‌یافتیم.
«نذر عشق» پرستار بیرجندی
یکی از صحنه‌های جالب دیگری که پرستاران در این مدت خلق کردند، کنسل کردن مراسم ازدواجشان و صرف هزینه آن برای حفظ و مراقبت و یا جبران خسارت از کرونا بود که نمونه‌های آن در خراسان جنوبی نیز کم نیست.
یکی از پرستارانی که هزینه ازدواجش نذر کمک نیازمندان آسیب دیده از کرونا کرده در گفت و گو با مهر می‌گوید: نیمه‌های اسفند مراسم ازدواجم بود، کارت‌هایمان را توزیع کرده و خانه‌مان را آماده کرده بودیم، اما با شیوع کرونا و برای حفظ جان عزیزانمان مراسم با تصمیم من و همسرم و البته موافقت خانواده‌ها کنسل شد.
بهناز بهالگردی ادامه می‌دهد: اما با گذشت یک ماه شاهد اوج بیماری، استرس مردم و حتی آسیب کسب و کار خانواده‌هایی بودم که تا قبل از این نان شبشان را روزانه به دست می‌آوردند. با مشورت همسرم تصمیم گرفتم کلاً بی خیال مراسم شوم و هزینه‌ای که قرار بود صرف شام و تالار و آتلیه شود را برای خانواده‌های نیازمند صرف کنیم.
وی در پاسخ اینکه آیا خانواده‌هایتان با این تصمیم مخالفت نکردند می‌گوید: وقتی فهمیدند من و همسرم تصمیم گرفتیم به خانواده‌های نیازمند کمک کنیم برایمان عاقبت بخیری آرزو کردند.
بهالگردی با اشاره به سنت حسنه ازدواج آسان اضافه می‌کند: با این کار دو موضوع را به هم سن و سال‌هایم و آن‌هایی که در آستانه ازدواج هستند ثابت کردم، اول اینکه می‌توان بدون تالار و آتلیه و خرج‌های آن‌چنانی زندگی مشترک را آغاز کرد. و دوم اینکه هیچ چیز در زندگی جای محبت و دوست داشتن را پر نمی‌کند.
همسرش عضو مسجد است و می‌تواند تمام خانواده‌های نیازمند محل را شناسایی کند به این ترتیب بسته‌های معیشتی را با هم تهیه و آن‌ها را در اختیار نیازمندان قرار می‌دهند و یک عمر دعای خیر آن‌ها برای زندگی شأن دریافت می‌کنند.

ثانیه به ثانیه مهم است
در بحران کرونا اطلاع رسانی و به روز کردن اطلاعات یکی از دغدغه‌های خبرنگاران بود. خبرنگارانی که از ورود به بخش‌های کرونا منع می‌شدند و یا اینکه با حفاظت‌ها و هماهنگی‌های مخصوص باید به این بخش‌ها ورود می‌کردند.
با به وجود آمدن این محدودیت‌ها روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تلاشش را دو چندان کرد تا اطلاعات و تصاویر و مصاحبه‌های لازم را به دست خبرنگاران برساند، تلاشی که در نهایت او و همکار تصویر بردارش را در بخش مبتلایان به کرونا بستری کرد.
شیرعلی یعقوب پور در رفت و آمدش به بیمارستان ولی عصر (ع) بیرجند که مرکز بستری بیماران کرونا بود، در تلاش برای نشان دادن زحماتی که کادر پزشکی و پرستاری متحمل می‌شوند و همچنین تولید محتوایی که جامعه را آگاه و آرام کند، مبتلا به کرونا می‌شود.
وی درباره روزهای سخت بیماری‌اش و مراقبت‌های کادر درمانی می‌گوید: هر ثانیه برایم حکم مرگ و زندگی داشت، نفسی که امروز به راحتی وارد ریه‌هایم می‌شود، با درگیری کرونا چنان به زحمت و درد وارد ریه‌هایم می‌شد که مرگ را با تمام وجود حس می‌کردم.
وی ادامه می‌دهد: فقط کسانی که به این بیماری مبتلا شده‌اند می‌فهمند من چه می‌گویم و البته پرستاران و پزشکانی که صدای تنفس‌های سخت بیماران را می‌شنوند، بدون دستگاه اکسیژن نفس کشیدن محال بود. انگار در حال غرق شدن باشی هر چه تلاش می‌کنی اکسیژنی وارد ریه‌ها نمی‌شود.
وی خود را مقصر بیمار شدن همکار تصویر بردارش می‌داند و اعلام می‌کند اگر اتفاقی برای «هاشمی» می‌افتاد نمی‌توانستم خودم را ببخشم. چون من از او می‌خواستم همراهم باشد تا تلاش کادر درمان را در بحران ایجاد شده به خوبی به تصویر بکشیم.
جمله‌ای که همکار تصویر بردارش قبول ندارد و نوع کارش را طوری توصیف می‌کند که خواه ناخواه احتمال آلوده شدن وجود دارد. به لطف خدا هر دوی آنها سلامتی شأن را به دست آورده‌اند، و دوباره در سنگر اطلاع رسانی در حال خدمت اند.
این حرف‌های یعقوب پور مرا به یاد عکاسان و گزارشگران و مستند سازان زمان جنگ انداخت، همان‌هایی که در ثبت تصاویری از رشادت‌های بی نظیر برای حفاظت از نام و خاک ایران پا به میدان جنگ می‌گذاشتند و چه بسا در این مسیر به ضرب گلوله‌ای زخمی و یا شهید می‌شدند.
به گفته مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خوشبختانه هیچ فوتی در کادر درمانی استان به دلیل مبتلا شدن به کرونا نداشته‌ایم اما ۲۸ نفر از کادر درمان به این بیماری دچار و به لطف خدا امروز بهبود یافته‌اند.

همه در یک تیم کنار مدافعان سلامت
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در گفت و گو با مهر با ارائه‌ی گزارشی از اقدامات انجام شده در هفته‌ی سلامت توسط این معاونت می‌گوید: شعار امسال هفته سلامت که «حمایت همگانی از مدافعان سلامت» بود، شعاری که مردم و اقشار مختلف از بسیج و سپاه و ارتش تا اصناف و بازاریان به هر طریقی که می‌توانستند آن را از همان روزهای آغازین شیوع کرونا عملیاتی کردند.
کامبیز مهدی زاده مشارکت مردم در غربالگری کرونا را نیز یک مشارکت در حمایت از مدافعان سلامت دانسته و ادامه می‌دهد: اجرای طرح‌های فاصله گذاری در جامعه و رعایت مقررات این طرح نیز به نوبه خود کمک به سلامت جامعه و نیز همکاری با کادر درمانی است.
به راستی که در این بحران هر فردی از جامعه که دلسوز است تلاش می‌کند باری را به دوش بکشد، پزشکان و پرستارانی که جان بر کف دست گذاشته‌اند و بر بالین بیماران تلاش می‌کنند نفس کشیدنشان را راحت تر کنند، نیروهای خدماتی که در ضد عفونی کردن محیط آلوده تمام تلاششان را به کار گرفته‌اند و تمام آنهایی که به هر نحوی با بیمارستان‌ها در ارتباط هستند، نگهبان، راننده، کادر اداری و …، افرادی که در جبهه‌ای دیگر با تولید گان، ماسک و… حضور دارند و آنهایی که تمام این تلاش‌ها را به تصویر می‌کشند تا دنیا بداند ایرانی‌ها برای شکست این دشمن نامرئی همه یک تیم شده‌اند.