روند اصلاح قانون نقل و انتقال قضات در مراحل نهایی قرار دارد

به گزارش سردبیر پرس، مراسم تحلیف کار آموزان قضائی سراسر کشور امروز با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد؛ دادستان کل کشور، محمد باقر الفت؛ معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه و جمعی از مسئولان عالی قضائی در محل سالن شهدای هفتم تیر ساختمان مرکزی قوه قضائیه برگزار شد. معاون منابع انسانی و […]

به گزارش سردبیر پرس، مراسم تحلیف کار آموزان قضائی سراسر کشور امروز با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد؛ دادستان کل کشور، محمد باقر الفت؛ معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه و جمعی از مسئولان عالی قضائی در محل سالن شهدای هفتم تیر ساختمان مرکزی قوه قضائیه برگزار شد.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه ضمن عرض خیر مقدم به قضات جدیدالورود و مدعوین حاضر در این مراسم، در ابتدای سخنان خود با آرزوی توفیق الهی برای مظلومین غزه بیان کرد: اخیراً تعدیات و تجاوزات رژیم صهیونیستی و صهیونیست جهانی، ظلم بزرگی علیه بشریت رقم زده و برگ سیاهی به تاریخ بشر اضافه کرده است که امیدواریم به لطف الهی، هرچه زودتر از شر این جنایات و عاملان آن‌ها خلاص شویم.
محمدباقر الفت عنوان کرد: معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه متشکل از اداراتی است که برای استخدام و جذب کارکنان دستگاه قضائی طراحی شده است. البته در حاشیه فعالیت‌های اصلی، اقدامات دیگری در راستای مأموریت‌های محوله انجام می‌شود.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به اینکه مهمترین وظیفه ما جذب قضات است، اذعان کرد: جذب قاضی کاری بسیار مشکل، حساس و پر مسئولیت است و شایسته است که افرادی باتقوا، فاضل، دانشمند و دارای اصالت خانوادگی برای این جایگاه مهم انتخاب شوند.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه: اصلاح قانون نقل و انتقال قضات در مراحل نهایی قرار دارد
وی با ارائه گزارشی از روند جذب قضات عنوان کرد: بر اساس مجوز برنامه ششم توسعه به منظور جذب قضات، باید سالانه با برگزاری آزمون ۸۰۰ نفر قاضی جذب شود، لذا از بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و حوزوی داوطلبان را مورد آزمون، جذب اختصاصی و نخبه‌گزینی قرار می‌دهیم.
الفت گفت: در مدیریت جذب، اداره گزینش مستقر شده که در آن، برای افرادی که توسط آزمون جذب می‌شوند، پرونده‌ای تشکیل و از ۷ مرجع اطلاعاتی و امنیتی درباره افراد تحقیق می‌شود و حدوداً ۲۴ استعلام به دست‌شان می‌رسد و این اطلاعات در فرم‌های مشخصی پیاده‌سازی شده و سپس تحقیقات مفصلی از افراد در محل سکونت، تولد، تحصیل و محل کارشان صورت می‌گیرد.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به مراحل بعدی جذب قضات در دستگاه قضائی تاکید کرد: سپس نوبت به مصاحبه عقیدتی و سیاسی از پذیرفته‌شدگان در آزمون، توسط قضات مجرب می‌رسد و بعد از آماده‌سازی پرونده‌ها، برای هیئت‌های احراز صلاحیت فرستاده می‌شوند.
الفت عنوان کرد: اسامی پذیرفتگان شدگان آزمون امسال به اداره کل آموزش قوه قضائیه اعلام شد تا آموزش آن‌ها آغاز شود. تلاش داریم کارآموزان، آموزش‌های حرفه‌ای زیر نظر قضات مجرب بینند.
وی ادامه داد: افرادی هم که از سوی گزینش مردود اعلام شدند، می‌توانند اعتراضات خود را در مرجع تجدید نظر که اعضای این هیئت از مقامات بالای قضائی هستند، مطرح کنند.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به نسبت پذیرفته شدگان ابتدایی و نهایی که با غربالگری و در جریان آموزش صورت می‌پذیرد، عنوان کرد: مهارت‌افزایی قضات برای‌مان مهم است.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه: اصلاح قانون نقل و انتقال قضات در مراحل نهایی قرار دارد
الفت تاکید کرد: در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۰۰ قاضی و در سال ۱۴۰۱ حدود ۷۰۴ نفر و در سال ۱۴۰۲ حدود ۹۳۱ قاضی جذب شدند که بر اساس دستورات و قواعدی که داریم قضات را با توجه به میزان پرونده‌های وارده، حوزه جمعیتی، جغرافیایی، حوزه‌های جدیدالتاسیس و جرم خیز بودن آن استان اختصاص می‌دهیم.
وی گفت: رئیس قوه قضائیه نیز در جریان سفرهای استانی با استماع گزارش‌های استانی از نزدیک ضرورت تخصیص قضات به استان‌ها را رصد می‌کنند؛ لذا بر اساس قواعد و ضوابط کارآموزان در استان‌ها تقسیم می‌شوند تا به نوعی تمامی کارآموزان قضائی در حوزه‌های قضائی سه اقلیم کشور مشغول خدمت شوند تا وظایف قوه قضائیه را همگی بر دوش بگیریم.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به نهایی شدن مراحل اصلاح قانون نقل و انتقال قضات، خبر داد: امیدواریم بزودی بر اساس اصلاح قانون و مطابق بر زمانبندی‌های که برای استقرار در استان‌ها لحاظ شده است، کارآموزان نسبت به انتقال خود اقدامات لازم را انجام دهند.

منبع : مهر نیوز