سایه ویروس کرونا بر فعالیت سازمان جوانان هلال احمر
سردبیر پرس؛ گروه جامعه: از سیل و زلزله گرفته تا دارو و درمان و حتی در حوزه کمک به نیازمندان، ردپای جمعیت هلال احمر به چشم میخورد. جمعیتی که پایه و بنیان اصلی آن کمکهای بشر دوستانه، اقدامات امدادی، ایجاد صلح و… است و در بسیاری از مسائل ملل و جهان دخیل است. جمعیت هلال […]
سردبیر پرس؛ گروه جامعه: از سیل و زلزله گرفته تا دارو و درمان و حتی در حوزه کمک به نیازمندان، ردپای جمعیت هلال احمر به چشم میخورد.
جمعیتی که پایه و بنیان اصلی آن کمکهای بشر دوستانه، اقدامات امدادی، ایجاد صلح و… است و در بسیاری از مسائل ملل و جهان دخیل است.
جمعیت هلال احمر کشورمان نیز با همین رویه، در بخشهای مختلفی ازجمله تولید و تامین بخشی از نیاز دارویی کشور، ارائه خدمات درمانی و توانبخشی، ارائه خدمات امداد و نجات، حضور در بحرانها و حوادث، کمک به نیازمندان و… فعالیت دارد.
مردمی بودن و داوطلبانه بودن بسیاری از خدمات هلال احمر منجر شده تا خانواده جمعیت هلال احمر طیف گستردهای از اقشار و سنین را در خود جای دهد و تقریباً نام این جمعیت برای همه آشنا است.
طی سالهای گذشته در حوادثی نظیر زلزله سر پل ذهاب، کرمانشاه، آذربایجان و سیلهای نواحی جنوب شرقی کشور همواره شاهد حضور نیروها و امدادگران هلال احمر بودهایم.
با این حال ساختار هلال احمر کشور با پستیها و بلندیهای فراوانی مواجه بوده و گاهی اختلال در عملکرد مدیران و کم کاری آنها، موجب عدم اجرای کامل وظایف و اهداف هلال احمر شده است.
موضوعات امدادی و توانبخشی یکی از مسائلی است که جمعیت هلال احمر کشور در خصوص آنها هنوز با نقطه مطلوب فاصله دارد و برای رسیدن به سطح ایده آل خدمات، همچنان جای کار مضاعف دارد.
نیاز به تجهیز انبارهای امدادی و تامین تجهیزات عملیاتی کافی برای بحرانها، بهروزرسانی تجهیزات امداد و نجات، تامین نیروی انسانی مورد نیاز و متخصص و به طور کلی ارتقا سطح خدمات امداد و نجات از لحاظ کمی و کیفی یکی از مواردی است که باید از سوی جمعیت هلال احمر محقق شود.
حال و روز جمعیت هلال احمر از زبان دبیرکل جمعیت
محمدحسن قوسیان مقدم دبیر کل جمعیت هلال احمر در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس گفت: هلال احمر مجموعهای از ماموریتهای مختلف را در کشور دارد که همه آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. این ماموریتها در حیطه درمان، توانبخشی، امداد و نجات، مسائل اجتماعی، فرهنگی و … است.
وی در خصوص وضعیت کیفی هلال احمر در زمینه خدمات درمانی عنوان کرد: در موضوعات درمانی بویژه در بخش فیزیوتراپی و ساخت اندامهای مصنوعی تا چندین سال گذشته حرف اول را در کشور میزدیم اما متاسفانه در سالهای اخیر در این زمینه دچار وقفه شده بودیم.
دبیر کل جمعیت هلال احمر گفت: اما از سال ۹۹ چرخه عملکرد خود در این زمینه را ارتقا دادیم و خوشبختانه در حال فعالیت خوبی در این زمینه و ارائه خدمات به هموطنان هستیم. البته در این بخش بویژه در ساخت اندامهای مصنوعی نیازی به توسعه بیشتر داریم که در حال تلاش برای این امر هستیم.
لزوم توجه دولت به تجهیزات امدادی فرسوده
قوسیان مقدم در خصوص پایگاههای امداد و نجات و به روز رسانی تجهیزات امدادی عنوان کرد مجموعاً ۵۶۲ پایگاه امداد و نجات در کشور داریم که در هر پایگاه، یک آمبولانس و یک ماشین نجات باید وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: اما متاسفانه اکثر ماشین آلات و تجهیزات امدادی ما دچار فرسودگی شده و نیاز به بروز رسانی دارند. امیدواریم که در مدت پیش رو و تا پیش از پایان یافتن این دولت شاهد اختصاص اعتبار لازم به جمعیت هلال احمر برای تجهیز این اقلام باشیم.
وضعیت نیروهای هلال احمر چگونه است!
دبیر کل جمعیت هلال احمر در خصوص کمبود نیروهای داوطلب نیز عنوان کرد: بحث نیروهای داوطلب و ساماندهی آنها در جمعیت هلال احمر بسیار اهمیت دارد. امدادگران ما هر چند سال یک بار رتبه بالاتر گرفته و به درجه ایثار و سپس استخدام میرسند. در حال حاضر یکی از مهمترین اقداماتی که باید به آن بپردازیم تعیین تکلیف نیروهای داوطلب و استخدام رسمی آنها به منظور افزایش تعداد نیروهای امداد و نجات کشور است.
وی تصریح کرد: چرا که برای پاسخگویی در حوادث نیاز داریم که نیروهای امدادی رسمی داشته باشیم.
قوسیان مقدم در واکنش به این موضوع که پیشتر رئیس سازمان امداد و نجات از نیاز سازمان امداد و نجات به ۱۰ هزار نیروی جدید سخن گفته بود، توضیح داد: بر اساس روال جمعیت هلال احمر، نجات گران پس از کسب درجه ایثار رسمی میشوند. در سال ۹۹ نیز ۵۰۰ نفر را جذب کردیم و سال ۱۴۰۰ نیز همین روال ادامه دارد و پس از برگزاری آزمون ایثار، نیروهای جدیدی جذب خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه برای پاسخگویی به حوادث طبیعی و غیرطبیعی باید منابع انبارهایمان توانایی پاسخگویی داشته باشد اظهار داشت: سال گذشته ذخایر انباری ما دچار کمبود شدیدی بود و در وضعیت بدی قرار داشتیم. با این حال چند زلزله سی سخت، گناوه و … را از محل همین انبارها پوشش دادیم اما در حال حاضر با تخصیص اعتبار از سوی دولت، وضعیت انبارها قدری بهبود یافته اما همچنان نیاز به تجهیز بیشتر انبارها داریم.
از بودجهای که داریم تا بودجه مورد نیاز برای بحرانها
دبیر کل جمعیت هلال احمر تاکید کرد: اگر بخواهیم برای هر نوع حادثهای و حوادث مشابه زلزله سر پل ذهاب آمادگی کامل داشته باشیم همچنان به شارژ انبارها و تجهیز بیشتر اقلام امدادی نیازمند هستیم.
قوسیان مقدم خاطرنشان کرد: به طور کل سعی میکنیم که برای مدیریت بحران در حوادث متوسط آمادگی داشته باشیم اما جمعیت هلال احمر باید همواره آمادگی بیشتری برای وقوع هر گونه حادثه را داشته باشد.
وی در خصوص نیاز به جذب اعتبارات بیشتر در زمینه امداد و نجارت عنوان کرد: رقم پیشنهادی ما به دولت اختصاص ۱۴ هزار میلیارد تومان برای به روز رسانی تجهیزات و شارژ انبارها بود اما این رقم هیچ گاه محقق نمیشود چرا که سال گذشته تنها ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار در این زمینه به ما داده شده است.
دبیر کل جمعیت هلال احمر ادامه داد: اگر دولت میخواهد جمعیت هلال احمر در تمامی حوادث به حد مطلوب پاسخگو باشد باید از لحاظ مالی نیز اعتباراتی را به ما اختصاص دهد در غیر این صورت هلال احمر و سازمان امداد و نجات در حد توان خود پاسخگو خواهند بود.
وی در خصوص خانههای هلال نیز بیان کرد: در حال حاضر در همه استانها به اهمیت خانههای هلال پی برده شده و تمرکز اصلی ما نیز بر روی ارتقاء کیفیت این خانهها است. در سال ۱۴۰۰ خانهای هلال را از نظر ارتقاء کیفی، آموزش و جذب مربیان مورد توجه قرار خواهیم داد.
قوسیان مقدم در خصوص آخرین وضعیت تولیدات کارخانههای هلال احمر نیز خاطرنشان کرد: از سال ۹۹ تاکنون در زمینه تولید دارو و تجهیزات پزشکی اقدامات خوبی انجام شده و سازمان تدارکات پزشکی نیز در حوزه بازرگانی، خرید واکسن و خرید داروهای شیمی درمانی بسیار فعالتر از قبل عمل کرده است.
وی گفت: خطهای تولید شرکتهای سها هلال احمر نیاز به بروز رسانی بیشتر دارد اما نسبت به سالهای گذشته از وضعیت بهتری برخوردار است.
روزهای بی رمق سازمان جوانان هلال احمر
قوسیان مقدم در پاسخ به این سوال که چرا عملکرد سازمان جوانان طی ماههای گذشته کاهش شدیدی داشته است عنوان کرد: یکی از دلایل این موضوع شیوع ویروس کرونا و محدود شدن فعالیتهای جمعی و عمومی سازمان جوانان است چرا که به دلیل وجود محدودیتهای کرونایی، اردوها و برنامههای سازمان جوانان که اغلب قالب آموزشی و دسته جمعی داشت، لغو شده و بیشتر فعالیت این سازمان به صورت مجازی ادامه یافته است.
دبیر کل جمعیت هلال احمر ادامه داد: البته جوانان این سازمان در طرحهایی از جمله طرح شهید سلیمانی، نذر سلامت و غربالگری هموطنان مشارکت فعال داشتهاند اما به طور کلی شیوع کرونا بر روی فعالیت سازمان جوانان تاثیر منفی گذاشته است.
وی تاکید کرد: امیدواریم با از بین رفتن این ویروس المپیادهای ورزشی، اردوها و دورههای آموزشی سازمان جوانان مجدداً از سر گرفته شود.
به طور کلی جمعیت هلال احمر وظایف و گروههای مختلفی را تحت تاثیر خدمات خود قرار میدهد. به همین منظور لازم است تا نسبت به رفع چالشها و جبران کمبودهای عملکردی خود حساسیت بیشتری داشته باشد.
در همین راستا نیز به نظر میرسد تجهیز انبارها و اقلام امدادی هلال احمر، پیش از پایان دولت فعلی باید یکی از برنامههای اصلی هلال احمر باشد.
منبع : مهر نیوز
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰