دانه چیا در بهبود سلامت قلب و سیستم ایمنی بدن نقش موثری دارد

صبا حضرتیان روز جمعه به سردبیرپرس توضیح داد که چیا یک گیاه یک‌ساله از خانواده نعناعیان است که دانه‌های ریز آن به رنگ‌های قهوه‌ای تیره تا سفید مایل به خاکستری دیده می‌شود. این دانه فاقد گلوتن است و به‌عنوان یک شبه‌غله مغذی از گذشته‌های دور تا امروز مورد استفاده قرار گرفته است. وی افزود: دانه‌های […]

صبا حضرتیان روز جمعه به سردبیرپرس توضیح داد که چیا یک گیاه یک‌ساله از خانواده نعناعیان است که دانه‌های ریز آن به رنگ‌های قهوه‌ای تیره تا سفید مایل به خاکستری دیده می‌شود. این دانه فاقد گلوتن است و به‌عنوان یک شبه‌غله مغذی از گذشته‌های دور تا امروز مورد استفاده قرار گرفته است.
وی افزود: دانه‌های چیا به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین‌ها، ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر رژیمی، به‌ویژه در میان ورزشکاران و علاقه‌مندان به سبک زندگی سالم، بسیار محبوب شده‌اند. این دانه‌ها خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالایی دارند که ناشی از ترکیبات پلی‌فنولی موجود در آن‌ها است.
حضرتیان با اشاره به اینکه آرد دانه چیا می‌تواند در محصولات بدون گلوتن یا با گلوتن کاهش‌یافته جایگزین شود، خاطرنشان کرد: این دانه‌های غنی از فیبر، در کاهش کلسترول خون، فعالیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی نقش موثری دارند.
وی تصریح کرد: دانه چیا به‌عنوان مکمل تغذیه‌ای و همچنین در تولید فرآورده‌هایی نظیر غلات، بیسکویت، پاستا، نان، اسنک و ماست کاربرد دارد. این دانه به دلیل تأثیرات مثبت در پیشگیری و بهبود بیماری‌های قلبی-عروقی، تنظیم سطح کلسترول و تری‌گلیسرید خون، کنترل دیابت و فشار خون، و تقویت سیستم ایمنی به‌عنوان یک ماده غذایی فراسودمند شناخته می‌شود.
این کارشناس یادآور شد: دانه چیا سرشار از کلسیم است و ۶۳ درصد آن را این ماده معدنی تشکیل می‌دهد که برای سلامت استخوان‌ها بسیار مفید است.
حضرتیان در پایان تأکید کرد: «با وجود فواید متعدد، مصرف هر ماده‌ای، از جمله دانه چیا، باید در حد اعتدال باشد تا از بروز عوارض جانبی احتمالی جلوگیری شود.