سایه سنگین کرونا بر گردشگری خراسان‌جنوبی/درآمدزایی به صفر رسید

مرتضی عربی در گفت‌وگو با مهر اظهار کرد: با توجه به گسترده شدن کرونا ویروس در سطح کشور از اوایل اسفندماه ۹۸، خراسان جنوبی نیز تحت تأثیر این ویروس قرار گرفت و با توجه به تمهیدات ستاد مبارزه با کرونا در استان، واحدهای گردشگری تعطیل و نظارت‌های مستمر و جدی در این خصوص صورت گرفت. […]

مرتضی عربی در گفت‌وگو با مهر اظهار کرد: با توجه به گسترده شدن کرونا ویروس در سطح کشور از اوایل اسفندماه ۹۸، خراسان جنوبی نیز تحت تأثیر این ویروس قرار گرفت و با توجه به تمهیدات ستاد مبارزه با کرونا در استان، واحدهای گردشگری تعطیل و نظارت‌های مستمر و جدی در این خصوص صورت گرفت.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: این تعطیلی درآمدهای مستقیم و غیر مستقیم بخش گردشگری را در این مدت به صفر رساند و کارکنان هتل‌ها، اقامتگاه‌های بوم‌گردی، مهمان‌پذیرها و برخی دیگر مشاغل حوزه گردشگری بیکار شدند.
عربی با اشاره به اینکه رزرو تورها و خدمات گردشگری در ایام نوروز لغو گردید و فرصت مناسب درآمدزایی در ایام پرمسافر استان در بهار ۹۹ از دست رفت، افزود: در راستای حمایت از افراد آسیب‌دیده در بخش گردشگری تعاملاتی در سطح کشور با دستگاه‌های زیرمجموعه مانند اداره کار و کمیته امداد امام خمینی صورت گرفته است.
وی گفت: در خراسان‌جنوبی نیز اسامی واحدها و افراد متضرر جمع‌آوری، احصا و به اداره کل کار و کمیته امداد استان ارسال شده است.
تمهیداتی برای حمایت از بخش گردشگری
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی اظهارکرد: امیدواریم با در نظر گرفتن بسته حمایتی برای افراد مذکور بتوان بخشی از خسارات را جبران کرد.
عربی بیان‌کرد: از طرفی با ابلاغ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تمهیداتی اتخاذ شده تا باز پرداخت تسهیلات ارائه شده به مدیران تأسیسات گردشگری با تنفس سه ماهه پرداخت شود.
توی ادامه داد: همچنین تخفیفات در پرداخت بیمه کارکنان واحدهای گردشگری در نظر گرفته شده و پرداخت حامل‌های انرژی آب، برق گاز واحدهای گردشگری تا پایان اردیبهشت ماه به تعویق افتاده است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی گفت: در طرح فاصله‌گذاری اجتماعی نیز کلیه تأسیسات گردشگری استان همکاری لازم را با این اداره کل انجام داده‌اند و تعدادی از این تأسیسات بخصوص اقامتگاه‌های بوم‌گردی بدون چشم داشت حاضر به همکاری برای قرنطینه بیماران بهبود یافته شده‌اند.
شهرهای واقع در کریدورهای اصلی ورودی به استان بیشترین آسیب را دیدند
عربی اظهار کرد: همچنین تأسیسات گردشگری شهرهای واقع در کریدورهای اصلی ورودی به خراسان جنوبی از جمله شهرهای طبس، فردوس، بشرویه و نهبندان بیشترین آسیب‌ها را از تعطیلی متحمل شدند.
وی با بیان اینکه کاهش آسیب‌های مذکور سیاست‌های حمایتی دولت را می‌طلبند، یادآور شد: امیدواریم دولت جهت جبران این کاستی‌ها اقدام کرده و بعد از اتمام این مشکل با ارائه سیاست‌های تشویقی بخشی از این خسارات جبران گردد.