صادرات از مرزهای استان کرمانشاه سالانه باید به ۵ میلیارد دلار برسد

به گزارش روز پنجشنبه سردبیرپرس از روابط عمومی استانداری منوچهر حبیبی در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان اظهار کرد: استان کرمانشاه با دارا بودن مرزهای رسمی خسروی، پرویزخان، سومار، شوشمی و شیخ صله ظرفیت بالایی برای توسعه تجارت خارجی دارد و برای رسیدن به این هدف، تلاش‌های بیشتری باید انجام شود زیرا با رقم کنونی […]

به گزارش روز پنجشنبه سردبیرپرس از روابط عمومی استانداری منوچهر حبیبی در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان اظهار کرد: استان کرمانشاه با دارا بودن مرزهای رسمی خسروی، پرویزخان، سومار، شوشمی و شیخ صله ظرفیت بالایی برای توسعه تجارت خارجی دارد و برای رسیدن به این هدف، تلاش‌های بیشتری باید انجام شود زیرا با رقم کنونی صادرات، توسعه استان دور از انتظار است.
استاندار کرمانشاه با تأکید بر اهمیت توسعه تجارت خارجی در برنامه‌های توسعه استان گفت: یکی از اهداف توسعه تجارت خارجی استان، دستیابی به سهم ۵۰ درصدی از صادرات به کشور عراق است.
حبیبی با اشاره به رسمی شدن تمام مرزهای استان افزود: زیرساخت‌ها در مرزها باید به طور ویژه پیگیری و تکمیل شود زیرا وضعیت فعلی مرزها و بازارچه‌ها با برنامه‌ریزی‌ توسعه استان متناسب نیست و دستگاه‌های متولی باید برای تکمیل زیرساخت‌ها اقدامات جدی‌تری انجام دهند.
استاندار کرمانشاه تأکید کرد: با تکمیل این زیرساخت‌ها، ظرفیت واقعی مرزهای صادراتی استان کرمانشاه مشخص خواهد شد.
حبیبی با اشاره به دیدار و توافق با رییس سازمان راهداری برای توسعه زیرساخت‌ها در مرزها گفت: راهداری استان بهبود شرایط و زیرساخت‌های مرزها را پیگیری کند؛ بطوریکه در بازدیدهای آتی، تغییرات مرزها کاملاً ملموس باشد.
وی افزود: به دلیل وضعیت نابسامان مرز پرویزخان، مدیریت مرز را به فرماندار واگذار کردم تا این شرایط بهبود یابد و دستگاه‌های مسوول در مرزها همچون گمرک، استاندارد و بانک‌ها حضور فعال‌تری داشته باشند.
استاندار کرمانشاه با اشاره به ضرورت حضور مدیران منطقه آزاد تجاری قصرشیرین در جلسات کارگروه توسعه صادرات گفت: ناهماهنگی‌ موجود در مرز پرویزخان پس از ورود فرماندار قصرشیرین کمتر شده و مرز وضعیت بهتری پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه شرکت‌های بین‌المللی حمل و نقل برای تسهیل تجارت با طرف عراقی در مرز پرویزخان ضروری است افزود: به‌زودی برای رایزنی، پیگیری مشکلات و مسائل موجود با مسئولان استان دیاله عراق دیدار خواهیم کرد و نشست‌های مشترک برای رفع موانع توسعه تجارت مرزی با طرف‌های عراقی ادامه خواهد داشت.
استاندار کرمانشاه با تأکید بر هماهنگی و انسجام دستگاه‌ها در مرزها برای توسعه تجارت تأکید کرد: مدیریت در بازارچه‌ها باید یکسان باشد و آنجا که منطقه آزاد حضور دارد، ایجاد زیرساخت‌ باید توسط آنها اجرا شود.
وی اضافه کرد که توسعه تجارت خارجی در استان کرمانشاه، نیازمند هماهنگی بیشتر دستگاه‌ها و تکمیل زیرساخت‌ها در مرزهای پنجگانه است.
به گزارش سردبیرپرس؛ استان کرمانشاه افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر می‌شود.
حجم صادرات کالا از استان کرمانشاه در سال ۱۴۰۲ هفت میلیون و ۲۷۳ هزار تن به ارزش سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده است.