رسانه حلقه مفقوده پیشگیری از اعتیاد است

وحید مرادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سردبیرپرس به تاثیر زیاد و شایان توجه رسانه در تغییر ذائقه، دیدگاه، فکر و رفتار اجتماعی افراد نسبت به موضوعات و مباحث جامعه اشاره و اضافه کرد: بر همین اساس رسانه ها در موضوعی مانند پیشگیری اعتیاد بسیار موثرند. وی اظهار کرد: اینکه مصرف هر […]

وحید مرادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سردبیرپرس به تاثیر زیاد و شایان توجه رسانه در تغییر ذائقه، دیدگاه، فکر و رفتار اجتماعی افراد نسبت به موضوعات و مباحث جامعه اشاره و اضافه کرد: بر همین اساس رسانه ها در موضوعی مانند پیشگیری اعتیاد بسیار موثرند.
وی اظهار کرد: اینکه مصرف هر نوع مواد “توهم زا” اعم از سنتی، صنعتی و دارویی که فعل و انفعال شیمیایی در مغز بوجود آورده و آسیب رسان خواهد بود؛ موضوعی است که رسانه بهترین ابزار برای اقناع‌سازی افکار در این زمینه است.
وی با اشاره به به تغییر الگوی مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی همچنین پایین آمدن سن اعتیاد در جامعه؛ بیان کرد: شاید بتوان ادعا کرد اکنون دیگر بین فضای مجازی و زندگی واقعی هیچ فرقی وجود ندارد؛ حتی فضای مجازی پیشران تحولات زندگی واقعی مردم شده بنابراین رسانه در امر پیشگیری و آگاهی بخشی مخاطرات و مشکلات به مردم اهمیت صد چندان دارند و باید از ظرفیت آنها بخوبی بهره گرفت.
مرادی مهمترین موضوع در امر پیشگیری را تغییر دیدگاه و افکار غلط افراد نسبت به مصرف برخی از مواد افیونی دانست و افزود: خیلی ها بویژه جوانان و نوجوانان به اشتباه فکر می کنند مصرف مواد سنتی یا برخی قرص ها که این روزها در بین دانشجویان باب شده؛ اعتیاد آور نیست در حالی که باید بدانند هر نوع مواد توهمی که یکبار مصرف شد ذهن باز او را می خواهد و دیر یا زود استفاده کننده را وادار به مصرف می کند و سپس تکرار تکرار و اعتیاد و تبعات بعدی آن اما با کار رسانه ای این افکار قابل تغییر است.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه رسانه را حلقه مفقوده اقدامات پیشگیری از اعتیاد در استان برشمرد و افزود: اگر در کارهای پیشگیری از اعتیاد که ریشه ۲۰ نوع آسیب اجتماعی دیگر است پیوست رسانه ای، فرهنگی و اجتماعی داشته باشیم و اقناع سازی برای افراد بوجود آوریم مطمئنا در امر پیشگیری موفق خواهیم بود.
مرادی رسانه ها را ابراز ایجاد این تغییر دیدگاه و افکار نسبت به مصرف مواد مخدر و مقوله پیشگیری از آن اعلام کرد و گفت: به همین دلیل کارزار رسانه ای پیشگیری از اعتیاد در سطح استان راه اندازی شده و امیدواریم با راهکارهای مناسبی که به خانواده ها توصیه و ارائه می شود برای امر پیشگیری از اعتیاد اقدام خوبی شکل بگیرد.
وی همچنین با اشاره به دیدگاه ویژه استاندار کرمانشاه نسبت به حل مشکلات آسیب های اجتماعی و ظرفیت خوب استادان و متخصصان در این زمینه ابراز امیدواری کرد تصمیمات مناسبی در سطح استان برای حل مشکلات آسیب های اجتماعی استان مانند فقر، اعتیاد، طلاق و دیگر مسائل گرفته شود.
به گزارش سردبیرپرس؛ استان کرمانشاه بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت در سطح ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۰ روستا دارد؛ بر اساس آخرین آمار رسمی استان کرمانشاه ۹۸ هزار بیکار دارد که از این تعداد بیش از ۳۸ هزار نفر معادل ۳۹ درصد دانش آموختگان دانشگاهی هستند که به دلیل نداشتن مهارت کافی، نتوانستند شغلی پیدا کنند؛ همچنین بر اساس آمارها حدود ۶۰ هزار نفر معتاد نیز در این استان وجود دارد.