داستان ادامهدار کمبود گاز در زاهدان / سرمای کمسابقه امان مردم را برید
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، موج سرمای کمسابقهای که در هفتههای اخیر سیستان و بلوچستان به ویژه دو شهرستان زاهدان و زابل را فرا گرفته در کنار معضل جدی کمبود سیلندر گاز مایع و صفهای طویل دریافت کپسول گاز در کنار معضل شیوع کرونا امان مردم را بریده است.
سرمای هوا به حدی بوده که در هفتههای اخیر چندین بار رکورد سرمای کمسابقه در ۵۰ سال اخیر در زاهدان به ثبت رسیده و فقط در یک مرحله ۲۲ روز یخبندان شبانه در شهرستان زاهدان رخ داده و تنها در طول دیماه در اثر سرمازدگی حدود ۶۰ میلیارد تومان خسارت به اراضی زراعی و باغی استان خسارت وارد شده است.
محسن حیدری مدیرکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان در این رابطه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: بر اساس آخرین خروجی نقشههای پیشیابی و مدلهای جوی پیشبینی میشود یخبندان شبانه و سرمای هوا همچنان در نیمه شمالی استان تداوم داشته باشد. این شرایط به نحوی است که در روزهای اخیر کمینه دمای هوا در زاهدان به منفی هشت درجه سانتیگراد زیر صفر رسیده است.
فروردینماه ۹۳ رئیس جمهور در سفر به سیستان و بلوچستان در جمع مردم زاهدان گفته بود “برای مردم مسئله گازرسانی در این استان اهمیت ویژهای دارد؛ گازرسانی از منطقه ایرانشهر به سمت زاهدان و خاش انشاءالله در دولت یازدهم انجام خواهد شد. البته تأکید من این است که گاز در سال ۹۴ به زاهدان و خاش هم برسد”. پس از این اظهار نظر رئیس جمهور، مشعل گاز در دولت یازدهم اما پایان سال ۱۳۹۵ در زاهدان روشن شد که تاکنون پس از گذشت بیش از چهار سال از آن روز بسیاری از خیابانهای این شهر توسط پیمانکاران گاز حفاری و لولهگذاری شده اما گاز به منازل همه مردم نرسیده و مردم مجبورند برای تامین گاز مورد نیاز خود ساعتهای طولانی را در صف بایستند.
کمبود گاز فصل مشترک انتقادات
این شرایط ایجاد موجی از انتقادات را در پی داشته و از نماینده ولی فقیه در استان تا نمایندگان مجلس و دادیار حقوق عامه دادگاه عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان و خلاصه همه مسئولانی که خود را مدافع حقوق مردم میدانند، به این شرایط نقد دارند.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان در خطبههای نماز جمعه هفتههای اخیر با اشاره به سفر معاون اول رئیسجمهور و جمعی از وزیران به سیستان و بلوچستان و اشاره به حضور خود در جلسه حضور خود در جلسه پایان سفر، در گزارشی از سخنان خود در این جلسه گفت: “مقطع زمانی این سفر از جهات مختلف حساس است؛ تحریم و کرونا، مشکلات معیشتی مردم را در استان بیشتر از گذشته کرده به نحوی که در شهرهای بزرگ هم مشکل آب، نان و کپسول گاز داریم و نیازمند تدبیر عاجل مسئولان هستیم، ماههای پایانی دولت تا روی کار آمدن دولت بعدی و چینش نیروها، فاصلهای را به همراه خواهد داشت و براین اساس انتظار داریم پروژههای در دستور کار، در همین دولت پایان یابد و شتاب آن در جابهجایی دولتها حفظ شود”
ابوالفضل احمدزاده دادیار حقوق عامه دادسرای عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان نیز در هفتههای اخیر پس از بازدید میدانی از روند توزیع سیلندر گاز در زاهدان، به خبرنگار تسنیم گفت: “بر اساس تحقیقات میدانی و اخذ اظهارات مطلعین به این نتیجه رسیدیم که معاونت اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان و شرکتهای توزیع گاز، توأمان در ردیف عاملان مؤثر در تسهیل و ایجاد چرخه ناصواب دلالی در توزیع گاز هستند که به این شرکتها یک هفته مهلت داده میشود تا فوراً مشکل را برطرف کرده و دیگر شاهد تضییع حقوق مردم نباشیم”.
حل مشکل کمبود سیلندر گاز مطالبه جدی مردم است
همچنین روز گذشته فداحسین مالکی نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با ارسال نامهای به وزیر نفت نسبت به “کمبود و عدم تامین و توزیع منصفانه گاز مایع در استان و خصوصا شهرستان زاهدان” انتقاد کرده و خواستار حل مشکل شده است.
در این نامه آمده: “همانگونه که مستحضرید اینجانب دو جلسه در ماه گذشته با حضرتعالی داشتم که منجربه اتخاذ تصمیمات خوبی شده است که از جمله میتوان به خط انتقال لوله نفت از کرمان به زاهدان اشاره کرد که این پروژه عظیم متاسفانه ۲۵ سال متوقف بوده است. خوشبختانه به دستور جنابعالی مطالعه و اجرا آن آغاز شده، اما آنچه سخت و غیرقابل تحمل است کمبود و عدم تامین و توزیع منصفانه گاز مایع در استان و خصوصا شهرستان زاهدان میباشد. کمبود سیلندر گاز مایع در سطح استان سیستان و بلوچستان به ویژه کلانشهر زاهدان با توجه به مطالبه جدی مردم شریف استان از بنده و شخص شما و سایر مسئولان استان و پایتخت میباشد. همانگونه که مطلعید؛ پیگیریهای مکرر و حل این موضوع از اوایل فعالیت اینجانب به عنوان خادم مردم نجیب استان در دستور کار قرار گرفته، لذا بر همین اساس با وجود اقدامات صورت گرفته در ماههای اخیر از جمله برطرف کردن مشکل واگنهای حامل گاز مایع از اصفهان به زاهدان با همکاری نهادهای مربوطه، و مکرراً تاکید به مدیرعامل محترم پخش فرآوردههای نفتی مبنی بر افزایش سهمیه نفت سفید و گاز، با وجود گامهای مثبتی که بر داشته شده ولی متاسفانه همچنان مشاهده میشود مشکل در سطح استان پابرجا بوده و صفهای طولانی دریافت سیلندرهای ۱۱ کیلویی گاز به عنوان یکی از دغدغههای معیشتی مردم این منطقه مشهود است. با این اوصاف تقاضا میشود دستور اکید فرموده تا نسبت به حل این معضل اجتماعی خصوصاً در زمستان سرد و کشنده برخی مناطق همچون زاهدان و زابل، با مدیریت و برنامهریزی دقیق و عزمی جدی اقدام مقتضی صورت گرفته و از نتایج حاصله اینجانب را بیاطلاع نگذارید”.
افزایش ۳۰ درصدی سهمیه گاز مایع استان/ ۹۰ درصد سهمیه جذب شده است
مسئولان استان اما اعتقاد دارند رسانهها حق مطلب را ادا نمیکنند و شرایط اینقدرها هم بد نیست! استاندار سیستان و بلوچستان ۲۹ دیماه در همایش فرمانداران استان به مشکل کمبود گاز اشاره و بیان کرد: سهمیه گاز استان ۳۰ درصد نسبت به سال ۹۷ افزایش پیدا کرده و از سویی تعداد پنج هزار انشعاب گاز شهری به ۴۹ هزار انشعاب افزایش یافته و ۴۰ هزار انشعاب دیگر نیز آماده واگذاری است و در کنار آن نیز مبلغ پنج میلیون تومان وام قرضالحسنه به متقاضیان اعطاء میشود.
احمدعلی موهبتی ادامه داد: در سالهای گذشته ۶۰ درصد سهمیه گاز مایع جذب میشد و اکنون ۹۰ درصد سهمیه گاز مایع جذب شده و ۴۹ هزار مشترک گاز شهری هم اضافه شده که این موارد اقدامات شایانی برای رفع مشکلات مردم در حوزه تامین گاز در استان محسوب میشود که قابل انکار نیست.
مردم اما اعتقاد دارند سخن گفتن درباره افزایش سهمیه گاز و اشتراکات گاز خانگی صفهای طویل دریافت سیلندر گاز و قیمتهای بسیار بالای دلالبازار توزیع سیلندر گاز را حل نمیکند و باید برای چنین شرایطی که سرمای کشنده برخی شهرهای استان را فرا گرفته تدبیری ویژه صورت گیرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰