ضرورت حمایت از تولیدکنندگان طیور

مدیرعامل اتحادیه مرغداران تاکید کرد: ضرورت حمایت از تولیدکنندگان طیور مدیرعامل اتحادیه مرغداران با اشاره به اینکه در آستانه ماه رمضان هیچ مشکلی در تامین مرغ کشور وجود ندارد گفت: افزایش عرضه نسبت به تقاضا منجر به کاهش قیمت و زیان تولید کنندگان شده است. به گزارش «سردبیر پرس»، محمد علی کمالی سروستانی به تحلیل […]

مدیرعامل اتحادیه مرغداران تاکید کرد: ضرورت حمایت از تولیدکنندگان طیور مدیرعامل اتحادیه مرغداران با اشاره به اینکه در آستانه ماه رمضان هیچ مشکلی در تامین مرغ کشور وجود ندارد گفت: افزایش عرضه نسبت به تقاضا منجر به کاهش قیمت و زیان تولید کنندگان شده است. به گزارش «سردبیر پرس»، محمد علی کمالی سروستانی به تحلیل وضع بازار مرغ و فرآورده‌های این محصول از جمله تخم‌مرغ در آستانه ماه رمضان پرداخت با تشریح شرایط تولید در این بازه زمانی گفت: بازار مرغ در حال حاضر در بهترین وضع عرضه داخلی تولیدات طیور و بدترین شرایط اقتصادی برای تولید کننده قرار دارد و قیمت مرغ زنده به شدت کاهش یافته است.
کمالی اعلام کرد که مرغداران مجبورند هر کیلو مرغ را با زیانی بین ۸ تا ۱۰ هزار تومان به فروش برسانند، که این امر به طور مستقیم به عدم تعادل میان عرضه و تقاضا مربوط می‌شود و در بلند مدت موجب افزایش زیان این تولیدکنندگان خواهد شد.
وی همچنین نگرانی‌های جدی خود را درباره آینده مرغداران ابراز کرد و گفت: بسیاری از این تولیدکنندگان، دو ماه پیش اقدام به جوجه‌ریزی کرده‌اند و اکنون مرغ‌هایشان آماده فروش است. با این حال، زیان‌های جاری می‌تواند منجر به زیان برخی از این مرغداران شود و ممکن است در نتیجه این زیان برای تامین مالی دوره بعدی خود با مشکل مواجه شوند و تأمین مرغ مورد نیاز برای ماه رمضان و شب عید به خطر بیفتد.
او یادآور شد: تولید ماهانه ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه برای مصارف داخلی و ۱۰ میلیون قطعه برای صادرات در حال انجام است. اما نوسانات قیمتی و تغییر سیاست‌های صادراتی، این برنامه‌ها را با چالش‌هایی مواجه کرده است.
ضرورت حمایت از تولید کنندگان طیور
مدیرعامل اتحادیه مرغداران تأکید کرد که اگر شرایط خرید و حمایت از مرغداران بهبود یابد، کشور می‌تواند تمامی ذخایر استراتژیک خود را از تولید داخلی تأمین کند. این اقدام نه تنها از خروج ارز جلوگیری خواهد کرد، بلکه منفعت‌های اقتصادی زیادی نیز برای کشور به همراه خواهد داشت. به همین دلیل، حمایت و تسهیل شرایط خرید از سوی شرکت پشتیبانی برای تداوم تولید و تأمین نیاز‌های کشور امری ضروری است.
وضع کنونی بازار مرغ در آستانه ماه رمضان نیازمند توجه و اقدام و حمایت است. با ایجاد شرایط مناسب برای حمایت از مرغداران، می‌توان به تأمین نیاز‌های غذایی مردم در این ایام به خصوص ماه مبارک رمضان و عید نوروز کمک کرد و از بروز بحران‌های اقتصادی در این حوزه جلوگیری کرد.
قیمت در هفته دوم دی ماه ۱۴۰۴ برای هر قطعه جوجه یک روزه بین ۱۲ تا ۲۵ هزار تومان خرید و فروش می‌شود.
به گفته فعالان این صنف، میانگین نرخ این محصول زیر ۲۰ هزار تومان برآورد نمی‌شود.
البته این قیمت از سوی مرغداری‌ها عنوان می‌شود بین ۲۳ تا ۳۰ هزار تومان بوده که تفاوت قیمت به نوع نژاد این جوجه‌ها بر می‌گردد.
آخرین نرخ مصوب جوجه یک روزه ۲۴ هزار تومان بوده که با هزینه‌های حمل و نقل و… به هر قطعه ۲۷ هزار تومان می‌رسد.
نرخ مرغ زنده
نرخ روز هر کیلو گرم مرغ زنده درب مرغداری‌ها بین ۵۴ تا ۵۵ هزار تومان است که گوشت آن در میدان بهمن به ۶۵ تا ۶۹ هزار تومان می‌رسد.
این مبلغ در خرده فروشی‌های سطح شهر ۸۶ تا ۸۸ هزار تومان در هر کیلو گرم در نوسان است.
انتهای پیام//ح. ع
منبع: راه دانا