خروج آمریکا از برجام دلیل اصلی تنشها در مسأله هستهای ایران است
به گزارش سردبیر پرس، «ژائو لیجیان» (Zhao Lijian) سخنگوی وزارت خارجه چین امروز دوشنبه در حساب کاربری خود در توئیتر بار دیگر از آمریکا به دلیل خروج یکجانبه از برجام انتقاد کرد. سخنگوی وزارت خارجه چین در این باره نوشت: خروج آمریکا از این توافق و سیاست فشار حداکثری بر ایران دلیل اصلی تنشها در […]
به گزارش سردبیر پرس، «ژائو لیجیان» (Zhao Lijian) سخنگوی وزارت خارجه چین امروز دوشنبه در حساب کاربری خود در توئیتر بار دیگر از آمریکا به دلیل خروج یکجانبه از برجام انتقاد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه چین در این باره نوشت: خروج آمریکا از این توافق و سیاست فشار حداکثری بر ایران دلیل اصلی تنشها در مسئله هستهای ایران است. چین امیدوار است که تمامی طرفهای دخیل بتوانند به چشم اندازی طولانی مدت رسیده و در جهت حل اختلافها و اجرایی کردن این توافق از طریق گفتگو گام بردارند.
چندی پیش سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه گفته بود که محمد جواد ظریف در نامهای به «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا یک بار دیگر موارد عدم پایبندی کشورهای اروپایی را طبق بند ۳۶ برجام به کمیسیون مشترک جهت حل و فصل ارجاع داد.
بعد از آن همچنین جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که نامهای از محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران دریافت کرده که در آن ایران درخواست کرده است مکانیسم حل اختلاف که از آن به عنوان «مکانیسم ماشه» یاد میشود، فعال شود.
به نظر میرسد با توجه به اینکه فرانسه، آلمان و انگلیس به تعهدات خود در چارچوب برجام وفادار نبودهاند، لذا ایران خواستار به راه افتادن مکانیزم حل اختلاف شده است تا به شکایتش رسیدگی شود.
با وجود پایبندی ایران به تعهدات هستهای مندرج در برجام که آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز در ۱۴ گزارش خود این پای بندی را تائید کرده، اما کشورهای اروپایی عضو برجام هنوز به تعهدات خود پس از خروج یکجانبه آمریکا عمل نکردهاند.
شایان ذکر است، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ۹ ماه می سال ۲۰۱۸ میلادی (۱۸ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷) به صورت یکجانبه با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، از توافق هستهای با ایران خارج شد و هم اکنون عضوی از این توافق بین المللی نبوده و لذا نمیتواند از مکانیسم «ماشه» برای بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه تهران استفاده کند.
گفتنی است، تلاش وزیر خارجه آمریکا در نشست چند شب گذشته شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ برای همراه کردن سایر کشورها علیه ایران با شکست مفتضحانه ای مواجه گردید.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰