عقب نشینی لوازم التحریر و بازار گردانی موبایل و تبلت در تبریز

سردبیر پرس، گروه استان‌ها – آناهیتا رحیمی: پرنده‌ای در بازار لوازم التحریر پر نمی‌زند اما ادامه دار بودن آموزش‌های مجازی به لطف شیوع ویروس کرونا، بازار خرید گوشی و تب لت را چنان داغ کرده است که خانواده‌ها مجبور به خرید گوشی‌های جدیدی هستند تا پای تحصیل و آموزش فرزندان لنگ نماند. قیمت‌ها بالا می‌رود […]

سردبیر پرس، گروه استان‌ها – آناهیتا رحیمی: پرنده‌ای در بازار لوازم التحریر پر نمی‌زند اما ادامه دار بودن آموزش‌های مجازی به لطف شیوع ویروس کرونا، بازار خرید گوشی و تب لت را چنان داغ کرده است که خانواده‌ها مجبور به خرید گوشی‌های جدیدی هستند تا پای تحصیل و آموزش فرزندان لنگ نماند.
قیمت‌ها بالا می‌رود و اوضاع بر وفق مراد نیست؛ سایه سنگین تورم بر بازار لوازم التحریر و گوشی همراه نیز سایه گسترانیده و کار تا جایی پیش رفته است که آموزش از طریق فضاهای مجازی به استقبال دانش آموزان می‌رود.
عدم رغبت دانش‌آموزان و اولیا برای خرید لوازم التحریر
به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار تبریز، فروش لوازم التحریر با کاهش ۷۰ تا ۸۰ درصدی روبرو شده است چرا که به دلیل غیرحضوری بودن آموزش دانش آموزان و عدم بازگشایی مدارس، رغبتی از سوی اولیا برای خرید لوازم التحریر نشان داده نمی‌شود.
به دلیل غیرحضوری بودن دانش آموزان و عدم بازگشایی مدارس، رغبتی از سوی دانش آموزان و اولیا برای خرید لوازم التحریر نشان داده نمی‌شود.
صمد امین پور ادامه داد: وضعیت بازار لوازم التحریر پس از شیوع ویروس کرونا خوب نبوده و خرید و فروشی نیز انجام نمی‌گیرد؛ از سال گذشته و همزمان با شیوع ویروس کرونا، تدابیر لازم برای فروش اینترنتی لوازم التحریر اتخاذ شده است اما متأسفانه خریداری وجود نداشته و رغبتی نشان داده نشده است.
افزایش قیمت لوازم التحریر
وی به افزایش قیمت لوازم التحریر اشاره کرده و به خبرنگار مهر گفت: قیمت برخی از اقلام همچون دفتر، تغییری نیافته اما قیمت سایر اقلام حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم التحریر، معتقد است که اقدام آموزش و پرورش مبنی بر تحویل کتاب‌های درسی تأثیر بسیاری بر بازار گذاشته است بدین گونه که رغبتی برای خرید لوازم التحریر وجود ندارد.
کاهش ۸۰ درصدی فروش لوازم التحریر
امین پور با توجه بر کاهش ۸۰ درصدی فروش لوازم التحریر نسبت به سال گذشته توضیح داد: در حال حاضر فروشندگان لوازم التحریر با رکود مواجه شده‌اند و اقدام به تغییر شغل و یا بستن مغازه‌های خود می‌کنند.
وی بر عدم واردات و کاهش آن اشاره کرده و افزود: فروش لوازم التحریر، قابل مقایسه با سال‌های گذشته نبوده و برخی از خریداران از دستفروشان کنار خیابان‌ها و چادرها تهیه می‌کنند و می‌توان گفت که فروشندگان لوازم التحریر نیز تماشاگر هستند.
این صنف با رکود مواجه شده است
وی در پایان افزود: با توجه به نمونه‌های خارجی، اکثر لوازم التحریر در بازار، ایرانی بوده است اما باید گفت تولید زمانی اتفاق می‌افتد که فروشی در بازار وجود داشته باشد.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم التحریر، معتقد است که اقدام آموزش و پرورش مبنی بر تحویل کتاب‌های درسی تأثیر بسیاری بر بازار گذاشته است بدین گونه که رغبتی برای خرید لوازم التحریر وجود ندارد.
افزایش قیمت و شیوع ویروس کرونا
کاظمی ادامه داد: اکنون فروش لوازم التحریر در بازار بسیار ضعیف است و از سویی افزایش قیمت‌ها و شیوع ویروس کرونا نیز بر این رکود بیشتر دامن می‌زند.
وی افزود: امسال حدود دو یا سه نفر مشتری برای خرید لوازم التحریر داشتیم و آموزش‌های مجازی و استفاده دانش آموزان از اپلیکیشن شاد نیز، رغبتی برای خرید لوازم التحریر ایجاد نمی‌کند.
به جز کتاب، چیزی نخریده‌ایم
تقوی یکی از اولیا دانش آموزان پایه هشتم است که در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: سال گذشته با آغاز سال تحصیلی جدید، لوازم التحریر مناسب، کیف و کفش را خریداری کرده بودیم اما امسال به جز کتاب، اقلام دیگری را خریداری نکرده‌ایم چرا که با وضعیت نامشخص بازگشایی مدارس و غیر حضوری بودن، نیازی به تهیه برخی از اقلام نیست و از لوازم التحریر سال گذشته استفاده می‌کنیم.
هزینه گزاف اینترنت و اتمام سریع آن
وی ادامه داد: با توجه به آموزش از طریق فضای مجازی، به جای خرید لوازم التحریر، تبلت و گوشی مورد نیاز خریداری شده تا آموزش ادامه یابد.
وی گفت: در این میان گرانی بسته‌های اینترنتی و اتمام سریع آن از جمله مشکلاتی است که اکثر دانش آموزان با آن مواجه هستند.

افزایش قیمت بیش از ۱۰ درصدی گوشی همراه
رئیس اتحادیه صوتی و تصویری تبریز در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: حدود یک هزار نفر در صنف فروشندگان گوشی همراه فعالیت دارند که شیوع ویروس کرونا تأثیر بسیاری بر این صنف گذاشته است به گونه‌ای که مغازه‌داران در پرداخت اجاره بهای مغازه‌ها با مشکل روبرو شده‌اند.
قیمت گوشی همراه، ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش یافته است و با این افزایش قیمت، مردم چندان قدرت خرید ندارند؛ اگر چه بازار گوشی همراه افزایش داشته اما تمام افراد، قدرت خرید گوشی همراه را ندارند
شیریندل حکیمی ادامه داد: قیمت گوشی همراه، ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش یافته است و با این افزایش قیمت، مردم چندان قدرت خرید ندارند؛ اگر چه بازار گوشی همراه افزایش داشته اما تمام افراد، قدرت خرید گوشی همراه را ندارند.
اقشار کم‌درآمد مجبور به خرید گوشی هستند
یکی از فروشندگان گوشی همراه در تبریز در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر اکثر افرادی که گوشی دارند به تعویض و یا خرید گوشی جدید، حتی فکر هم نمی‌کنند چرا که قیمت‌ها افزایش یافته است و فروش گوشی فقط بخاطر استفاده دانش آموزان از اپلیکیشن شاد است.
قربانیان ادامه داد: بیشترین تأثیر خرید گوشی جدید بر دوش خانواده‌های کم درآمد است چرا که اقشار مرفه، حتماً در منزل خود گوشی همراه برای استفاده فرزندشان از اپلیکیشن شاد دارند و در این میان، اقشار کم‌درآمد جامعه مجبور به خرید گوشی جدید هستند و حتی بر این شاهد بودیم که برخی از خانواده‌ها با فروش اجناس منزل، اقدام به خرید گوشی همراه برای فرزند خود کرده‌اند.
افزایش خرید گوشی‌های ارزان قیمت
وی به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر خرید گوشی‌های ارزان قیمت افزایش یافته است که این موضوع نیز باعث افزایش قیمت شده است.
وی بیان کرد: اپلیکیشن شاد نیز به گونه‌ای طراحی شده است که در گوشی‌های اندروید پایین، کارایی ندارد و خانواده‌ها را به خرید گوشی‌های جدید مجبور کرده است که باید گفت فروش گوشی بیشتر از تبلت است.

مجبور به خرید گوشی جدید شده‌ایم
نرگس فاطمی یکی دیگر از اولیا دانش آموزان پایه دهم به خبرنگار سردبیر پرس گفت: شیوع ویروس کرونا، آموزش‌های مجازی و عدم حضور دانش آموزان در مدارس، تنها عاملی است که خانواده‌ها را کمتر به سمت خرید لوازم التحریر سوق می‌دهد؛ امسال به جز خرید کتاب و لباس یونی فرم که خرید آن از سوی مدرسه اجباری شد چیزی نخریده‌ایم.
وی ادامه داد: دخترم در دوران شیوع ویروس کرونا از گوشی من برای آموزش‌های مجازی استفاده می‌کرد اما به دلیل اشتغال در بیرون از منزل، گوشی دیگری برای دخترم خریده‌ام تا به تحصیل خود ادامه دهد.
هزینه اینترنت و مشکلات اپلیکیشن شاد
وی اضافه کرد: شیوع ویروس کرونا هزینه‌ای گزاف را بر خانواده‌ها متحمل کرده چرا که هر خانواده برای دسترسی بهتر به آموزش‌های مجازی، باید گوشی و یا تبلت جداگانه خریداری کنند اما در این میان هزینه‌هایی هم‌چون اینترنت و مشکلات برنامه شاد نیز در میان است.
هیچ چیزی از شیوع ویروس کرونا در امان نمانده است؛ مغازه‌هایی که در ایام نزدیک به آغاز سال تحصیلی جدید، پر از دانش آموزانی بود که به شوق سرمشق کردن الفبا، میان انتخاب‌ها سردرگم می‌شدند، حال دیگر خبری از انتخاب و همهمه خرید لوازم التحریر نیست و خانواده‌ها از روی ناچاری به خرید گوشی‌های هوشمند روی آورده‌اند تا فرزندانشان از تحصیل عقب نماند.