راهنمای خرید یونولیت/مشخصات بهترین یونولیت قبل از خرید
به گزارش بازرگانی سردبیر پرس، یونولیتها، بهعنوان یکی از کاربردیترین مواد در صنایع امروزی خصوصاً صنعت ساختمانسازی و بستهبندی شناخته میشوند. تنوع و تعدد کاربردهای یونولیتها به سبب ویژگیها و قابلیتهای منحصربهفردی همچون وزن پایین، عایق رطوبت، صوت و حرارت بودن، مقاومت بالا در برابر خوردگی، طول عمر بالا و … میباشد. این ماده امروزه […]
به گزارش بازرگانی سردبیر پرس، یونولیتها، بهعنوان یکی از کاربردیترین مواد در صنایع امروزی خصوصاً صنعت ساختمانسازی و بستهبندی شناخته میشوند. تنوع و تعدد کاربردهای یونولیتها به سبب ویژگیها و قابلیتهای منحصربهفردی همچون وزن پایین، عایق رطوبت، صوت و حرارت بودن، مقاومت بالا در برابر خوردگی، طول عمر بالا و … میباشد. این ماده امروزه به یک جایگزین عالی برای مصالح ساختمانی مختلف مانند بلوکهای سفالی و سیمانی تبدیل شده است. امروزه برندها و شرکتهای مختلف، در زمینه تولید انواع یونولیتها فعالیت دارند. به همین دلیل ممکن است مصرفکنندهها در هنگام خرید با چالشهای مختلفی مواجه شوند. برای خرید یونولیت لازم است که پارامترها و فاکتورهای متعددی مورد توجه قرار بگیرد. در ادامه به بررسی راهنمای خرید یونولیت و مشخصات بهترین یونولیت قبل از خرید پرداخته خواهد شد.
یونولیت چیست؟
یونولیت، یک ماده سفیدرنگ، متخلخل و خنثی است که از نوعی پلاستیک که از استایرن مونومر به دست میآید تولید میشود. این ماده به شکلی تصادفی توسط ادوارد سیمون در سال ۱۸۳۹ کشف شد. امروزه با نامهای مختلفی ازجمله استایروفوم، پلاستوفوم، پلی استایرن انبساطی یا EPS، پلاستوفوم و آکاسیف شناخته میشود. دلیل اصلی وزن پایین این ماده این است که بیشتر از ۹۰ درصد حجم آن از هوا تشکیل میشود. در اصلی تولید بلوکهای مادر یونولیت در ۳ مرحله اصلی پیش انبساط، تثبیت و شکلدهی انجام میشود و بعد از قالبگیری و خنک شدن بلوکها توسط دستگاههای CNC یا المنتهای برقی به انواع یونولیتهای ساختمان مانند یونولیت سقفی، یونولیتهای ورقهای و … تبدیل میشوند. یونولیتهای بستهبندی نیز همانند بلوکهای یونولیت مادر تولید میشوند اما مرحله قالبگیری آنها متفاوت است.
مزایای یونولیت
یونولیتها در صنایع مختلفی به کار میروند و کاربردهای متعددی دارند. از جمله مهمترین مزیتهای یونولیتها میتوان موارد زیر را عنوان کرد. هرکدام از آنها میتواند بهعنوان راهنمای خرید یونولیت شما باشد
یونولیت برخلاف بسیاری از مواد و مصالح دیگر قابلیت بازیافت دارند
وزن بسیار پایینی دارند و در کاهش وزن کلی ساختمانها بسیار مؤثرند
طول عمر بسیار زیادی دارند و در برابر خوردگی و پوسیدگی بسیار مقاوم هستند.
مقاومت خوبی در برابر صوت، حرارت و رطوبت دارند.
تغییر اندازه و ابعاد یونولیتها بسیار ساده است و حملونقل و نصب بسیار راحتی دارند.
یونولیتها امکان لمینیت شدن با استفاده از رزین اپوکسی را دارند
در برابر ضربات و فشارهای مختلف مقاومت خوبی دارند.
معایب یونولیت
در کنار تمامی مزیتها و قابلیتهای ویژهای که یونولیتها دارند دارای معایبی نیز میباشند که مهمترین آنها به شرح زیر است.
این مواد در برابر حلالهای آلی مقاومت چندانی ندارند و بهراحتی حل میشوند.
درصورتیکه از کلروفلوروکربن در آنها استفاده شود ممکن است به لایه ازن آسیب برسانند.
در صورت رنگآمیزی با رنگهای روغنی ممکن است مشتعل شود.
مشخصات بهترین یونولیت
مصارف و کاربردهای یونولیتها باعث که امروزه برندها و تولیدکنندگان مختلف در سراسر کشور این محصول را عرضه کنند. هرکدام از تولیدکنندهها، معیارهای خاصی برای تولید بلوکهای یونولیت خود دارند. هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. بهترین یونولیت باید دارای مشخصات زیر باشد:
دانسیته یونولیت باید بر اساس استانداردهای بینالمللی باشد. بهعنوانمثال دانسیته مناسب برای یونولیتهای فشرده باید بیشتر از ۴۰ باشد و دانسیته یونولیت سقفی استاندارد ۱۲ است.
وزن یونولیت باید پایین باشد که رابطه مستقیمی با دانسیته آن دارد.
بهترین یونولیت باید مقاومت خوبی در برابر آتش داشته باشد و بتواند حداقل ۲۰ دقیقه در برابر آتش مقاومت کند بنابراین یونولیت خوب باید نسوز باشد.
یونولیت باید دارای نشان تأییدیه مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و نشان استاندارد باشد.
مراحل پخت یونولیت باید بر اساس استانداردها باشد.
ضریب هدایت حرارتی یونولیت باید مطابق با استاندارد ASTM C1776 باشد.
میزان مقاومتهای کششی، برشی، فشاری و خمشی یونولیتها باید کاملاً استاندارد باشند.
مهمترین نکات در خرید یونولیت
همانگونه که عنوان شد یونولیتها دارای کاربردهای متعددی هستند و در بخشهای مختلف ساختمان به کار میروند. برای خرید این مواد لازم است که فاکتورها و پارامترهای متعددی مورد نظر قرار بگیرد. در راهنمای خرید یونولیت باید نکات زیر مورد توجه قرار بگیرد.
اولین و مهمترین نکته در خرید یونولیتها نوع کاربرد آنها است. افراد باید مشخص کنند که از یونولیتها در چه بخشهایی استفاده میکنند. به عنوان مثال ورق یونولیت دیواری قابلیت استفاده در سقف را ندارد.
ابعاد و اندازههای یونولیت اهمیت بالایی دارند. هرچند که تغییر اندازه این مواد ساده است اما همه یونولیتها در اندازههای استانداردی تولید میشوند.
مورد بعدی، میزان دانسیته یونولیت است. هرکدام از یونولیتها دارای دانسیتههای مختلفی هستند. لازم است که دانسیته آن بر اساس استانداردهای تعریف شده باشد.
یونولیتها باید دارای ظاهر و ساختاری یکپارچه و سالم باشند و دانههای پلی استایرن با اندازههای یکسان به هم متصل شده باشند.
کیفیت مواد اولیه اهمیت بالایی دارد. بعضی از یونولیتها از مواد بازیافتی تولید میشوند.
ویژگیهای فیزیکی یونولیتها مانند میزان مقاومت در برابر فشار، در برابر ضربه، مقاومت در برابر رطوبت، در برابر حرارت، در برابر صوت و … اهمیت بالایی دارد.
از کجا میتوان یونولیت خرید؟
یکی از مهمترین سؤالاتی که اکثر افراد از خود میپرسند این است که یونولیت از کجا بخرم؟. با توجه به آنکه یونولیتها کاربردهای متعددی در صنایع مختلف دارند و تولیدکنندههای متعددی در زمینه تولید آن فعالیت دارند، محدودیتی برای تهیه آن وجود ندارد. فروشگاههای متعددی این مواد را به مشتریان عرضه میکنند. همچنین خریداران میتوانند یونولیت مورد نیاز خود را به شیوه آنلاین و اینترنتی از سایتهای معتبری همچون سایت مادفوم خریداری کنند.
قیمت یونولیت
بهصورت دقیق نمیتوان یک قیمت مشخص برای یونولیتها در نظر گرفت. چون پارامترهای مختلفی در تعیین قیمت نهایی مؤثر هستند. مهمترین آنها شامل موارد زیر هستند:
قیمت مواد اولیه
برند و شرکت سازنده
نوع یونولیت
قیمت مواد خام
هزینه خط تولید
ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی یونولیت
حجم و مقدار یونولیت
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و سردبیر پرس در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰