در روزهای کرونایی چطور “مواد خوراکی” بخریم؟

به گزارش سردبیر پرس به نقل ازایسنا،بهمن خدادادیان، با اشاره به شیوع بیماری کرونا و لزوم رعایت بیش از پیش نکات بهداشتی، گفت: رعایت این نکات، بویژه در بحث مواد خوراکی از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که این ویروس می‌تواند از طریق خرید مواد خوراکی وارد منازل شود و افراد را آلوده کند. این […]

به گزارش سردبیر پرس به نقل ازایسنا،بهمن خدادادیان، با اشاره به شیوع بیماری کرونا و لزوم رعایت بیش از پیش نکات بهداشتی، گفت: رعایت این نکات، بویژه در بحث مواد خوراکی از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که این ویروس می‌تواند از طریق خرید مواد خوراکی وارد منازل شود و افراد را آلوده کند.
این کارشناس بهداشت محیط خاطرنشان کرد: برای انجام خرید روزانه ترجیحا باید یک نفر از منزل خارج شود و این یک نفر هم باید ماسک و دستکش داشته و ژل ضدعفونی کننده را نیز همراه خود داشته باشد.
خدادادیان توصیه کرد: افراد هنگام خرید مواد خوراکی برای چند روز خرید کنند که مجبور نباشند در این شرایط شیوع بیماری روزانه برای خرید این اقلام از منزل خارج شوند.
وی افزود: اولین توصیه در بحث مواد خوراکی، بویژه خرید گوشت و مرغ، خرید این اقلام از فروشگاه ها و مغازه های معتبر است.
خدادادیان هشدار داد: در این شرایط شیوع بیماری به هیچ عنوان خرید مواد خوراکی از دستفروشان توصیه نمی‌شود، چرا که این افراد به هیچ عنوان نکات بهداشتی را رعایت نکرده و انتقال بیماری از طریق آنها احتمال بیشتری دارد.
این کارشناس بهداشت محیط با بیان اینکه یکی از راه‌های انتقال ویروس کرونا از طریق گوشت و مرغ است، توصیه کرد: افراد این اقلام خوراکی را حتما از فروشگاه ها و قصابی های معتبر تهیه کرده و از خرید مرغ یا گوشت تکه تکه شده خودداری کنند و خودشان در منزل اقدام به تکه کردن گوشت و مرغ کنند.
وی افزود: این اقلام اگر بسته بندی بودند، باید بسته بندی آنها را با استفاده از دستکش جدا کرده و در سطل زباله در بسته بیندازند و در مرحله بعد با استفاده از دستکش اقدام به تکه کردن آنها کرده و گوشت و مرغ را با آب بصورت دقیق بشویند.
خدادادیان تصریح کرد: توصیه می شود گوشت و مرغ بعد از خرید مدتی در فریزر مانده و سپس مصرف شود.
این کارشناس بهداشت توصیه کرد: افراد برای مصرف گوشت و مرغ حتما از روش آبپز و بخار پز استفاده کنند و در این شرایط ترجیحا گوشت را کباب شده مصرف نکنند، چرا که احتمال دارد قسمتی از گوشت خام بماند و همین امر می‌تواند زمینه ساز احتمالی انتقال ویروس کرونا شود.
خدادادیان در ادامه در خصوص نحوه خرید میوه و سبزیجات گفت: این مواد خوراکی باید در کیسه بهداشتی انداخته شده و به محض ورود به منزل با خروج از کیسه مراحل گندزدایی آنها انجام شود.
وی افزود: ابتدا باید با استفاده از دستکش این مواد خوراکی با آب شسته و گل و لای آنها گرفته شود و در مرحله بعد باید آنها را در ظرف آب انداخته و مقداری مایع ظرفشویی(به ازای هر یک لیتر آب سه قطره مایع ظرفشویی) به آن اضافه شود و مدتی در این محلول بماند.
خدادادیان تصریح کرد: در مرحله بعد باید از محلول های گندزدایی میوه و سبزیجات طبق دستور العمل آنها استفاده شود و بعد از آبکشی می‌توان از این خوراکی ها استفاده کرد.
این کارشناس بهداشت محیط در خصوص نحوه خرید نان در این شرایط نیز گفت: افراد باید کیسه نخی با خود همراه داشته باشند و نان را مستقیما داخل این کیسه قرار دهند.
وی هشدار داد: به نانوایی ها مکررا هشدار داده ایم که نان را روی توری های فلزی نگذارند و مستقیما دست مردم بدهند و مردم هم باید به این مسئله توجه داشته باشند.
خدادادیان افزود: از طرفی افراد باید در هنگام خرید نان یا هر خوراکی دیگر از پرداخت و دریافت پول نقد خودداری کرده و حتما از کارت بانکی استفاده کنند.
این کارشناس بهداشت محیط خاطرنشان کرد: بارها به نانوایی ها تذکر داده ایم که باید یک نفر نان دست مردم بدهد و یک نفر دیگر بحث دریافت پول و کارت را انجام دهد و مردم در صورت تخلف دراین زمینه هم می توانند به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند.
خدادادیان در ادامه خاطرنشان کرد: در خصوص اقلام خوراکی دارای بسته بندی مانند روغن و رب گوجه فرنگی و چیپس و پفک و … هم افراد باید بسته بندی اینها را با آب و مایع ظرفشویی به دقت شسته و سپس اقدام به بازگشایی بسته بندی این خوراکی ها کنند.