«حمزه عرب» نگین زیبای بام ایران/ زیباترین طلوع خورشید اینجاست

سردبیر پرس؛ گروه استان‌ها: بیجار شهری است بسیار قدیمی و تاریخی که برخی از مورخان قدمت آن را به هزاره سوم پیش از میلاد مسیح نسبت می‌دهند و به همین دلیل نیز آثار بی شمار مذهبی و تاریخی در این شهر روزانه پذیرای مسافران و گردشگران می‌شود. یکی از جاذبه‌های بسیار زیبا و دیدنی در […]

سردبیر پرس؛ گروه استان‌ها: بیجار شهری است بسیار قدیمی و تاریخی که برخی از مورخان قدمت آن را به هزاره سوم پیش از میلاد مسیح نسبت می‌دهند و به همین دلیل نیز آثار بی شمار مذهبی و تاریخی در این شهر روزانه پذیرای مسافران و گردشگران می‌شود.
یکی از جاذبه‌های بسیار زیبا و دیدنی در بام ایران که مشتاقان زیادی را به سوی خود جذب می‌کند و هرساله مسافران زیادی از راه‌های دور و دراز خود را به این مکان دیدنی می‌رسانند آستان مقدس حمزه عرب است.
ارتفاع این کوه از سطح دریا حدود دو هزار و ۶۴۰ متر است که بر روی این کوه بلند که از هر طرف چشم انسان را نوازش می‌دهد، سید جلیل‌القدری از سلسله سادات موسی بن جعفر (ع) در سال ۹۷۳ هجری شمسی و طبق مستندات به دست آمده بنا بر وصیت خودش به خاک سپرده شده است که در بین اهالی منطقه گروس مشتاقان فراوانی دارد.

امامزاده حمزه عرب هر ساله با آغاز سال نو، میزبان مهمانان نوروزی است که برای زیارت به این مکان مقدس می‌آیند و در ایام ماه مبارک رمضان نیز، آئین افطاری در شب‌های قدر یکی از برنامه‌های فرهنگی این جاذبه فرهنگی گردشگری بیجار بام ایران است.
زیباترین طلوع آفتاب را از اینجا باید دید
زیباترین طلوع از همین نقطه یعنی بر فراز کوه حمزه عرب و در جوار این امامزاده قابل رؤیت است، طلوعی به راستی دیدنی و زیبا که چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند.
در این مکان زیبا و دیدنی آفتاب با نرمی و متانت خاصی خود را از افق بالا می‌کشد و آسمان به رنگین کمانی از رنگ‌ها تبدیل می‌شود و صحنه‌ای به راستی دیدنی و تماشایی خلق می‌شود که همانند آن در هیچ جای دیگر نمی‌توان دید.

آنهایی که شب را در بالای کوه حمزه عرب به صبح رسانده‌اند، حتماً به چشم خود دیده‌اند که زیباترین طلوع خورشید از همین نقطه قابل دیدن است، طلوعی به راستی دیدنی و زیبا که چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند.
نذرهایی که در حمزه عرب ادا می‌شود
طبق شنیده‌ها در سال‌های دورتر اهالی روستاهای اطراف قبل از چیدن علف و جمع آوری گندم همگی جمع شده و گوسفندی قربانی می‌کردند و شبی را به زیارت حمزه عرب می‌رفتند و همانجا مراسمی برگزار می‌کردند تا فقیر و غنی در کنار هم و با توسل به بزرگان دین کار جمعی خود را که کشاورزی است، متبرک کنند و البته رفت و آمدها در آن موقع اغلب با الاغ و یا پیاده صورت می‌گرفت.
جالب توجه اینکه در روستاهایی هم که حتی خود امامزاده‌هایی وجود داشتند و راهشان هم بسیار دور بوده است برای برگزاری مراسم حمزه عرب پس از طی کردن راه‌های طولانی خود را به بالای این کوه می‌رساندند تا در این مراسم مشارکت کنند.
کوه حمزه عرب و در رأس آن بقعه تاریخی و چشم اندازی فوق‌العاده به گونه‌ای در دل مردم جای خود را بازکرده‌اند که حتی پیرمردان و پیر زنانی که راه رفتن هم برایشان دشوار است، جهت زیارت و ادای نذر رنج سفر را بر خود تحمیل کرده و به زیارت و بهره‌مند شدن از مناظر آرامش بخش آن می‌پردازند.

اگر چه تنها در ایام نوروز نه بلکه در تمام ایام و مناسبت‌های مختلف مذهبی مردم دیار گروس خود را به بلندای بام این کوه می‌رسانند تا ادای دین خود خود را با برپایی مراسم‌ها و جشن‌های دینی و مذهبی در این مکان به جا بیاورند.
حمزه عرب به جلوه‌ای از عرفان و هنر تبدیل شده و در کنار فضای معنوی خود چشمه‌ای از هنر را نیز به رخ کشیده و همین تقارن زیبا و دیدنی موجب شده تا مشتاقان زیادی به این مکان زیبا و دیدنی بروند.
اگر قصد سفر به دیار بزرگ گروس را دارید قطعاً خالی از لطف نیست اگر شبی را بر بلندای بام دیار گروس به صبح برسانید و شاهد طلوع زیبای خورشید در کنار امام زاده حمزه عرب باشید.

منبع : مهر نیوز