حجاب اولین سدی که پست مدرنها تلاش می کنند شکسته شود
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، محمدرضا ابن الدین حمیدی عضو هیأت علمی دانشگاه امام حسین (ع) در سومین گفتوگو از سلسله نشستهای بررسی و تحلیل ناآرامیهای اخیر کشور با موضوع تبیین اجتماعی ناآرامیها (با محوریت دانشگاهها) که در پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی برگزار شد؛ گفت: باید به این موضوع در ابتدا یک نگاه تاریخی […]
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، محمدرضا ابن الدین حمیدی عضو هیأت علمی دانشگاه امام حسین (ع) در سومین گفتوگو از سلسله نشستهای بررسی و تحلیل ناآرامیهای اخیر کشور با موضوع تبیین اجتماعی ناآرامیها (با محوریت دانشگاهها) که در پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی برگزار شد؛ گفت: باید به این موضوع در ابتدا یک نگاه تاریخی و اجتماعی داشته باشیم و سپس جزئیتر نسبت به تحولات یا نا آرامیها صحبت کنیم. فکر میکنم به کار بردن واژه اغتشاشات چندان مناسب نباشد و کشیده شدن آن به سطح جامعه و تلاش برای کشاندن آن به سطح جامعه مناسب نیست.
ابن الدین حمیدی افزود: ما در سیر تاریخ دیدگاه لیبرال دموکرات را میبینیم که خروج از سنت و رسیدن به دورههای مدرن و پست مدرن و نیل به دنیای جهانی ارتباطات در این دیگاه مهم است؛ مارکسیستها طور دیگری جهان را تعریف میکنند. تحولات را از انسانهای اولیه شروع و مفاهیم را در قالب طبقه و سرمایه داری مطرح میکنند.
بسیاری از شهرهای بزرگ ما پست مدرن شده و وارد جامعه جهانی شدند
این استاد دانشگاه افزود: ما امروز درگیر تنشی هستیم که استکبار جهانی یعنی آمریکا برای جهانی سازی انجام میدهد؛ در این تعریف جامعه هستیم که بخشی از آن کماکان سنتی زندگی میکنند و بخش قابل توجهی از جامعه خصوصاً از بعد از جنگ جهانی دوم به سمت مدرن شدن پیش میروند و بسیاری از شهرهای بزرگ ما پست مدرن شده و وارد جامعه جهانی شدند.
عضو هیأت علمی دانشگاه امام حسین تاکید کرد: آنطور که بر مبنای دینی خودمان فکر میکنیم در مسیر پیشرفت به سوی جهتی هستیم که حضرت امام خمینی و مقام معظم رهبری تعریف کردند آنطور که آنرا تمدن نوین اسلامی عنوان کردند و در مرحله دولت سازی هستیم اما آن نگاه پست مدرن است که تلاش میکند عملیات جهانی سازی فرهنگ را اعمال کند و افرادش از بیرون از کشور در تلاشند مسیرهای دیگری را تبلیغ کنند.
حجاب سد اولی است که در دیدگاه پست مدرنها اگر شکسته شود بسیاری از ارزشهای دینی شکسته خواهد شد
این استاد دانشگاه با بیان اینکه شما را به سوی دنیای پست مدرن هول میدهند تا به سوی آن برویم؛ گفت: دنیای پست مدرن دنیایی است که هویت زدایی دینی در آن صورت گرفته و تقدس زدایی از افراد، پدیدهها و کنشهای اجتماعی ایجاد میشود.
در نگاه ما ائمه اطهار مقدس هستند در نگاه ما خدای عالم، اعتقادات و باورهای دینی جایگاه بالایی دارد اما دنیای پست مدرن دنیای است که بر مبنای اندیشه فردیت ساخته شده است و هویت افراد از آنها دیده شده است و افراد به سمت فردگرایی، تنها شدن و تنها فکر کردن بدون تقلید پیش میروند.
برای همین میبینیم که در دانشگاهها اولین هجمه ای که به ارزشهای انقلاب اسلامی میشود موضوع حجاب است.
وی با بیان اینکه حجاب سد اولی است که در دیدگاه پست مدرن شکسته میشود؛ گفت: اگر این سد اول شکسته شود؛ بسیاری از ارزشهای دینی شکسته خواهد شد. اگر در این راه موفق شوند در این راه باید درس معارف باید از دانشگاه حذف بشود.
اگر موفق شوند قدم بعدی این است که نهاد رهبری هم باید از دانشگاه برود؛ گام بعدی این است که بسیج دانشجویی و بسیج اساتید هم از دانشگاه بروند و شاید از گامهای بعدی این است که خواب گاهها نباید مستقل باشند.
تقدس زدایی از ارزشهای اسلامی چیزی است که مدرنیته آن را دیکته میکند. دانش آموزانی که در خیابان فحش میدهند قطعاً در خانه فحاشی نمیکند این جامعه است که آنان را این گونه آموزش داده است که فحش ابزار مبارزه است نه سبک زندگی. جوانان هم از این راه استفاده میکنند زیرا میدانند طرف مقابل با شنیدن این فحاشیها برخوردی میکنند که تنشها تقویت میشود و به کمک آن برخورد، کشته سازی را ادامه دهند.
این استاد دانشگاه افزود: ما با یک نسل جدید مواجه هستیم. که نسل Z نامیده میشود. سه گانه نسلهایی که در طول تاریخ اجتماعی داشتیم نسل X. Y و Z هستند. نسل ایکس که قبل از دهه ۵۰ باز میگردد که درون سنتها و باورها و عقاید و در بستر قوی و بنیادین خانوادهها رشد کردند و وارد محیط اجتماعی شدند.
بعد از آن نسل Y را داشتیم که از اواخر دهه ۵۰ به بعد این نسل ظهور پیدا کرد نسلی بود که کم کم از مباحث سنت و عارف و بنیاد خانواده فاصله گرفت و این نسل به مرور فضای مجازی به وارد زندگیش شد.
از اواخر دهه هفتاد و دهه ۸۰ با نسل Z مواجه هستیم. نسل Z در درون عصر فضای مجازی متولد شد یعنی زیست اجتماعی نسل Z در درون فضای مجازی بوده است از زمانی که کودک مقداری رشد کرده است در اطرافش موبایل لپ تاپ وسایل بازی الکترونیکی را دیده است
نسل Z در دهه ۸۰ رشد کرده و خانواده و مادر و پدرش حرف را شنیده اند؛ تنبیهی هم از سوی والدین وجود ندارد. تا حدودی ادعای استقلال دارد و تا حدودی پرخاشگر نیز هستند.
دسترسی فوقالعاده به ابزارهای اطلاعاتی دارد و این یکی از معضلات که در جامعه ما وجود دارد در بحث فرهنگی و فضای مجازی آشنایی فوق العاده دسترسی بسیار آسان و ابزارهای دیجیتال توسط نسل زد یکی از مشکلات جامعه شناخته ما است که اگر این موضوع نتواند به خوبی مدیریت شود برای ما مسئله ساز خواهد شد.
نسل Z در حال حاضر که بعد از از دو سال شیوع ویروس کرونا و تحصیل مجازی به تازگی وارد دانشگاه شده است در حالیکه مشروطی، حذف درس و اخراج از دانشگاه را درک نمیکند از داخل خانهها به داخل دانشگاهها آمدند مدیریت ذهن و فکرشان در اختیار فضای مجازی رها است.
منبع : مهر نیوز
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰