فتنه ۸۸ بزرگترین چالش و بحران انقلاب اسلامی
در میزگرد تخصصی سردبیر پرس بررسی شد؛ فتنه ۸۸ بزرگترین چالش و بحران انقلاب اسلامی فتنه ۸۸ به وضوح نشان داد که دشمنان نهتنها از طریق فشارهای خارجی، بلکه از درون کشور نیز در تلاشاند تا نظام را به چالش بکشانند. جعفر صادقمنش عضو شورای عالی اندیشکده حقوق بشر و شهروندی دانشگاه امام صادق(ع) در […]
در میزگرد تخصصی سردبیر پرس بررسی شد؛ فتنه ۸۸ بزرگترین چالش و بحران انقلاب اسلامی فتنه ۸۸ به وضوح نشان داد که دشمنان نهتنها از طریق فشارهای خارجی، بلکه از درون کشور نیز در تلاشاند تا نظام را به چالش بکشانند. جعفر صادقمنش عضو شورای عالی اندیشکده حقوق بشر و شهروندی دانشگاه امام صادق(ع) در گفتگو با خبرنگار سیاسی «سردبیر پرس» گفت: ۹ دی همانند همه نقطههای عطف تاریخی نظام نشان داد که مردم در بصیرت، وفاداری و پاسداری از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی، صدها گام از مسئولان قوای سه گانه جلوتر هستند. فتنه سال ۸۸ اوج مظلومیت نه نظام جمهوری اسلامی به عنوان یک ساختار سیاسی، بلکه در واقع مظلومیت اسلام در قرن حاضر است.
او اظهار داشت: به نظرم اگر همه اتفاقات بعد از پیروزی انقلاب حتی دفاع مقدس را در نظر بگیریم و بخواهیم نقطه عطفی برای نظام و مردم لحاظ کنیم، میتوانیم این وقایع را به قبل و از بعد از فتنه ۸۸ تقسیم کنیم؛ چرا که به تصریح دوست و دشمن، برنامهریزی برای فتنه ۸۸ از سال رحلت امام خمینی و آغاز زعامت امام خامنهای شروع شد، فاز اول آن در سال ۷۸ آزمایش شد و دشمنان با لحاظ تجارب آن سال، سازماندهی و برنامهریزی برای فتنه اصلی در سال ۸۸ را انجام دادند.
این استاد دانشگاه با دستهبندی اشخاص موثر در شکلگیری فتنه را به چهار دسته تقسیم کرده و در این باره تصریح کرد: سران برخی دولتهای غربی و سیستمهای اطلاعاتی و امنیتی آنها و سران فتنه دسته اول این اشخاص بودند، در رده پایینتر عوامل میانی فتنه بودند که متشکل از برخی وزراء و مدیران سابق نظام و نیز سرکردههای احزاب و گروهکهای ضد نظام بودند و در رده سوم عوامل عملیاتی رسانهای و رزمی و سیاسی بودند و در آخرین رده هم عوامل میدانی بودند که دستورهای سلسله مراتب فتنه را اجرا میکردند.
عضو شورای علمی اندیشکده حقوق بشر و شهروندی دانشگاه امام صادق(ع) یادآور شد: در این سال سیستمهای امنیتی محورغربی، عبری و عربی، همه سرمایه مادی و انسانی اعم از برخی مسئولان منحرف نظام، نظریه پردازان، روحانیان ضد نظام، نفوذیها، رسانههای فراملی، احزاب و گروهکهای ضد نظام و هواداران آنها را با پشتیبانی مالی، سیاسی، رسانهای چندین دولت اروپایی و آسیایی و آمریکایی به میدان آوردند.
این حقوقدان با توصیف سران فتنه به عنوان متهم ردیف اول ابرجنایت فتنه ۸۸ تصریح کرد که براساس قوانین کیفری حاکم بر رفتارهای مجرمانه ارتکابی سران فتنه درسال ۸۸، این رفتارها مصداق مشارکت در محاربه و افساد فیالارض موضوع مواد ۱۸۶، ۱۸۷ و ۱۸۸ قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۷۰ و نیز معاونت در جرم محاربه و افساد فیالارض موضوع ماده ۱۸۳ آن قانون و نیز معاونت در هزاران فقره جرم علیه مقدسات دینی، امنیت عمومی، آسایش عمومی، قتل و کشتار و ایراد ضرب و جرح بود که با اشاره سران فتنه و با حمایت آنها و با انگیزه حمایت از آنها واقع شد.
صادقمنش ادامه داد: قوه قضائیه بدترین آزمون را در دوران فتنه داد؛ آنانی که هزینه فتنه ۸۸ را با سند و مدرک و با آمار برآورد کرده بودند؛ اعلام کردند که هزینههای اقتصادی، سیاسی، امنیتی و اجتماعی فتنه ۸۸ برای نظام بیشتر از دفاع مقدس بوده است؛ سئوال اینجاست قوه قضائیه در این میان چه نقشی داشت جوابش را بنده میگویم قوه قضائیه عوامل اصلی فتنه یعنی سران فتنه و اکثر مدیران میانی فتنه مانند ربیعی، آخوندی و زنگنه را رها کرد و به جای آن یک عده افراد کف میدان فریب خوردهای که انگیزهشان صرفاً حمایت از نامزد مورد نظرشان بود را محاکمه کرد.
به گفته صادقمنش، این در حالی بود که رهبر معظم انقلاب به صراحت و تاکید با ذکر خسارتهای جبرانناپذیر فتنه ۸۸ و توصیف آن به فتنه مضر و مهیب، بر لزوم برخورد با سران فتنه تاکید و حتی یک جا فرموده بودند که اگر با سران فتنه ۷۸ برخورد میشد فتنه ۸۸ به وجود نمیآمد!
این وکیل دادگستری یادآور شد: گناه کسانی که فریب خورده بودند کجا و آنانی که فریب داده بودند کجا. قوه قضائیه هیچ وقت سراغ آنان نرفت بعد کار به جایی برسد که آقایان طلبکار باشند و نسبت به تصمیم شورای عالی امنیت ملی برای حصر دو نفر از سران فتنه که اقدامی تامینی بوده و هزاران کیلومتر با کیفری که استحقاق آن را داشتند فاصله داشت، معترض بودند و با وجود روشن شدن حقایق، هیچ گاه به خاطر این ابرجنایتهای خود که به تعبیر مقام معظم رهبری، مایه سرشکستگی آنها را در زمین و در ملأ عام فراهم کرد، توبه و عذرخواهی نکردند.
صادقمنش با طرح این پرسش که چرا بعد از گذشت ۱۵ سال با عوامل اصلی فتنه برخورد نشده است، یادآوری کرد که طبق بند الف ماده ۱۰۹ قانون مجازات اسلامی جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی مشمول مرور زمان نیست و اگر قوه قضائیه در ادعای انقلابی بودن و التزام داشتن به ولایت فقیه صداقت دارد نباید بیش از این بگذارد دستور امام جامعه و مطالبه مردم مسلمان و آسیبدیده از فتنه برای اجرای عدالت کیفی و قضائی واقعی در قبال سران فتنه بر زمین بماند.
عضو شورای علمی اندیشکده حقوق بشر و شهروندی دانشگاه امام صادق(ع) با انتقاد از قوه قضائیه، افزود: اشارهای به سخنان حضرت آقا در فتنه ۸۸ دارم که اعلام کردند اگر در فتنه سال ۷۸ نظام و قوه قضائیه با فتنهگران برخورد میکرد فتنه ۸۸ رخ نمیداد.
عضو شورای علمی اندیشکده حقوق بشر و شهروندی دانشگاه امام صادق(ع) یادآور شد: دشمن شیطنت خود را از سال ۶۸ برنامهریزی کرد که اولین استارتش در سال ۷۸ بود و دومین فتنهاش را درسال ۸۸ با هدف ضربه کاری زدن به نظام آغاز کرد، اما مردم در آن زمان به میدان آمدند و نظام را حفظ کردند. همه میدانند دشمن بیکار ننشسته است و مدام در حال برنامهریزی است، اما کور خواندند هیچ غلطی نمیتوانند انجام دهند.
عضو شورای علمی اندیشکده حقوق بشر و شهروندی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: پیامد سهمگین این بیعملی و عدم اجرای قانون در قبال سران فتنه را تکرار فتنههای بعد از سال ۸۸ با فاصلههای زمانی کمتر از ۱۰ سال عنوان کرد و افزود: فتنهها و آشوبهای سالهای ۹۶، ۹۸ و ۱۴۰۱ حاصل عدم برخورد قانونی با عوامل اصلی فتنه ۸۸ بود. عواملی که بدون کمترین توبه و پشیمانی و تعهد، امروزه فرصت بازگشت مجدد و نفوذ در ارکان مهم دولت را یافتهاند تا این بار بتوانند با استفاده از بیتالمال و فرصتهایی که خود نظام در اختیار آنها قرار داده، با هماهنگی و سازمان یافتگی بیشتر و دغدغه و نگرانی کمتر، برای ضربه زدن به این نظام سوءاستفاده کنند!
صاد منش ادامه داد:، چون با فتنهگران ۸۸ برخورد نشد آنان تجربه کسب کردند و گستاختر و میانسال شدند و الان قدرتی پیدا کردند و همانها در دولت روحانی و بعد از آن در دولت پزشکیان رخنه پیدا کردند.
عضو شورای علمی اندیشکده حقوق بشر و شهروندی دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به بیانات رهبر فرزانه انقلاب که فرمودند؛ اگر مزدوران دشمن بخواهند اغتشاش کنند مردم آنها را زیر پای خود لگد مال میکنند؛ تصریح کرد: این فرمایش حکایت از بصیرت و رابطه محکم ولایی بین مردم و رهبری و نظام اسلامی از یک سو و امید نبستن امام جامعه به دولت و قوه قضائیه برای جلوگیری و مقابله با فتنههای احتمالی است.
صادقمنش گفت: در ۹ دی ۱۳۸۸ مشروعیت سیاسی نظام اسلامی ایران بار دیگر با حضور خودجوش دهها میلیون مردم در تهران و تمامی شهرهای دیگر کشور به جهانیان اعلام شد؛ و امیدواریم دولت با برگشتن به ریل اصلی کارآمدی و خدمت به مردم و دوری از حواشی و میدان ندادن به عوامل فتنه و تفرقه و قوه قضائیه با انجام وظیفه قضائی عادلانه و پیشگیرانه خود در قبال انواع فسادها در قوای سه گانه و نمایندگان مجلس با عمل به وظیفه نظارتی خود، قدردان سرمایه عظیم حمایت مردم از نظام اسلامی باشند و این سرمایه را تقویت کنند.
او یادآور شد: دشمن در فتنه ۸۸ صرفاً دنبال تغییر دولت یا حتی براندازی نظام سیاسی جمهوری اسلامی نبود، محور غربی عبری عربی به دنبال ایجاد زمین سوخته در ایران و انتقام از تمدن کهن ایرانی آمیخته با آموزههای دینی و سبک زندگی اصیل ایرانی اسلامی به گونهای بود که هرگز از ایران و عظمت آن چیزی باقی نماند.
وی اظهارداشت: در این شرایط برای دفاع از ایران و نظام اسلامی نیازی به این نبود که صرفاً شیعه یا مسلمان باشی هرکس با هر عقیده و دین و زبانی که صادقانه دلش برای ایران میتپید برای خاموش کردن آتش فتنه در ۹ دی بیرون آمد.
میرلوحی رئیس انجمن تخصصی حقوق رسانه با اشاره به اینکه مواضع محکم رهبری را باید بشناسیم و منظومه فکری ایشان را بشناسیم و از خودمان حرف در نیاوریم، گفت: فتنه ۸۸ نقض آشکار حقوق شهروندی است؛ جرم فتنه ۸۸ بنا به شهادت ملت جرمی مشهود بود و نیازی به دادگاه کیفری ندارد.
وی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه هزینه برخورد با نفوذیان را بالا بردند، افزود: اگر در منظومه فکری رهبر فرزانه انقلاب سیر کنیم مهمترین کلید واژههایی که بعد از فتنه سال ۸۸ تکرار شد و تا به امروز عبرت گرفتن از آن برای ما آموزنده است یک بحث حاکمیت قانون بوده که بر آن تاکید شده است.
وی یادآور شد: دومین نکته؛ جلوگیری از تضییع حق مردم بود؛ در فتنه ۸۸ هزینههای فراوانی شد که انتخابات ابطال شود، اما مقام معظم رهبری فرمودند که از طریق قانونی اعتراضات خودتان را اعلام کنید. اگر ما به آن مرحله رسیدیم که انتخابات باید ابطال میشد من هم حامی شما هستم، اما این نیست که حالا من بیایم، چون قضییه غبارآلود شده است.
میرلوحی یادآور شد: اتفاقی که در سال ۸۸ افتاد یک هجمه بینظیر رسانهای علیه هر اقدام حکومت جمهوری اسلامی ایران بود با اینکه ۱۵ سال ازفتنه ۸۸ میگذرد ما باید از آنها عبرت بگیریم و حواسمان جمع باشد از اینکه دشمن چه اتفاقاتی را میخواهد رقم بزند.
وی یادآور شد: ایجاد اختلاف، تخریب اموال عمومی، اهانت به مقدسات واهانت به امام راحل و رهبری، جرائمی بر علیه امنیت داخلی و خارجی که همه آنها در قانون است به خصوص در قانون انتخابات ریاست جمهوری.
رئیس انجمن تخصصی حقوق رسانه یادآور شد: ارتباط با دشمنان انقلاب، تقابل با عقاید رهبری، فقدان حسن سابقه؛ چطورمیشود ما دلداده دشمنان انقلاب اسلامی باشیم بعد بیاییم سوگند یادکنیم که میتوانیم از نظام جمهوری اسلامی ایران پاسداری کنیم.
انتهای خبر/
گزارش از حسین عبداللهی
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰