رفع مشکلات «ماماها» نیازمند توجه مسوولان/جذب ۱۰۰ ماما در کردستان
سردبیر پرس، گروه استانها: «پنجم ماه می» با عنوان روز جهانی ماما نامگذاری شده و این روز فرصتی برای پاسداشت از زحمات کسانی است که با عشق خدمت میکنند تا زندگی معنا پیدا کند از این رو مسؤولان باید مشکلاتشان را بشنوند و در راستای حمایت از آنها از چیزی دریغ نکنند. ماماها یکی از […]
سردبیر پرس، گروه استانها: «پنجم ماه می» با عنوان روز جهانی ماما نامگذاری شده و این روز فرصتی برای پاسداشت از زحمات کسانی است که با عشق خدمت میکنند تا زندگی معنا پیدا کند از این رو مسؤولان باید مشکلاتشان را بشنوند و در راستای حمایت از آنها از چیزی دریغ نکنند.
ماماها یکی از مهمترین نیروهای انسانی وزارت بهداشت هستند و کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان کشور مدیون زحمات شبانهروزی این قشر است که با زحمات دلسوزانه خود چه در طول دوران بارداری مادر و چه در هنگام زایمان حامیانی مهربان برای مادر و نوزاد هستند.
ماما از مهمترین نیروهای انسانی وزارت بهداشت محسوب میشوند و بسیاری از ماماها بر این باورند که این وزارت باید توجه بیشتری به این گروه از جامعه پزشکی داشته باشد.
روز ماما فرصتی برای توجه به جایگاه ماما در نظام سلامت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز این روز را به تلاشگران عرصه مامایی تبریک گفت و یادآور شد: روز جهانی ماما فرصت مناسبی برای یادآوری اهمیت و جایگاه مامایی در نظام سلامت و تجلیل و قدرانی از خدمات خالصانه و زحمات بی شائبه جامعه مامایی است.
فریدون عبدالملکی عنوان کرد: همکاران ماما به عنوان یکی از اعضای خانواده پزشکی کشور همواره نوید بخش حیات، نشاط و سلامت برای خانوادههای ایرانی بوده و با خدمات ارزنده در راستای تأمین سلامت مادر و کودک مایه مباهات نظام سلامت به شمار میآیند.
برگزاری دورههای آموزشی برای ماماها در طول سال
مسؤول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز در گفتوگو با خبرنگار سردبیر پرس اظهار کرد: سالانه دورههای آموزشی برای تمام ماماهای سطح استان برگزار میشود.
مصطفی فرامرزی افزود: دورههای برگزار شده شامل اورژانس و فوریتهای مامایی، ارزیابی سلامت جنین، زایمان فیزیولوژیک، تریاژ مامایی، احیای مادر و نوزاد و بیماریهای شایع طبی بارداری است.
۱۰۰ ماما در کردستان جذب شد
وی ادامه داد: مشکل کمبود ماما در سطح کل کشور وجود دارد اما دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اخذ مجوز تداوم طرح مامایی در این استان انجام شده است و همچنین طی آزمون استخدامی تعداد ۱۰۰ نفر از نیروهای طرح جذب شدند.
فرامرزی با بیان اینکه شعار امسال روز جهانی ماما «هر ماما یک سفیر جوانی جمعیت» نام دارد، اعلام کرد: هفته آینده در مراسمی از ۵۲ مامای سطح استان تقدیر میشود.
ماما نقش مهمی در سلامت مادر و کودک دارد
یکی از ماماهای بیجاری در گفتوگو با خبرنگار سردبیر پرس، اظهار کرد: بیش از ۲۵ سال است که سابقه فعالیت در شغل مامایی دارم و در واقع این شغل را با عشق انتخاب کردم.
لیلا احمدی با بیان اینکه سالهای زیادی را در روستاها و مراکز بهداشت بیجار مشغول به فعالیت بوده است، افزود: اکنون در مرکز شماره ۳ بهداشت و درمان بیجار مشغول خدمت به مادران باردار هستم.
وی خاطرنشان کرد: شغل مامایی استرس خاص خود را دارد که در هر لحظه باید مراقب سلامت مادر و کودک متولد نشده بود و حتی با تبحرترین ماماها نیز گاهاً با استرس مواجه هستند.
این مامای بیجاری گفت: با هر زایمانی که انجام میدهم فقط معجزه خدا را میبینم، بسیار خوشحال میشوم که فرزند سالم را در آغوش خانوادهای قرار میدهم و لبخند بر لبان آنها مینشیند.
این کارشناس مامایی با تاکید بر اینکه ماماها نقش اساسی در انجام زایمان طبیعی مادران باردار دارند، بیان کرد: باید مادر باردار پیش از بارداری، بعد و حین بارداری از آموزشهای لازم در زمینه بهداشت و مراقبت و انجام زایمان طبیعی توسط ماما استفاده کند تا در هنگام زایمان طبیعی با آموزشهایی که کسب کرده از ترس و درد هنگام زایمان کاسته شود.
لزوم توجه مسؤولان به مشکلات قشر ماما
احمدی با انتقاد از مشکلات جامعه مامایی گفت: متأسفانه جامعه مامایی مشکلات خاص خود را دارند و لازم است تا مسؤولان در راستای رفع مشکلات این قشر تلاش کند.
وی عنوان کرد: مامایی شغلی حساس و بسیار پرخطر است و با توجه به زحماتی که برای مادر و کودک کشیده میشود متأسفانه مامایی جزو مشاغل سخت محسوب نمیشود و این یکی از خواستههای شاغلان در این حرفه است.
احمدی یادآور شد: من نه تنها در آموزش مادران و مراقبت از آنها فعالیت دارم بلکه در هر فرصتی در راستای آگاه سازی بانوان در باب انواع سرطان نیز تلاش میکنم تا قدمی هرچند کوتاه در راستای آگاه سازی مردم بتوانم بردارم.
ماما اصلیترین حلقه تأمین سلامت خانواده است
رئیس مرکز بهداشت سنندج نیز در گفتو گو با خبرنگار سردبیر پرس اظهار کرد: روز جهانی ماما فرصتی برای تقدیر از زحمت کشان این حرفه است.
محمد شاه ویسی افزود: پنجم ماه می مصادف با ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ به منظور روز تجلیل از تلاشهای صادقانه و بی شائبه ماما، در ارتقا سلامت باروری به ویژه ارتقا سلامت مادر و نوزاد، «روز جهانی ماما» نامگذاری شده و فرصت مغتنمی است تا از خدمات صادقانه و ارزشمند ماماهای گرامی در حوزه سلامت و بهداشت در تمام سطوح بهداشتی، درمانی و دانشگاهی تقدیر کرد.
وی اضافه کرد: شغل ماما نقش حیاتی دارد و رسالت و تعهد ماماها را در قبال سلامت جامعه، تأمین، حفظ و ارتقا سطح سلامت مادران برجستهتر میکند.
شاه ویسی با تاکید بر اینکه جامعه خدوم مامایی از اعضای مهم تیم سلامت هستند گفت: ماماها با نقش محوری خود در تأمین سلامت زنان و کودکان، اصلیترین حلقه تأمین سلامت خانواده را تشکیل میدهد.
مامایی از شغلهای حساس و مهم در کشور است کسانی که با دستانشان زندگی را خلق میکنند و با توجه به اهمیت این شغل لازم است تا مسؤولان در سطح کشور در راستای رفع مشکلات شاغلان این حوزه گام بردارند.
منبع : مهر نیوز
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰