خرید و فروش گندم در خارج از شبکه رسمی قاچاق محسوب می‌شود

به گزارش پایگاه خبری سردبیر، اکبر فتحی روز سه شنبه در جلسه کمیته گیاه پزشکی آذربایجان شرقی که با محوریت کنترل عوامل خسارت زای محصولات راهبردی و بیماری زنگ گندم و نقش آن در کاهش عملکرد در واحد سطح برگزار شد، افزود: برداشت گندم نزدیک بوده و اولین برداشت استان تقریباً بعد از یک ماه […]

به گزارش پایگاه خبری سردبیر، اکبر فتحی روز سه شنبه در جلسه کمیته گیاه پزشکی آذربایجان شرقی که با محوریت کنترل عوامل خسارت زای محصولات راهبردی و بیماری زنگ گندم و نقش آن در کاهش عملکرد در واحد سطح برگزار شد، افزود: برداشت گندم نزدیک بوده و اولین برداشت استان تقریباً بعد از یک ماه در مزارع شهرستان خداآفرین شروع خواهد شد.
وی با اشاره به مزیت خوب ادغام محلول پاشی و پیشگیری از آفات و بیماری‌ها در مزارع، گفت: استفاده از ظرفیت پهپادها و ماشین آلات کشاورزی از جمله تراکتور در مزارع بزرگ و مدرن، می‌تواند نقش بسزایی در این راستا داشته باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: ارائه دستورالعمل‌های متناسب با استان‌ها و شرایط آب و هوایی، برای مبارزه و پیشگیری از آفات و بیماری‌های مزارع گندم ضروری است؛ علاوه بر بیماری‌ها، علف‌های هرز، آفات، سن گندم و نوع بذر نیز در کاهش عملکرد گندم در واحد سطح تأثیرگذار است.
وی ادامه داد: خوشبختانه در آذربایجان شرقی، توانایی لازم در مراکز تحقیقاتی، اجرایی و بخش خصوصی برای مبارزه و پیشگیری از آفات و بیماری‌های مزارع گندم در سطح استان وجود دارد و اگر هم افزایی مطلوب و قابل قبول بین این مراکز تقویت شود موجب افزایش عملکرد گندم در واحد سطح در اراضی زراعی خواهد بود.
فتحی با اشاره به این موضوع که ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار اراضی زیرکشت گندم دیم در کشور وجود دارد و از این میزان ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با ارقام حساس کاشت می‌شوند، اظهار کرد: مسائل و مشکلات مربوط به کشت ارقام حساس گندم باید در ستادهای مربوطه طرح و راهکارهای عملی و علمی مناسب برای رفع این معضلات بکار گرفته شود.
در آذربایجان شرقی ۴۳۲ هزار هکتار سطح زیر کشت گندم وجود دارد که از این مقدار ۷۲ هزار هکتار به صورت آبی و بقیه به صورت دیم است.
پیش بینی می‌شود که امسال بیش از ۸۰۰ هزار تن گندم از اراضی استان برداشت شود که از این مقدار حدود ۶۰۰ هزار تن به صورت تضمینی خرید می‌شود.